Kvíka Kvíka komentáře u knih

☰ menu

Strážce Strážce Nika Peas (p)

Tak dlouho jsem na tu poslední knihu čekala. Tvrdě jsem narazila. Je mi to líto.

24.04.2022


Saturnin a stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně Saturnin a stínadla - aneb Setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně Alžběta Prknářová

Bavím se. Líbí se mi, jak tam jsou zapleteny i odkazy na současnost. Například, jak klapka potěšeně vypískla, když ji boss filmového průmyslu štípl do zadku: "Mítú".

17.06.2021


Pouhý stín Pouhý stín Karine Giébel

Ráda si čtu recenze, neboť jsem zvědavá, co si o té které knize myslí ostatní. Když ovšem někdo v recenzi odhalí "že vrah je zahradník", tak mě to naštve.

25.02.2021


Mister Mister E. L. James (p)

Z anonce: "Mister je jako jízda na horské dráze plné nebezpečí a touhy, kterou prolétnete se zatajeným dechem až do poslední strany." Mně se tedy dech nezatajoval. jen jsem si mohla hlavu ukroutit a funěla jsem námahou, abych to vůbec dočetla. Zlaté Padesátky.

17.12.2019


Pád Pád Lauren Kate

Začala jsem ji právě číst. Jako e-knihu. Asi to byla chyba, neboť překlad mě dostává do kolen. Příklady - ... pomohla na nohy jejímu malému třesoucímu tělu ... ztratila se v jeho hustých zlatých vlasech a jeho odpovídajícímu opálení ... a klasika špatných překladů - slovo bizardní. Můžete mě ujistit, že v klasické knize je jiný překlad?

05.01.2019