mafare mafare komentáře u knih

☰ menu

Zapomnění Zapomnění Kateřina Pojkarová

Hezká kniha, u které mi dělal upřímně trošičku problém název, nějak mi neseděl. Nacházíme se na hradu, kde jde mladá Kayla dělat něco jako vychovatelku pro děti hradního pána. Ale nad panstvím se začínají stahovat mračna, sousední pán je chce "obsadit" a to falešnou smlouvou. Naštěstí to nepujde tak hladce a bude štafetový souboj, kde by mělo být vše fair play, ale bude tomu tak? Jedna z podmínek štafety je mít alespoň jednu ženu v týmu - tím se roztáčí kolotoč, a díky peripetiím se Kayle otočí svět vzhůru nohama, ale nejen soubojem na "bitevním poli"... Dopadne to dobře nebo to bude mít hořkosladký konec?

29.01.2024


Návrat Návrat Kateřina Pojkarová

Nebezpečí ohledně ztráty domova je zažehnáno, ale není to jen klid před bouří? Celý rok se dějí sem tam divné náhody, Kayla je podezřívavá a nevěří, že se něco neděje. Ostatní usínají na vavřínech, až jednou všem zatrne. Nebezpečí je blíže a je mezi námi. Hradní pán se uchýlí k rychlému činu a to, aby jeho děti spolu se svou učitelkou Kaylou a věrným vojákem opustili hrad. Spouští se tím velká vlna dobrodružství u kterého bude mít velkou roli i obávaný nevyzpitatelný Poutník, kterého je nebo možná není dobré poslechnout? Vrátí se Kayla s dětmi zpátky nebo ne? A uvidí ještě někdy svou lásku?

29.01.2024


Pohádka Pohádka Stephen King

Kniha se mi moc líbila, bylo tam napětí, tajemno, překvapení. Sice trvalo "dlouho" než šel do kůlny, ale za to bych vyzdvihla, že si autor dal práci ve formování postavy. Příběh, který se udál dál byl napínavý a měl za mě několik myšlenek - ať tou velkou zdali je kůlna (a vše spojené s ní) je spíš břemeno , které si bude muset nést sebou celý život nebo je to v kladném světle? A nebo myšlenka ve smyslu jestli je dobré se postavit a bojovat a nebo je lepší se nechat semlít ? A co jsme všechno schopni pro záchranu přítele ať člověka nebo zvířete? Jsme schopni pro ně i umřít?

29.01.2024


Moje upřímná posedlost jménem anorexie Moje upřímná posedlost jménem anorexie Petra Lukešová

Tato kniha se mi dostala do rukou díky knižní štafetě a děkuji tím Petra Lukešová za napsání svého příběhu a Jitka Dudychová za organizaci štafety
Kniha pojednává o boji Petry s anorexií a životem. Anorexie je zde až intimně označována jako Anna. Boj s anorexií je na dlouho a potřebujeme k tomu nejen podporu okoli ale i správnou léčbu. Můžeme zde polemizovat kde, kdo udělal nejspíš v pomocí Petře chybu, ale těžko odsuzovat pokud jsme tím neprošli.
Myslím že Petra necítila v rodině takovou oporu (myslím že rodina v tomto případě trochu pokulhávala, ale ono je to i období puberty - nechci soudit a říct jo rodina byla na prd protože si myslím že tu byly i komunikační bariéry, jiné problémy, horší spolupráce s doktorem...) A tak vyrážela jak se říká klín klínem a upnula se na člověka co byl "nejblíž" a to nový přítel.
Jak víme fixovat se na jednu osobu a hlavně až do té míry až ztratíte svou identitu je špatně. Zde byla až doslova bezhlavá zamilovanost a ti lidé zneužili pak její slabinu.
Kniha se mi líbila byl to silný příběh a chvílemi jsem nevěřila svým očím. To co potkala nebyly kluci ani muži byli to zakomplexovaní tvorové kteří sami měli nějakého kostlivce ve skříni, kterého se báli.
Držím palce Petře ať do toho znovu nespadne.
Myslím že ji celý to co prožila udělalo silnější.

17.08.2023 4 z 5