kočkavkřesle kočkavkřesle komentáře u knih

☰ menu

Poslední dítě Poslední dítě John Hart

Detektivky nečtu. V rámci čtenářské výzvy se odhodlala. Knihu jsem našla jako velmi dobře hodnocenou. Muž detektivky čte, navrhla jsem čtení spolu (děláme to občas), jeho přestala zajímat po první kapitole. Mě to povzbudilo ve čtení, že to nebude klasická detektivka :-)... ale rychle to vzalo obrat do detektivního thrilleru. Napínavé? Ano! Ke knize jsem sedla jen třikrát a byla přečtená. Spád tedy má, "rychlé střihy jak ve filmu". Nenapadlo mi ji odložit. Za to 3 hvězdy. Jinak překombinované a nic z toho. Zůstávám na začátku - detektivky nečtu... (P.S. štvala mě velmi slabá čeština se spoustou chyb - četla jsem elektronickou verzi)

14.11.2020 3 z 5


Houby: Podivuhodné skutečnosti ze života hub, o kterých jste neměli tušení Houby: Podivuhodné skutečnosti ze života hub, o kterých jste neměli tušení Liliana Fabisinská

Koupila jsem pro neteř a kniha mě pohltila... jako... jako dravá houba zoopagales, která jako hroznýš utahuje a znehybní oběť... dokud jsem ji celou neprohlédla a nedočetla. Bohaté milé ilustrace, a kromě běžných informací o houbách, které můžeme nasbírat v lese, nabízí i zajímavosti a "podivuhodné skutečnosti ze života hub, o kterých jste neměli tušení" (jak praví podtitul).

16.04.2020 4 z 5


Velká cesta Malého pána Velká cesta Malého pána Lenka Uhlířová

Neuvěřitelná, úžasná, hravá knížka - nejen pro děti.... obdiv!

08.02.2020 5 z 5


Vděk Vděk Delphine de Vigan

Pár písmen, rychle uplynou... křehké, milé a smutné, byť předvídatelný děj, slzy prolity.

08.02.2020 4 z 5


Nebe nemá dno Nebe nemá dno Hana Andronikova

Silné téma, silná slova...nepostrádá však humor a do "klubu osvícených krav" jsem udělala nábor i v práci :-) ... při pasážích z pralesa mi probleskovaly vzpomínky na Formánkova Prsatého muže a mám chuť si ho zase přečíst.

28.01.2020 5 z 5


Jezero Jezero Bianca Bellová

Depka... čtivá, nicméně depka.

18.01.2020 3 z 5


Maškary v Benátkách Maškary v Benátkách Viktor Fischl

Faust se vždy po sto letech vrací na zem v doprovodu Mefista, aby zvědavě nakoukl, jak se svět změnil..... někdy s jeho postřehy souzním a říkám si, jaké století by mi nejépe vyhovovalo? a nemůžu se dopočítat... : "Lidé se nestali o nic lepšími proto, že se teď mohli v několika hodinách přepravit přes vzálenosti dříve takřka nepřekonatelné, ani proto, že spolu mohli hovořit přes oceány, nebo proto, že mohli vidět a být svědky věcí, jež se v téže chvíli děly kdekoli na světě."

18.01.2020 3 z 5


Šántárám Šántárám Gregory David Roberts

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, jedním dechem...

18.01.2020 5 z 5