libor290 libor290 komentáře u knih

☰ menu

Osvícení Osvícení Stephen King

Zajímavé čtení. Knížka se mi líbila, ale za mě průměr.
S. King dokáže geniálně popsat stav mysli, podrobnosti děje, ale čekal jsem asi něco jiného. Světovějšího. Hororovějšího.
Některé pasáže se četli lépe, jiné hůře a byly zdlouhavé. Nejvíc mě však mrzí, že jsem očekával napětí, že se budu bát, ale to si mi dostalo snad jen na pár stránkách.

07.04.2022 3 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Příběh je to silný a donutil mě k zamyšlení, jak hrůzné lidstvo jsme.

Musím říct, že jsem čekal od knihy něco jiného. Předpokládal jsem, že bude více popsán právě Mengele a jeho pokusy, ale to se tam jenom mihlo. Řekl bych, že 3/4 příběhu autorka popisuje život před koncentračním tábor, 1/3 je věnovaná životu v táboru a zbytek je rozdělen na popis Mengeleho a životu po.

Nikterak příběh neshazuji, jen mi kniha přišla v některých částech zbytečně zdlouhavá a nevěnovala se tolik tématu, které jsem očekával.

18.11.2021 3 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Knihu jsem začal číst jen díky filmovému zpracování. Bohužel samotná kniha mě zklamala. Psána z pohledu několika postav až je to nepřehledné a hlavně táhnoucí se děj do nekonečna.

03.10.2017 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Absolutně skvělá kniha. Styl jakým autor píše a každým slovem Vás pohlcuje do světa Culver Creeku je nenapodobitelná.

19.09.2017 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Jak jen to správne zhodnotit? Jsou knihy, o kterých víme, ze si je rádi přečteme znova, jak jsou super, pak tu jsou knihy, který nam stačí přečíst jen jednou, ne proto, že by se nam snad nelibily, ale pro to jak vlastně byly skvělé. Ale tato kniha není ani jedna z nich.
Musím říct, ze mě příběh upoutal, ale vlastně jen díky Finchovi, který ten příběh děla zajímavý. A uvést, ten zvláštní konec, ktery je s prominutím nudný. Ale veliké plus dává knížce, že je opravdu čtivá.

01.07.2017 3 z 5