Lucie.kukla Lucie.kukla komentáře u knih

☰ menu

Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu Marie Kondo

Tato kniha mne inspirovala. Musim ale přiznat, ze jsem ji četla nadvakrát. Poprvé jsem přečetla jen úklidovou část. Nyní jsem ji vzala od A do Z. Poslední část knihy mě neoslovila. Autorčino nadšení pro denní úklid nesdílím. Ani bych úklid, nechtěla mít jako koníček. Držím se hesla : Uklizený domov je znakem promarněného života. Nicméně od prvního čtení knihy, mám uspořádané oblečení, kosmetiku, kuchyň, spižirnu, svůj hobby pokoj. Stačilo udělat první třídění, věcem najít své místo a po použití je na své místo vrátit. Pravidelně věci propouštím ze svého života, nehromadím je. Takže ano, kniha je velice inspirativní a doporucuji ji všem, kteří mají touhu na změnu a nevědí, jak začít.

25.01.2021 4 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Čtivě napsaná kniha. Od prvniho momentu je jasné, že ti dva se neměli nikdy potkat, natož se brát. Po celou dobu čtení knihy, jsem pociťovala velkou vděčnost za to, že jsem vždy věděla v jakém vztahu bych nebyla ani v budoucnu šťastná. Pocítila jsem vděčnost za manžela, za děti, za lásku a pochopení i po 19 letech manželství. Takze ano, tuto knihu doporučuji a díky, Petro Soukupová.

18.01.2021 5 z 5


Wim Hof – Ledový muž Wim Hof – Ledový muž Wim Hof

Jsem ráda, že vlastním knihu o WHM. Četla se dobře, pouze v poslední kapitole se mi zdála zbytečně protahovaná. Praktikuji dechová cvičení od doby, kdy jsem si v knize přečetla, jak na to. I proto knihu doporučuji. Čtu hodně seberozvojových knih, ale pouze některé mne donutí ke změně. Toto je jedna z nich.

13.01.2021 4 z 5


Návrat domů Návrat domů Blanka Vun Kannon

Top kniha, pro všechny ženy , které chtějí žít v harmonii. Blanka ukazuje správný směr, kterým se vydat na cestu za spokojeným životem. Vzhledem ke covidovym okolnostem, je nejlépe začít teď hned. Knihu doporučuji.

13.01.2021 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Kniha se báječně četla a dobře jsem se u ní bavila. Skoro mi připadalo, že autorka píše o vesnici, kam jsem jako dítě jezdila na chalupu. Poznala jsem povahové rysy sousedů, i mého dědečka. Knihu doporučuji jako oddechové čtení na dva večery.

13.01.2021 4 z 5


Rodinné povídky Rodinné povídky * antologie

Četla jsem zde dost negativnich komentářů na nedostatek zábavného obsahu. Já si čtení knihy užila. V rodinách nejsou pouze zábavné historky a s někým se život "nemazlí".

13.01.2021 3 z 5


Deník Dory Grayové Deník Dory Grayové Naďa Reviláková

Poutavý příběh pro náctileté. Nevzbudí hrůzu, ale dle mého názoru podnítí zvědavost, zjistit si více o holocaustu. Dcera je na knihu ještě malá, ale těším se, až si ji jednou vytáhne z knihovny.

13.01.2021 5 z 5