Kvíka Kvíka diskuze u autorů

☰ menu

Ann Maxwell

Toto autorku jsem objevila teprve nedávno. Moc se mi líbí, že kromě obvyklého milostného příběhu se dozvím mnoho nového. Spisovatelka musela prostudovat spoustu materiálu nebo se spolehnout na své rešeršéry, ale i tak je to neskutečné. Celá série o Donovanových, Diamantový tygr, Smaragdová jeskyně a další. Dozvěděla jsem se spoustu např. o jantaru, nefritu, perlách, speleologii, o fantastické kultuře Anasaziů... A tak jsem začala pátrat i na netu o dalších podrobnostech.

24.04.2019


Nicole Jordan

Při čtení knihy Zdráhavá Julie ze série Legendární milenci jsem při vysvětlování zášti mezi dvěma rody začala být poněkud v rozpacích. Philip Wilde chladnokrevně zamordoval Gideona Fortina, hraběte z Harbege, což měl být Sophiin pradědeček, v souboji o ruku jisté slečny. Pomiňme to, že ho zabil Wilde.
Máme mrtvého Gideona. Dá se předpokládat, že když šel do souboje o přízeň dámy, byl svobodný a chtěl si ji vzít. Za tohoto předpokladu NEMOHL BÝT OTCEM (když tak levobočka), NÁSLEDNĚ DĚDEČKEM A NÁSLEDNĚ PRADĚDEČKEM.
Druhá možnost je nemorální a to, že byl ženatý a přesto šel do duelu s Philipem Wildem, protože předmětnou dámu chtěl za milenku (no fuj). Nebo mohl být vdovec a sháněl další manželku pro své děti. Jo, to by šlo. Mohl mít s první manželkou syna nebo více (dcery nejsou důležité, nebyly dědičkami titulu). Po jeho zamordování by v případě, že už jednou ženatý a dětný byl, by ale dostal titul následník, nejspíš první syn. V případě, že neměl jako ženatý syna bylo by to stejné jako by byl svobodný.
A sice . titul by dědil další v posloupnosti , třeba jeho bratr, bratranec a já nevím kdo všechno by připadal v úvahu.
Kde je v tomto propletenci místo pro tvrzení, že smrt Gideona připravila Sophiina otce, potažmo jeho otce o titul?
Gideon také mohl být poslední v řadě a bez dědiců a baronství mohlo propadnout koruně.Nene, to by se Sophiin otec nemohl jmenovat Fortine. Takže tam nějaký následník musel být.
Ať tak či onak, rozhodně za ztrátu titulu nemohla smrt Gideona, ale prostá skutečnost, že se Sophiin otec narodil v pobočné linii a nemohl ten titul stejně dostat, jedině, že by pomřeli všichni dědicové titulu před ním.

Už to není jasné ani mně.
:-)

31.12.2015