Kris1001 Kris1001 komentáře u knih

☰ menu

Život byl pes Život byl pes Helena Rytířová

Kniha se dá přečíst za 2 krátké večery. Hezký, mnohdy asi i pravdivý reálný příběh psa, který zažije ve svém životě radosti i těžké chvíle. Na konci samozřejmě ukáplo několik slziček, protože kdo má rád zvířata, zajisté jej příběh psa jménem Život nenechá zcela chladným po celou dobu čtení knihy.
Myslím, že by si tuto knihu měl přečíst asi každý, kdo si psa pořídí :)

18.07.2022 4 z 5


Učitel lásky Učitel lásky Robin Schone

Přesto, že tato kniha není asi tak populární jako 50 odstínů, tak i tak je to velmi hezké čtení v případě, když od knihy neočekáváte žádný romantický city protkaný milostný vztah muže a ženy. Spíše se jedná o detailně popisované sexuální aférky s mužem, který ví o sexu mnohem více, než jeho nezkušená žačka a postupně jí představuje, co vše může zažít.
Mě jako čtenáře velmi překvapilo, jak moc barvitě a detailně lze popsat sexuální aférky a jak je to chytlavé čtení. Za mě palec nahoru :)

18.07.2022 5 z 5


Mapa k tobě Mapa k tobě J.P. Monninger

U této knihy mě zaujal spíše název a obal, než její popis.
Nelituji, že jsem si ji koupila, protože to bylo fajn večerní čtení, kdy chtěl člověk vypnout a vnímat jen psaný příběh. Tři kamarádky mi tam přišly trochu moc odvážné, někdy možná až hloupé, nicméně nekazilo to celkový dojem děje :)
První stránky byly v knize trochu nudné a takové nezáživné, ačkoliv se dva hlavní hrdinové teprve poznávali a jen si odporovali a snažili se odehnat jeden od druhého.
Místy byl příběh popisovaný trochu zdlouhavě, kdy čtenář musel být napružený jako guma v teplákách :D
Co mě mrzí je, že poslední kapitola byla taková docela urychlená a trochu působila jako náhle ukončená, kdy bych čekala ještě třeba jeden další odstavec o tom, co bylo po setkání, jak to dopadlo s její prací a tak podobně.
Shrnuto a podtrženo, pokud čtenář neočekává nic ve stylu 50ti odstínů, ale spíše dobrodružný příběh dvou "starších puberťáků", rozhodně nebude zklamaný ;)
Za sebe doporučuji :)

18.07.2022 4 z 5


Tajnosti Tajnosti L. Marie Adeline (p)

Obálkou a krátkým popisem nevšední kniha, která mě zaujala při jednom šmejdění v Levných knihách.
Skutečně se jedná o hezky čtivý lechtivý příběh mladé ženy, která poznává sama sebe, co se jí líbí a různé situace s cizími muži, o kterých by si lecjaká žena mohla nechat zdát ;) Mnohdy jsou situace s neznámými fešáky popisovány detailně a barvitě.
Oddechové čtení po večerech, kdy se člověk skoro vžije do děje, nemůže se odtrhnout a musí číst další a další kapitoly :D

18.07.2022 5 z 5


Koralina Koralina Neil Gaiman

Oddychové pohádkové čtení, kde nechybí ani napětí, které žene kupředu ke čtení dalších a dalších stránek. Příběh poutavý, čtivý a krásně barevný svým popisem :)

14.02.2022 5 z 5


Život byl pes Život byl pes Helena Rytířová

Od začátku celkem nenáročné oddechové čtení, kdy nakonec člověk musí číst dál a dál, protože nemůže skončit u žádné kapitoly. Velmi čtivý příběh o životě psa od narození až po jeho nevyhnutelný přechod za duhový most. Chvílemi se člověk pousmál :), tu a tam četl se zatajeným dechem (jak to asi dopadne? :O) a nakonec ten smutný odchod :(
Knihu jsem přečetla jedním dechem za jeden večer a určitě výběru knihy nelituji :)

13.02.2022 4 z 5


Válečný kůň Válečný kůň Michael Morpurgo

Nejdříve jsem viděla film a když jsem objevila i knihu, tak jsem s její koupí neváhala. Film se mi líbil a kniha ještě víc. Kniha je napsaná pěkně, čtivě, líčí nelehké situace, ve kterých se z nenadání kůň jako vypravěč ocitl. I přes to, že knihy na válečné téma mě většinou vůbec nelákají, tato byla výjimkou. Opravdu nádherně psaný příběh prostřednictvím smýšlení a pocitů zvířete.

11.11.2020 5 z 5


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Na knihu jsem se několik měsíců těšila a vyplatilo se. Škoda, že série už dál nepokračuje. Děj je napínavý, široce popisovaný a člověk se do toho úplně vcítí. Jen ten konec byl trochu zrychlený - prakticky během tří kapitol se všechno vyřešilo. Svým způsobem mi přijde série ještě ne zcela uzavřená, třeba by se dalo i dále pokračovat? I přes to všechno knihu doporučuji :)

11.11.2020 4 z 5


Z deníku ohnivé démonky Z deníku ohnivé démonky Monika Šurinová

Kniha mě zaujala svým obalem a pak i názvem. Zpočátku jsem si myslela, že ke gramatickým chybám došlo při překladu, ale jak jsem pak četla dřívější komentáře, tak musím souhlasit s tím, že si to autorka měla po sobě aspoň jednou přečíst celé své psaní a chyby odstranit.
K ději - zpočátku trochu nuda, pak se to zajímavě rozjelo. Místy je příběh psaný vtipně, krásně barvitě a hezky se to četlo. Některé části knihy jsem hltala každým slovem a nemohla přestat číst samou nedočkavostí, co mě ještě čeká za překvapení. Určitě bych byla ráda za pokračování knihy :)

18.07.2019 3 z 5


Bouře Bouře Julie Cross

Kniha mě zprvu zaujala svým názvem a obalem. Zakoupila jsem si ji a mile mě překvapila. Nečekala jsem, že mě její příběh bude natolik poutat, abych se těšila na chvíle, kdy budu mít opět čas, ponořit se do jejího děje. Jsem zvědavá na druhý díl :)

14.12.2017 5 z 5