magpetronius magpetronius komentáře u knih

☰ menu

Proč nejsem muslimem Proč nejsem muslimem Suscitator (p)

Knihu mám doma, tedy z důvodu diskuse kterou vedu s jiným fanouškem ... Kniha mě zaujala. Ale myslím si, že tohle moc lidí asi nepobere. Knihu doporučuji spíše studentům humanitních VŠ a politikúm

21.10.2022 5 z 5


Špinavá holka Špinavá holka Robert Poch

Bravurní a velmi emotivní malá novelka od šumperského spisovatele Roberta Pocha, přečtete se zatajeným dechem. Příběh hlavní hrdinky sledujeme na pouhopouhých 80 stranách ale autor si i s jednotlivými charaktery bravurně vyhrál a popsal je do sebemenšího detailu. Špinavá holka tak nabízí jakýsi výjev toho, co se může stát, když se člověk ocitne na ulici a ocitne se v soukolí mašinérie lidí co poskytují sociální služby.

09.05.2022 5 z 5


Alláhovy děti Alláhovy děti Robert Poch

Bravurní a velmi emotivní povídky od šumperského spisovatele Roberta Pocha, Alláhovy děti, které přečtete se zatajeným dechem. V jednotlivých příbězích sledujeme konflikt mezi oběťmi fanatiků (zde tedy muslimskými). Ve třinácti povídkách na pouhopouhých 194 stranách si autor s jednotlivými charaktery bravurně vyhrál a popsal je do sebemenšího detailu. Alláhovy děti tak nabízí jakýsi výjev toho, co se může stát, když fanatikové rozhodují o životě nebo smrti obětí nejen jinověrců ale i spolubratrů ve víře.

09.05.2022 5 z 5


Mrtví se přicházejí někdy rozloučit: Soubor povídek z období let 2002-2007 Mrtví se přicházejí někdy rozloučit: Soubor povídek z období let 2002-2007 Robert Poch

Kniha horrorových povídek Mrtví se přicházejí někdy rozloučit, patří k tomu nejlepšímu, co v hororové povídce v Česku zatím vyšlo. Robert Poch, aniž by využíval explicitní násilí či naturalistické sexuální scény, zcela civilním a naoko všedním způsobem, nás uvádí do světa, kde vládne čiré krystalické zlo, které má naše osudy plně ve své moci. Povídky jako Metamorphosis, Neviditelné zlo, Marcel, Neviditelná láska, Mezi druhou a třetí hodinou jsou prostě jedním slovem vynikající. Ale vůbec celá kniha povídek má nečekaně vysokou literární, ale i „horrorovou“ úroveň. Knihu všem vřele doporučuji. Chcete-li se opravdu při čtení bát, potom neváhejte a Pochovu knihu si kupte. A nedejte na řeči, že je český horror mrtvý, po přečtení této knihy jsem moc ráda, že tu je český (šumperský) autor, díky kterému mohu říci: český horror žije!

09.05.2022 5 z 5


Platinové barvy Platinové barvy Robert Poch

Je mistrným uměním dokázat přenést rozličné nálady přes shluky písmen a slov; a básníci to umějí; nechte se oslovit

09.05.2022 5 z 5


NYX NYX Robert Poch

Ano přečteno jedním dechem. Ano jsou to skvělé povídky. Dostaly mě Nyx, Légon, Somniator ale ty ostatní jsou také na pět hvězdiček. Knížku určitě doporučuju. Půjčila jsem si od kamarádky a pak si šla knížku koupit.

09.05.2022 5 z 5