lectora13 lectora13 komentáře u knih

☰ menu

Černé zlato Černé zlato Dana Stabenow

Skvělé jako vždy. Svérázní obyvatelé Aljašky, drsné podnebí, věrná psí průvodkyně Obluda a Kate Shugaková, která to opět nebude mít vůbec jednoduché ...

29.03.2021 5 z 5


Dům plný temnoty Dům plný temnoty D. M. Pulley

Skvěle vykonstruovaný příběh, klobouk dolů. Děj se odehrává v několika časových rovinách, ve kterých jednotlivé rodiny zažívají radosti či spíše strasti svých životů. Pomocí drobných předmětů (dětská botička, nápisy na zdi, průstřel ve zdi) se autorce skvěle podařilo jednotlivé časové roviny propojit a čtenáři se tak otevře celistvý pohled na historii jednoho (ne)obyčejného domu.

29.03.2021 5 z 5


Ve třiceti (poprvé) single Ve třiceti (poprvé) single Lisa Daily

Ideální dárek pro kamarádku, která je single! Knížka, která se sice řadí mezi romanťárny, nebere se ale (tak jako hlavní hrdinka) úplně vážně, dokáže si ze sebe udělat legraci a dívat se na vše s nadhledem. Tenhle smysl pro humor mi skvěle sedl.
V žánru románů pro ženy knížka vyniká vtipem, velké plus je také skvělý překlad a moc hezká obálka.

28.07.2018 5 z 5


Mrtvý klíč Mrtvý klíč D. M. Pulley

Neotřelé téma, dvě hrdinky, kterým chtě nechtě musíte držet palce, šikovně vystavěné kapitoly střídající dvě časové linie. A velké plus za to, jak autorka dokázala zúročit poznatky ze své profese stavební inženýrky. Pro mě skvělá volba na dlouhé podzimní večery!

03.10.2016 5 z 5


Černé lži Černé lži Alessandra Torre

Knížky tohoto žánru jsou většinou na jedno brdo. Černé lži mě ale naprosto dostaly do kolen - takovou pointu jsem vůbec nečekala a musím uznat, že autorka to se čtenáři skoulela dokonale. Doporučuju!!!

11.05.2016 5 z 5


Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

V pátek koupeno, dnes dočteno! :-) Už dlouho mě žádná knížka nechytla tak jako Bez slitování. Skvělá zápletka, dobře vykreslené postavy, které nejsou černobílé (jak tomu v mnoha detektivkách bývá), a tajemství, kterému prostě musíte přijít na kloub. Za mě naprostá spokojenost.

11.05.2016 5 z 5