lenousek.n lenousek.n komentáře u knih

☰ menu

Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Pro mě bohužel zklamání. K postavám jsem si za celou dobu čtení nevytvořila vztah, možná jen k Libby a Nicovi. Ostatní mi splynuli do jedné nezajímavé postavy. Nejvíc mě v podstatě bavila poslední kapitola.
Kniha je napsaná i formou vnitřního dialogu postav a zároveň autorka používá spoustu dovětků, které jsem musela pak přeskakovat, abych si udržela myšlenku o hlavním ději. Podle synapse jsem měla velké očekávání a těšila jsem se na ní, bohužel jsem jí dočetla jen proto, abych věděla rozuzlení a nechtěla jsem to vzdát. No, jsem ráda, že to mám za sebou…

22.11.2022 1 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Dávám 3 hvězdičky, ale ne kvůli kvalitě knihy, ale kvůli tomu, že mi to úplně nepadlo do noty a bylo to na můj vkus trochu moc. Knihu jsem si vybrala na základě doporučení a ze začátku se mi líbila, ale i tak jsem se nedokázala plně vtáhnout do příběhu, čínská jména lehkosti čtení také nepomohla a některé pasáže, byly až moc vědecké. Příběh přeskakuje v časových a dějových linkách, je potřeba vnímat, ve které době se zrovna nacházíte. Další dva díly zatím nechávám stranou, třeba se k nim někdy pročtu. Ze začátku jsem si příběh v hlavě přirovnávala ke Star wars rogue one, ale to brzy pominulo. Milovníci scifi a fyziky si ale určitě pošmáknou.

02.11.2022 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha se skvělým nápadem, příběhem a posláním. Čte se sama a nenajdete v ní jedinou nudnou nebo pomalejší pasáž. Oddychovka, která ale donutí člověka se zamyslet :-).

19.10.2022 5 z 5