magpetronius magpetronius diskuze u autorů

☰ menu

Robert Poch

Proč zmizel můj komentář, kde jsem odkazoval na zajímavý článek Suscitatora alias p. Poch? V tom článku p. Poch?

02.06.2023


Robert Poch

Čo je to také to štylizovať? Vložím sem citaci z knihy Proč nejsem muslimem (s. 235).
Bezsrdcé ženy, s příliš utrpěnýma očima, studánky vysušené, krajiny vyprahlé, oči zahalených žen, v solném prachu rozbitých snů.
Zahalené ženy, s napětím sil, pachtíte se ve dne v noci. Ó oslepené, citu odťaté, vy zemřelé duše lidské, nešťastné stíny po studených zdech za noci se ploužíte vstříc prázdnému žití v okovech pustého osamění – trn v sobě!
V jakých to strašlivých tmách, jakých hlubinách nebezpečenství uplývá váš kratičký věk!
Ó vy nešťastnice!
Jinak znám houbu, co se jmenuje /Šupinovka kostrbatá/ je to chutná houba a výborná v octě. Tak p. Poch má velice krásný a umělecký styl. Rád styl p. Pocha porovnám se stylem lidí co tady furt p. Pocha shazují. Rád si jejich knihy přečtu.

18.12.2022


Robert Poch

Dovoluji si sem dát příspěvek z Facebooku p. Pocha.
Cituji:
"A mám pro tebe a tebe pár dobrých rad. Nekažte si den čtením mých příspěvků nebo knih. Tož tak..."
A znovu opakuji Za psaním p. Pocha si stojím a Naše vojsko udělalo moc dobrou věc, že knihy vydali.

17.12.2022


Robert Poch

Dovoluji si sem dát příspěvek z Facebooku p. Pocha.
Cituji:
"A mám pro tebe a tebe pár dobrých rad. Nekažte si den čtením mých příspěvků nebo knih. Tož tak..."
Prostě knihy p. Pocha vybočují z řady a on cituji z knihy Proč nejsem muslimem: "musí nést břemeno odlišnosti."
Tu knihu bych nezařazoval mezi eseje, jak p. Poch skromně tvrdí, ale mezi filosofické knihy. Alláhovy děti jsou taky filosofující povídky a velmi zajímavé a těžké na čtení a pochopení. Za psaním p. Pocha si stojím a Naše vojsko udělalo moc dobrou věc, že knihy vydali.

17.12.2022


Robert Poch

Po přečtení knihy „Proč nejsem muslimem“ a povídkového souboru „Aláhovy děti“ a taky poezie Platinové barvy se musím taky vyjádřit k lidem co se tu furt naváží do p. Pocha. Zkuste se zamyslet nad tím, co jste napsali o p. Pochovi. Knihu Proč nejsem muslimem si určitě přečtěte. Jde o nadprůměrnou esej a dovolím si tvrdit i velký literární počin. Jsem si jistý že p. Poch si tak těžkou knihu nevycucal z prstu. Ano je to náročné čtení a příprava mu zabrala prý desítky let a tomu věřím. Pro českou literaturu rozhodně bude p. Poch dobrým spisovatelem. Kdybyste byli spisovatelem i vy, tak byste byli možná lepší než p. Poch ale zatím jste nic nenapsali že by se dalo srovnávat. To se snad má p. Poch vykašlat na svoje psaní a jít si hledat nový způsob svého uměleckého vyjádření? I když asi psaní není vaše parketa, proč se považujete za lepší? A přečtěte si Alláhovy děti je to moc dobrá kniha a je škoda že není přeložená aspoň do angličtiny. Ta knížka má potenciál spíš oslovit cizince než vás a to samé platí o Proč nejsem muslimem.
Pokud nerozumíte knížkám od p. Pocha, které jsou pro vás asi nejspíše nesmírně těžké, tak se nic neděje, ovšem nekritizujte p. Pocha, neshazujte ho pořád a běžte se raději věnovat něčemu, co vás zajímá, třeba zrovna vy začnete podnikat s něčím novým, pokud je to vaše parketa. Ale chápu, že holt vy to čecháčkovství v sobě nezapřete.

22.10.2022


Robert Poch

Máte pravdu. No chybami se člověk učí. P. Poch asi chtěl tuhle knihu oddělit od ostatních knih co vydal.

22.10.2022


Robert Poch

Ano? A jsou ty odkazy relevantní? Telefonickým dotazem do nakladatelství ověřeno, že autorem je Suscitator, umělecký pseudonym, který nemá mít souvislost s p. Pochem. Ověřujte si zdroje pane předsedo. Abyste nebyl za troubu :-)

21.10.2022


Robert Poch

Ještě to napíšu sem. Knihu napsal Suscitator. Do knih pod autora Robert Poch nepatří. Opravte to.

20.10.2022


Robert Poch

Bravurní a velmi emotivní šumperský spisovatel Robert Poch jeho knihy přečtete se zatajeným dechem. Autor si dokáže s charaktery bravurně vyhrát a popsat je do sebemenšího detailu. Detailní popis vás vtáhne do děje.

09.05.2022