Luke249cz Luke249cz komentáře u knih

☰ menu

Putinovi trollové Putinovi trollové Jessikka Aro

Jak zní jedno staré a moudré přísloví „z Východu nikdy nic dobrého nepřišlo". A člověk by to měl mít na paměti, když čte tuto knihu.

Člověk si může říct, že autorka píše o zahraničních událostech, takže se ho to nedotýká. Ale ono si stačí rozkliknout komentáře na českém fb pod nějakým kritickým příspěvkem/zprávou a uvědomí si: „hele o tom jsem četl...". Proto mě to i děsí, že se člověk může stát nevědomky šachovou figurkou na něčí hře. Myslím si, že nějaký schopný pedagog na ZŠ nebo SŠ by měl vzít tuhle knihu a zařadit ji do výuky, ať se z mladých nestanou jednou figurky...

17.12.2020 5 z 5


Dějiny Česka Dějiny Česka Jiří Štaif

Pokud si chcete zopakovat, kdy byla Bitva na Moravském poli, kolik manželek měl Karel IV., co je to tzv. Pragmatická sankce atd., tak tahle kniha není pro Vás. To si raději kupte Dějiny zemí Koruny české I-II. (to koupíte za pár kaček). Řekl bych, že tato publikace se nehodí do rukou "wkipedicky vzdělaných" lidí, kteří absolvovali vysokou školu života (to se taky odrazilo na hodnocení).

V čem je tato kolektivní práce tak vynikající? Protože hledá souvilosti a příčiny v českých dějinách, nad kterými se čtenář musí zamyslet. A hlavně vyvrací mýty, které někteří lidé nechtějí slyšet. Pokud si chcete rozšířit své znalosti o souvislosti, tak myslím, že budete spokojeni.

12.12.2020 5 z 5


Spojenci českých zemí Spojenci českých zemí Jan Kotouč

Doporučuji udělat jednu věc, já u každé v bitvy v knihách jsem si pustil Two step to hell-Victory. Mě to vždycky úplně nahypovalo, že jsem hltal každé slovo. No a závěrečná bitva s touto hudební kulisou...wow!

01.09.2020 5 z 5


Nad českými zeměmi slunce nezapadá Nad českými zeměmi slunce nezapadá Jan Kotouč

Vůbec netuším, proč jsem se o této serii knih dozvěděl až teď, ale musím říct Česko-slovenské království do toho! Pokud jste viděli celou sérii Letadlové lodi Enterprise, tak si tyhle knihy zamilujete! O tom nepochybuji. Pro budoucí čtenáře bych měl dvě rady. 1) do google zadejte: radio dixie kotouč. Vyjedou vám recenze na knihy. Nemusíte je číst. Pro vás jsou, ale důležité obrázky! Takže když budete číst o SB-5 Albatros, budete vědět, že se mluví o Dauntlessech. (To platí i o letadlových lodích třídy Blaník, či bit. lodích třídy Jagellonský atd.). No a za 2) když v knihách budou bitvy, zapněte si YT a pusťte si k tomu Two step to hell - Victory, Star sky a jen čtěte!

01.09.2020 5 z 5


Příběh pražského groše Příběh pražského groše Jan Cihlář

Kniha se hodí pro laickou veřejnost. Pokud se orientujete v oblasti historie a PVH, tak vám kniha nic nového nedá. Jen takové "zopakování".

09.08.2020 3 z 5


Ztracené vesnice, opuštění lidé... Ztracené vesnice, opuštění lidé... Wenzel Jaksch

Skvělá kniha, která rozhodně stojí za přečtění. Když odfiltrujete Jakschův politický podtext, podává kniha obraz každodennosti a osudy lidí za první republiky, který Vám silně naruší ideovaný obraz té doby.

16.07.2020 5 z 5


Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Sdílím stejný názor, že kniha má spád a je velmi čtivá, ale důvod proč nedám plný počet hvězdiček je ten, že v některých částech knihy jsem si říkal "Boha, co to má být...".
Některé kapitoly mi přišly jako z nějakého béčkového akčního filmu (cestování z bodu A do bodu B, únos auta, pomsta na něm. důstojníkovi). Při popisu některých nacistických postav se mi zdálo, jako by si je autor vypůjčil z filmů: Indiana Jones 3, Pád třetí říše. Nedivil by se, kdyby se tato kniha dočkala filmového zpracování. Je tam vše, co se Hollywoodu líbí: láska, zrada, pomsta, napětí, téma holokaustu, touha po spravedlnosti.

11.07.2020 2 z 5