Z gauče vzhůru do divočiny

Z gauče vzhůru do divočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355645/mid_z-gauce-vzhuru-do-divociny-qSo-355645.jpg 3 23 9

Hlavní hrdinka Dora pracuje jako asistentka v kanceláři, jednoho dne však dostane nečekaně výpověď a je nucena rozhodnout se, co dál. Najít si novou práci nebo se vydat za dobrodružstvím na Aljašku a Yukon, kam před pár týdny odletěl její nejlepší kamarád Máca a láká ji tam? A tak se za pár dní ocitá uprostřed aljašské divočiny mezi místními lidmi a opravdovými zlatokopy, kteří se tam ještě dnes snaží rýžovat zlato. Zažívá tam spoustu nečekaných, komických i prekérních situací. A jelikož v cestování a v tomto způsobu života nachází zalíbení, její další cesta vede do Německa, posléze krátce do Paříže a na řecký ostrov Rhodos, kde se nechá zaměstnat v jednom hotelu a všude zažívá spoustu veselých historek, poznává zajímavé lidi, místa i mentality a získává nové přátele. Její úsměvné příběhy, občas s trochou sebeironie, jsou průběžně prokládány i tím, co zažívá v Čechách. V redakci.... celý text

Přidat komentář

aljoska83
18.02.2024 1 z 5

Nedokážu se přinutit dočíst. Škoda.

Lenka4
07.07.2023 2 z 5

Dost povrchní a odbyté vyprávění. Psychologií postav se autorka vůbec nezabývá, zůstává u zjednodušeného popisu viděného. Nevyužívá ani příležitostí k okořenění textu přidáním napětí či humoru. Kvalitu knihy výrazně snižuje i to, že je psána v hovorovém jazyce.


MajkaJirackova
02.12.2020 2 z 5

Ze začátku knížka připomíná slohovou práci do hodin češtiny. Asi v polovině, kdy už jsem se chystala ji odložit nedočtenou, se styl psaní mírně zlepšil. I přes to je to jedna z nejhorších knih, kterou jsem letos četla.

kilometr
13.05.2020 3 z 5

Na to,že se jedná o autorčinu prvotinu,tak jde o celkem příjemné čtení,které místy i pobaví.60%.

KrysaHelena
13.02.2020 4 z 5

Velmi příjemné odpočinkové počtení. Autorka píše čtivě a povídky z Yukonu a Rhodosu pobavily. Dokonce jsem se obohatila o nové slovo, které jsem doposud neznala, parhelium. Doplňující povídky mi přišly spíše jako rozšíření počtu stran knihy. Jako celek knihu vřele doporučím komukoli, kdo chce trochu zrelaxovat.

Martink@
13.09.2018 2 z 5

Půjčeno v knihovně, abych měla na dovču něco jednoduchého na čtení. Děj na Yukonu byl chaotický, respektive postavy, tam jich bylo tolik až jsem se ztrácela. Styl psaní byl velice jednoduchý. V polovině knihy-možná už dřív, jsem to chtěla vzdát. Pak jsem zalistovala na poslední stránky a narazila na řeckou část. Řecko mám moc ráda. Rádi tam jezdíme každý rok na dovolenou. A tak jsem si řekla, že tomu dám šanci a kvůli té řecké části to dočtu. No, dočetla... ale je to knížka tak něják o ničem.

bagel
27.02.2018 2 z 5

Nic zvláštního, na Yukonu jsem se trochu ztrácela v postavách.

alnahu
16.01.2018 3 z 5

Tato kniha byla pro mne ,taková jednohubka na dnešní škaredé odpledne.Ale příliš mi neoslovila .Dora se vydá na Yukon,aby si zde vyzkoušela s místními lidmi ,jak se rýžuje zlato.Ani její další cestovatelské dobrodružství mě nějak nepobavilo a že toho stihla s Mácou procestovat.

Iwíček
22.11.2017 5 z 5

Luxusní kniha plná humoru, která vás odvede od problémů všedních dnů.

Štítky knihy

Aljaška humor cestopisné příběhy cestování české povídky

Autorovy knížky

2017  58%Z gauče vzhůru do divočiny

Kniha Z gauče vzhůru do divočiny je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x