koprolda koprolda komentáře u knih

☰ menu

Led Led Pavel Korněv

Tahle kniha pro mě byla trochu zklamáním, asi jsem se na ni příliš těšil. Líbil se mi celkem komplexně vymyšlený svět i to jak se do něj hlavní hrdina dostal. Skvělá akce která vás dokáže vtáhnout, se kterou autor nešetří a i tak je stále originální. Bohužel zasazeno do velmi slabého příběhu. Většinu děje se snaží hlavního hrdinu někdo zabít a on, na rozdíl od čtenáře, neví proč. Nějak se nedokážu zbavit pocitu že někdo vzal dobrý nápad na knihu a naředil ho tak aby vznikla pentalogie.

09.03.2018 3 z 5


Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Bavil jsem se skvěle a chytlo mě to hned od prvních stránek. Četlo se to samo a kapitoly ubíhaly jako když se koukáte z okna rychlíku projíždějícího zastávkou. Než jsem se nadál, byl konec. Zajímavé a realisticky napsané postavy, měl jsem co dělat abych nefandil i těm “zlým”. Jenom ten konec mohl být trochu lepší, jaký by si zasloužil zbytek knihy. Celkový dojem mi to však nezkazilo.

09.03.2018 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Kniha která rozhodně není pro slabší povahy. Brutální praktiky MGB. Režim krutý, nemilosrdný, absurdní, deformující základní lidské hodnoty, nutící dělat člověka věci na dnešní dobu doslova nepředstavitelné. Hladomor a zoufalá snaha o každodenní přežtí. Je hoden zavrhnutí člověk který udá souseda či kamaráda, čímž mu podepíše rozsudek smrti, aby zachránil svoje děti, manželku, rodiče? Člověk praktikující zvěrstva ve slepé víře režimu, pro vyšši dobro většiny? Ať zhodnotí každý čtenář sám. Hodně dobrý detektivní příběh zasazený do šíleného světa absolutní moci režimu, propagandy a dezinformací ztvárněného velmi mrazivě. Na pozadí teroru, poprav, udávání a intrik je vykreslen případ sériového vraha dětí s propracovanou psychologií postav. Kniha byla napínavá, velmi dobře se četla a vtáhla mě do děje. Trochu mě však zklamal konec. Nějak mi k tomu nesedl. Knihu však doporučuji.

08.03.2018 4 z 5


Spratek Spratek Steven Erikson (p)

Nejsem fanouškem Star Treku ani Červeného trpaslíka, v jakékoli podobě. Dokonce nečtu parodie, filmových jsem viděl velmi málo. Tuhle knihu jsem si chtěl prostě přečíst kvůli jejímu autorovi. Právě proto, že se je tak odlišná od jeho většinové tvorby. Ale ukázalo se, že na to nemám. Kniha mě nechytla, nedokázal jsem se začíst. Takže ač to normálně nedělám, knihu jsem odložil nedočtenou a nehodlám se k ní vrátit. Věřím však, že to není chybou knihy. Zkusil jsem to, není to můj šálek kávy. Proto knihu nehodnotím. Doufám, že mě teď fanoušci žánru neukamenují :-)

08.03.2018


Rozluštěno Rozluštěno Mai Jia

Tuhle knihu jsem dostal pod stromeček a podle označení psychologicko špionážní thriller jsem si představoval něco ve stylu Já, poutník (Terry Hayes), samozřejmě z čínského prostředí a s větší porcí psychologie na úkor akce. A i když tomu tak není, rozhodně nejsem zklamán. Je to spíše příběh o výjímečném a velmi nadaném člověku jehož životní cesta, počínaje ještě před narozením, rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Příběh je prokládán přepisy rozhovorů s lidmi z jeho blízkého okolí. Kniha je to náročná, originální, kultura velmi odlišná...Rozhodně stojí za přečtení.

05.03.2018 4 z 5


Turnus Turnus Hugh Howey

První díl mě celkem zaujal i když jsem knihu několikrát odložil. Turnus se mi četl o dost lépe, mnohem rychleji to utíkalo. Dostal jsem vysvětlení jak se lidé ocitli pod zemí po kterém jsem toužil i spoustu jiných odpovědí. Skvělý pohled z jiného úhlu a časové prolnutí s jedničkou - krásně to do sebe zapadlo :-) Takže si dám kratičkou pauzu a hurá na trojku.

02.03.2018 4 z 5


Nadělat prachy Nadělat prachy Terry Pratchett

Za mě skvělé pokračavání Zaslané pošty. Opět spousta skvělých napadů, humoru a golem "žena"....

26.02.2018 4 z 5