Strážce

Strážce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478231/strazceK212H3-v5U-.JPG 4 174 37

Ještě včera nikým neznámá Jana se přes noc stane celebritou. Stačily dvě věci – vyhrát v loterii 450 milionů korun a v návalu radosti se svěřit kamarádce. Ta za tučné „všimné“ prodá informaci o nové multimilionářce všem, kdo chtějí poslouchat. Jana je tak během okamžiku připravena o luxus anonymity. Aby uchránila stařičké rodiče, vyrazí do víru velkoměsta. V Praze se snaží žít životem společenské smetánky. Brzy ale pozná, že blýskavé pozlátko má svoji odvrácenou stranu. Když už není sama schopna čelit nájezdům vypočítavců a kupí se výhružky únosců a vyděračů, najde na internetu renomovanou bezpečnostní agenturu, které se svěří do péče. Protože ale všichni vědí, kdo Jana je a jak vypadá, a hlavně detailně znají stav jejího konta, nebere majitel bezpečnostní agentury Stuart Maclachlan tento případ na lehkou váhu. Osobně se rozhodne angažovat a spolu se svými nejlepšími agenty vyrazí za novou klientkou. Rozčarování z prvního setkání je oboustranné. Ona čekala tichého hlídacího psa a ne arogantního dvoumetrového obra, co jí všechno zakazuje. On byl připraven na spolupracující klientku a ne zmalovanou puberťačku, kterou obklopuje houf příživníků. Jak se oba postupem času přizpůsobují jeden druhému, mění se nejen jejich vnímání toho druhého, ale hlavně Jana. S dvoumetrovým obrem za zády nachází pevnou půdu pod nohama. Pomalu klíčící sebevědomí mění její vzhled vyzývavé luxusní holky na jednu noc v elegantní krásku, která se přestává stydět za své tělo. Proměna se ale vůbec nelíbí jednomu z Janiných nápadníků. Jeho vztek vyvrcholí a Janu napadne v ložnici. Tam ji najde Stuart - zbitou a zkrvavenou. Hon za agresorem nechá na svých podřízených a odváží zlomenou dívku do soukromého letoviska k moři, kde léčí nejen její sebevědomí, ale i svůdné tělo.... celý text

Přidat komentář

Nermal
11.03.2024 5 z 5

Mně se kupodivu tento díl docela líbil, byl takový roztomile romantický. Někdy je potřeba hodit realitu všedního dne za hlavu a nechat se unášet příběhem. Kdo na to přistoupil, dostal milý oddechový příběh.
Komu nevadilo to, co se dělo na Kapverdách v minulém dílu, toho nemohlo rozladit ani toto.

LenkaVes
01.02.2024 4 z 5

Série se mi líbila, každý příběh měl něco do sebe. Dobře, že se autorka dala na psaní :-) Je v tom kouzlo z historických romancí, převedeno do dnešní doby.

PS: Myslím, že Stuart by měl svou bezpečnostní agenturu zavřít :-))


Andrejka91
26.01.2024 4 z 5

Hezká pohádka pro dospělé. Moc jsem nechápala Janu, proč se chová jako by měla o 10 let méně ale protože jsem si všechny postavy i z předchozích dílů tak oblíbila, že to Janě prominu.
Škoda, že už to končí a těch bráchů nebylo víc.

monika0181
25.12.2023 4 z 5

Bohužel ani tady jsem úplně nepochopila hlavní hrdinku. Některé okamžiky chování mi přišly opravdu nelogické, byť 26 letá holka z vesnice, čekala bych aspoň trochu nějakou vyzrálost.
Na druhou stranu Stuart se mi jako postava líbil.
Vlastně jsem celou sérii přečetla na jeden zátah. Bylo to čtivé, ovšem nevím, zda se k ní někdy vrátím. Nebylo to zase tak objevné, abych za týden věděla, o čem jsem četla.

Ewe291
08.11.2023 3 z 5

Nemam rada ked sa ( teda aspon podla mna ) lisi anotacia od knihy. Troska pre mna zavadzajuce, za dalsie mam pocit, ze niekedy sa autorka prilis inspirovala inymi knihami aj ked mozno nechtiac. A spravanie hrdinky niekedy az prilis hlupe na 26 rocnu zenu, hrdina trpezlivy, sladky a co ja viem co no zelene oci su moja slabost takze pohoda. Niekedy som sa vyslovene nudila pri citani inokedy som len neveriacky krutila hlavou a strasne mi chybal epilog a zakoncenie vsetkeho. Inak namet fajn len prosto nieco tomu chybalo

LenkaNovotna32
07.08.2023 2 z 5

Od začiatku to bolo celkom fajn. Ale potom sa to rozbehlo tým zlym smerom. Hlavna hrdinka bola strašne nezaujimava az detinska. Nedavalo to zmysel. Plati niekomu aby ju chranil a trucuje ako maly fagan. No a on sladky jak hnusny turecky med. Bozeee nazval ju veverickou! A najhorsia veta knihy:chcem byt tvoj jedenásty chlap!!!! . Chybala tomu stava, trochu viac napetia, viac humoru a celkovo je to najslabšíe co som citala za poslednú dobu. Neodporúčam nikomu, kto ma aspon trochu dobry vkus na knihy.

Mishaacka
20.01.2023 1 z 5

Ach bože, proč??!! Tak dlouho čekám na poslední díl a pak dostanu takový paskvil. Tu sérii jsem měla ráda, ale u tohoto dílu jsem trpěla a nedokázala dočíst. Může mi někdo vysvětlit, proč 2 metrový bodyguarx mluví o Veveřičkách, Janičkách, sluníčkách, tvářičkách a dalších zdrobnělinách? Mám dojem, že jsem četla tak nanejvýš YA knihu a že to nemohla napsat stejná autorka, jako 2.díl, který je u mě zatím nejlepší. Tohle bylo hodně špatně a cítím se jaksi podvedená. Jana si zaplatí ochranku, protože jí pronásledují novináři a pak jen trucuje a vymýšlí, jak jim uteče?! Ne, opravdu ne.... Kdyby tam byla aspoň nějaká chemie mezi Janou a Stuartem, ale taky nic.

Sarkak94
21.11.2022 3 z 5

Po 3. díle jsem tento díl původně nechtěla ani číst. A to by byla chyba. Kniha mě celkem překvapila. Je to milé zakončení série. Ano mám k ní mnoho výtek, které mě vadily, jako byly zdrobněliny těch tam bylo opravdu moc a kazily celkový dojem, a opět přezdívky..... Stále u mě vede 1. a 2. díl
.
Jana se mi líbila hlavně kvůli tomu jaká byla knihomolka. Občas mi přišlo, že se chová jako malé dítě. Jenže ze dne na den se z ní stane "celebrita". A to už není lehké žití... Stuart byl původně najat jako Janin osobní bodyguard. A Jana mu to, ale vůbec neulehčovala. Jenže jak spolu trávili spoustu času už pro něj Jana nebyla jen klientka, a on pro ni jen bodyguard..... Trošku mi tu mezi nimi chybí nějaká ta větší chemie, a také mi přišlo, že se Stuart k Janě v některých situacích chová spíše jako k malému dítěti
.
Jsou tu vtipné momenty. Hlavně ke konci jsem se moc bavila. Je tu skvělá zápletka, která je napínavá.... Jen je to rozuzlení takové urychlené.... Trošku mě překvapilo co nakonec Jana udělala, ale na druhou stranu se jí ani nedivím, že takto smýšlela. Moc se právě líbilo že se tím Stuart nenechal odradit a šel si pro ní. Konec je takový sladký a vtipný zároveň, jen opět takový urychlený.
.
Kniha je psaná ve třetí osobě

Janík511
17.11.2022 3 z 5

Nic moc.

havrmoni
04.10.2022 1 z 5

To byla hrůza. Tohle, po těch celkem povedených předchozích dílech, bylo fakt utrpení.

Laf
13.08.2022 4 z 5

Příjemné zakončení série o posledním z bratrů. Skvělá oddechovka, které nechybí akce a čte se skoro sama. Za přečtení to stálo :)

adrianna0305
04.05.2022 odpad!

První dva díly byly snesitelné, ale tohle už bylo moc :( Ta přemíra zdrobnělin lezla na nervy, čtení jak pro mimina. V každé knize měly hlavní aktérky nějakou připitomělou přezdívku, která v angličtině snad ani nejde vymyslet. Jo kdyby to byla tetralogie z českého venkova, tak to beru, ale tohle fakt neeee.

dooky
28.04.2022 3 z 5

No popravdě asi drobné zklamání..První tři díly jsem četla už před časem a pamatuji si, že mě hodně bavily. Teď jsem si říkala, jestli jsem si nespletla sérii. Chybělo mi napětí, emoce a necítila jsem chemii mezi hlavními postavami. Prostě rychle plynoucí romantika, ač kostra příběhu byla zajímavá. Škoda..Nehledě na to, že některé situace byly už vážně moc nereálné.

Kvíka
24.04.2022

Tak dlouho jsem na tu poslední knihu čekala. Tvrdě jsem narazila. Je mi to líto.

Pasadenka
17.03.2022 3 z 5

Definitivně se dostáváme do české kotliny. Série končí, a s ní jeden příběh. Leč nezoufejte! Jsou další. Lepší. Brutálnější! :D

Asi zase za tři. Už to trochu unavovalo – hlavně když to čtete po sobě – ale jako oddechovka dobré. Několik hezkých momentů. The Rock mě dostal do kolen :D a úroveň naivity na hodně vysoké úrovni. Musím souhlasit, že Nika už to psala spíš z povinnosti, než, že by měla co říct. Bylo to z toho cítit. :(

wielka
17.03.2022 3 z 5

Kniha bola celkom zaujimava, postavy boli sympaticke. Dej nebol uveritelny, resp. ta nehynuca laska k malickej Janicce. Neskutocne mi prekazali tie nekonecne zdrobneliny, ked sa pisalo o Jane. Ved to bola normalna zena, ako moze byt s vyskou 170 cm "droboucka"? Bola opisana ako nesvojpravne nevyvinute decko a to mi kazilo cely dojem z knihy. Ale inak akoze faaajn.

petulkapeta
09.02.2022 3 z 5

Musím souhlasit asi nejslabší, ale na oddech dobre. předchozí se mi libil víc.

kacenka6144
09.02.2022 3 z 5

Za mě asi nejslabší díl celé série. A to jsme se na něho načekali.

Ralemo
18.01.2022 3 z 5

Oproti předchozím dílům byl tento slabší. Každopádně hezký, zajímavý příběh. Jako oddechovka ideální, pěkně napsané. Byla tam aji zajímavá zápletka a nakonec happy end. :)

Katka313
05.01.2022 3 z 5

První 3 díly jsem si už přečetla několikrát. Jsou to mé srdcovky a ráda se k ním vracím. Bohužel ale tento díl se k nim nepřidá. Bylo to hodně přeslazené, chování Jany jsem kolikrát nechápala. Chyběla ladnost příběhu, napětí, zvraty, emoce. U předchozích dílů jsem se smála, brečela... Bohužel tady to nebylo. A ani zbytek rodiny to nezachránil spíš naopak.
Ale doufám, že autorka vydá nějakou další knihu a znovu nasadí vysokou laťku.

Štítky knihy

erotika osobní strážce

Autorovy další knížky

Nika Peas (p)
česká
2012  72%Záměna
2024  60%Chráním Tě
2021  74%Strážce
2021  77%Cena za rozkoš
2021  77%Znám tě?

Kniha Strážce je v

Právě čtených2x
Přečtených258x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených14x
Knihotéce189x
Chystám se číst91x
Chci si koupit18x
dalších seznamech5x