Letynka Letynka komentáře u knih

☰ menu

Stříbrné dobrodružství Stříbrné dobrodružství Eduard Petiška

Četla jsem ji v dětství vydání z roku 1973. Nemám moc ráda scifi, proto mne překvapilo, že tato knížka se mi moc líbila. Dodnes si pamatuji na některá přání, která Bertík s Robinem viděli na stříbrném oblaku. Kniha je psaná hezky a poutavě a nechybí ani napětí.

14.08.2020


Tajemství a síla slova - Slovní příčiny nemocí a bezmoci Tajemství a síla slova - Slovní příčiny nemocí a bezmoci Karel Kříž

Knížka je zajímavá, ale některé pasáže se mi nečetly úplně snadno. Určitě bych ji doporučila už jen proto, že některá slova, která se běžně používají obsahují i to, co by tam člověk vůbec nevnímal a neviděl. Pro mne to bylo slovo kouzlo, které bývá často používáno v adventu a ve vánočním období, je vnímáno pozitivně a přitom přímo ve slově je použito i "zlo".

31.07.2020


Stromeček jako peříčko Stromeček jako peříčko Květoslav František Sedláček

Velmi útlá knížečka mého dětství. Krásná a citlivá. Úplně jsem s Bedřiškou cítila její úzkost. Rozuměla jsem jí velmi. Tato knížka je sice trochu smutná, a i když jsem optimista, tak jsem ji měla ráda, protože dává dětem dobrý příklad toho, že i když se stane chyba, tak je možné ji napravit, nebo zmírnit její následky. A jak víme všichni "Nikdo není neomylný. Chyby děláme opravdu všichni bez rozdílu"

20.07.2020


Vdavky Nanynky Kulichovy Vdavky Nanynky Kulichovy Ignát Herrmann

Příběh z doby dávno zaváté časem. Knížka se mi líbila, dobře se četla a hezky je zde vyjádřeno překvapení v podobě věna od tatínka Kulicha pro dceru Nanynku. Film jsem neviděla, pouze začátek, ale ztvárnění Nanynky Hanou Vítovou mne však neoslovilo, takže jsem film vypnula.

19.09.2019


Svět bez stížností Svět bez stížností Will Bowen

Kniha mne zaujala na internetu ve chvíli, kdy jsem hledala něco úplně jiného. Byla tam upoutávka na ni a já jsem si řekla; „tak do toho jdu!“ Četla jsem ji jedním dechem. Zjistila jsem, že jak se ve všech knihách osobního rozvoje píše, jak moc je důležité změnit své myšlenky, které jsou z 90% negativní, tak autor této knihy je stejného názoru, ale jde na to z druhé strany. Sledovat co říkám a tím změním i své myšlenky. Stejně jako je uvedeno ve 2 svědectvích lidí, kteří 21 denní výzvu zvládli jsem i já žila v domnění, že jsem optimistický a pozitivní člověk. Po nasazení náramku a začínání sledování toho, co říkám a přendáváním z jedné ruky na druhou, mi začalo být jasné, že ani já nejsem takový optimista, jak jsem si o sobě myslela. Je to skutečně VÝZVA a není to vůbec snadné, ale vím, že spousta lidí by do výzvy vůbec nešla, kdyby to bylo jednoduché. Právě ta náročnost je velká výzva a jdou do toho, tak jako já. Zatím jsem ve fázi, kdy začínám 2 měsíce stále znova, ale už teď mohu říct, že mi do života vplouvají lidé a situace, které jsou pro mne velmi dobré a pozitivní.

Někdo mi řekl, že je to moc velký závazek, který by nedokázal dodržet, ale přesně o tom to je, jak říká autor - důležité je rozhodnout se, jít do toho a pak začínat stále od začátku, protože jen tak dojde člověk k úspěchu a také jen tak změní svůj život. Mého náramku na ruce si všimla moje kamarádka, chtěla vědět víc a řekla, že mi děkuje za tip a že to chce také zkusit. Doporučuji tuto knihu všem, kdo chtějí se sebou, se svým životem a pak také s tímto světem něco udělat.

31.08.2018


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Kniha je psána čtivou formou s mnoha příklady z praxe a je velmi přínosná. Doporučuji

14.08.2018 5 z 5