Lukáš236 Lukáš236 komentáře u knih

☰ menu

Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Napínavé, krátké, čtivé. Tahle mladá švédská autorka mě ani druhou knihou nezklamala. Sice od poloviny očekávaný pachatel ale nijak to nevadilo. Nic nebylo zbytečně překombinované a složité.

04.01.2023 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi Laurence Rees

Bylo zajímavé podívat se prostřednictvím knihy, na období druhé světové války jinam než do koncentračního tábora nebo na frontu. Určitě to politici také neměli jednoduché a jen těžko se můžeme domnívat jak by to bylo pokud by některá rozhodnutí udělali dříve a jiná třeba vůbec.

16.01.2022 4 z 5


Sedm katů z Mnichova Sedm katů z Mnichova Mario Puzo

Kniha má neuvěřitelný spád, prakticky nepoleví ani na chvilku. Přečteno jedním dechem i na podruhé. I přesto je děj a uvěřitelnost spíše za hranou. Puzo určitě napsal spoustu lepších knih, tohle dokonce původně nepublikoval ani pod svým jménem.

16.01.2022 4 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Představa, že je to podle skutečného příběhu je neskutečně strašidelná. Holka si prožila své za války i po osvobození. Neskutečná vůle dívky žít a nevzdat to.

15.01.2022 5 z 5


Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Závěr trošku překombinovaný, ale nečekaný. Jinak čtivé, po celou dobu napínavé.

15.01.2022


Děvčátko a nacista Děvčátko a nacista Franco Forte

I přesto, že víme že jde o fikci, má příběh neskutečnou atmosféru. Některé momenty by v tehdejší době určitě nebyli možné, ale jak bylo mnohokrát napsáno jde o smyšlený příběh. Nicméně je krásná myšlenka, že by i v té době mohl být někdo takový jako Hans Heigel. Konec trošku méně uvěřitelný, ale nakonec vše dopadne snad tak jak má.

15.01.2022 4 z 5