Alláhovy děti

Alláhovy děti https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403208/bmid_allahovy-deti-eoy-403208.jpg 3 20 20

Třináct krátkých povídek je uvedeno stručnou předmluvou, která bez okolků a vytáček charakterizuje žánr i téma. Spisovatel slibuje drsnou četbu, která není pro každého – a svůj slib plní. Nejedná se o samoúčelnou literární konstrukci, jejímž hlavním úkolem je šokovat čtenáře až k hranici znechucení. Ano, to, o čem autor píše, se mohlo stát – a nejspíše se i stalo, a to v podobě možná ještě hrůznější, než autor předkládá. V jednotlivých příbězích popisuje fenomén, kdy někteří muslimové zneužívají džihád, aby zakryli, že jsou: psychopatičtí vrazi, zorganizovaní sérioví zabijáci, co se rozhodli usmrcovat bez zřejmého motivu. Nejčastěji jsou poháněni touhou zabíjet a být zabiti.... celý text

Přidat komentář

oolinkaa
09.10.2022 4 z 5

Tato kniha mě dost zklamala , resp samotné příběhy jsou nedotažené, šli by určitě více propracovat a téma nějak více otevřít .. škoda

jsemtady
16.06.2022 5 z 5

Abych se přiznala je to strašně silná kniha. Někde jsem musela přeskakovat protože mě bylo strašně divně a nemohla jsem z toho číst. Píše geniálně+. Já čekám kdy knihy Nyx a tady tuto přeloží do světových jazyků, protože píše světově. Prostě jestli je opravdu Čech tak máme světového spisovatele. Konečně!!!!


magpetronius
09.05.2022 5 z 5

Bravurní a velmi emotivní povídky od šumperského spisovatele Roberta Pocha, Alláhovy děti, které přečtete se zatajeným dechem. V jednotlivých příbězích sledujeme konflikt mezi oběťmi fanatiků (zde tedy muslimskými). Ve třinácti povídkách na pouhopouhých 194 stranách si autor s jednotlivými charaktery bravurně vyhrál a popsal je do sebemenšího detailu. Alláhovy děti tak nabízí jakýsi výjev toho, co se může stát, když fanatikové rozhodují o životě nebo smrti obětí nejen jinověrců ale i spolubratrů ve víře.

pepik687
06.09.2020 5 z 5

A spousta dobro*erů bude dávat nízké hodnocení. Beze sporu a bez okolku nejlepší kniha povídek za poslední třicet let. Nemám už obavy o českou literaturu. Konečně autor co umí psát a ví přesně co chce a co čtenáři nabídnout. Tohle si zaslouží překlad do angličtiny a němčiny. Jednuduše a bez okolků vynikající.

0185
13.08.2020 5 z 5

Vynikající kniha určená inteligentnímu a vzdělanému čtenáři. Tato kniha nepatří do ruky hloupým lidem!

jsemtady
15.07.2020 5 z 5

Tohle mi ale nikdo neřekl, že existuje taková kniha povídek. Strašně to vybočuje a chápu ty reakce dole. Chudák spisovatel.

Lucy Sun
04.04.2020 5 z 5

V prvé řadě je nutné předeslat, že kniha je určená zejména pro čtenáře starší osmnácti let. Povídky jsou svíravě kruté a děsivě pravdivé. Ukazují nebývalou krutost a cynickou surovost fanatiků (zde muslimských) v jejich bezuzdné ošklivosti a vskutku jejich činy na souvěrcích jsou odpudivé, neomluvitelné a doslova příšerné. Číst tuto knihu by měli také ti, kteří chtějí získat náhled na vnitřní pohnutky, proč se rozhodli někteří muslimové ve jménu Alláha vraždit jiné muslimy a podotýkám mírumilovné lidi stejného vyznání. Povídky jsou psané (zřejmě záměrně) ve stylu až na hranici magického symbolismu, ale myslím, že tak chtěl autor navodit styl, jakým je většina islámské literatury psána. Každá povídka je uvedena krásnou ukázkou básně z perštiny (přeložila Věra Kubíčková). Kniha mě hluboce zasáhla, protože si autor na nic nehraje a nic nepředstírá. Jak je uvedeno v popisu knihy "Ano, to, o čem autor píše, se mohlo stát – a nejspíše se i stalo, a to v podobě možná ještě hrůznější, než autor předkládá. "

lenuskav
21.11.2019 3 z 5

docela drsný počtení...

Beracha1
20.10.2019 odpad!

No to byla ale kardinální nuda. Přehlídka ztraceného času, nezapomeňte nekoupit.

topferka
20.09.2019 odpad!

Hloubka příběhů mě nezaujala!

Crozz
12.07.2019 2 z 5

Nijak mě to nezaujalo.

Lucy Sun
05.06.2019 5 z 5

Doporučuji!