magratka magratka komentáře u knih

☰ menu

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Všimla jsem si ji v knihkupectví a pak ji dostala jako dárek. První povídka mne nudila, otevřený konec mi neseděl, knihu jsem odložila zklamaně...pak jsem potřebovala do výzvy knihu od autora, který získal Pulitzerovu cenu, tak jsem ji opět otevřela. Další povídky des, opět nezajímavé postavy. Dlouhé popisy přírody fajn, ale dej ne. Knihkupectví jsem už chtěla odložit. Pak mne konec povídky o rybarich rozesmál a tak jsem četla dál. Líbila se mi povídka o 14lete dívce, ktera dospiva, o správci, který utika z valcici zeme a misto pece o svereny majetek pohrbiva velrybi srdce a pak na nich pěstuje rostliny, posledni povidka o nespoutane ženě byla také zajímavá. Takže můžu doporučit? Ano, některé povídky.

02.08.2017 4 z 5


Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Lehkost, svezest, radost ze zivota i smutek nesplnenych snu. To je pro mne Snidane u Tiffanyho. Kdysi jsem videla i film, ale vzpominam si matne jen na par scen s uzasnou Audrey Hepburn.
Je sympaticke, jak se autor vraci do mist, kde bydlel, fajn intermezzo s kocourem, introvertni barman a samozrejme po lasce touzici Holly.
Doporucuji.

05.03.2017 4 z 5


Smrt favorita Smrt favorita Dick Francis (p)

Francis se mi dlouho vyhybal. Blikalo mi svetelko :autor hojne cteny, pro masy.
Ale pak mi ho doporucil pritel, tak jsem si rikala, ze to zkusim. A byla jsem nadsena.
Toto je moje treti Francisovka, opet skvele napsane, s humorem, napeti atd.
Drsne odhaleni na zaver nechybi, ani konec trochu jako z pohadky. Doporucuji vsem, zacetla jsem se rano tak az jsem prisla pozde do prace...

05.03.2017 5 z 5


Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Byla jsem nadsena, ze Hajicek vydal novy roman. A skvele mi pasoval jako posledni chybejici knizka do ctenarske vyzvy.
Po slibnem rozjezdu jsem mela pocit, ze uz se autor opakuje a hlavni hrdina mne stval... Rybi krev byla sthujici a Selsky baroko uzasne. Ale jak jsem otacela stranky, opet si mne knizka ziskala a drzela jsem Zbynkovi palce v osamelem boji v desti, za Tondu, za sebe, za to aby se neprobudil jednou jako nekdo jiny..
Doporucuji.

23.10.2016 5 z 5


Poirot a já Poirot a já David Suchet

Ackoli mam zfilmovane pribehy s Poirotem velmi rada, kniha mne zklamala, ani jsem ji nedocetla, i kdyz jsem ji stale davala sanci. Myslim si, ze autor hral Poirota skvele, libil se mi seznam vlatnosti, ktere ma postava detektiva v knihach A.Christie. Suchet pristupoval k roli zodpovedne. Kniha ale pro mne neni moc ctiva, stale se opakuji podobne veci, kdo kde hral s Suchetem, jaky to byl fajn kolega a jestli bude nataceni prodlouzeno. Take mne iritovalo osloveni "Dama Agatha" jak zde uz nekdo psal.

01.10.2016 2 z 5