KočičákVG KočičákVG komentáře u knih

☰ menu

Muchlinka - Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky Muchlinka - Příběhy malé chobotničky pro zvídavé dětičky Dominika Boček

Tahle kniha byla opravdu utrpení. Bohužel malý čtenář si ji sám vybral v knihovně, takže jsme ji nutně museli dočíst. Příšerná stylistika, nastavované nesmyslně dlouhé kapitoly plné prapodivných novotvarů složených halabala bez jakéhokoli významu. Na konci každé kapitoly snůška seberozvojových blábolů. To vše doplněné slaboduchou říkankou, jejíž smysl mi opravdu unikal (potřeba naplnit předem daný počet stran? ).

29.12.2023 1 z 5


Putování za pohádkou Putování za pohádkou Jaromír Sypal

První dojem: poněkud divná moderní pohádková knížka, která sice dotahuje klasické motivy lehce ad absurdum, ale je vcelku vtipná. Bohužel tenhle dojem naprosto zkazí druhá polovina knihy, která z (více či méně) vtipné parodie sklouzne na úroveň hospodské debaty.
Dítě sice příběhy bavily, i proto nakonec dávám jednu hvězdu, ale musela jsem mu cíleně upírat společné čtení, abych mohla přeskakovat texty. Opravdu netuším, co v pohádkové knížce dělají výrazy jako "stojím tu jak vůl" a podobně.
Pokud ovšem dítě ještě číst samo neumí, pak může rodič snáz nevhodné pasáže upravit do slušné podoby. Pro malé čtenáře ale bohužel nevhodná.

02.10.2023 1 z 5


Milý pejsku Milý pejsku Dori Hillestad Butler

Podařená vtipná knížka. Ke čtení buď pro trochu větší děti, které se poperou s chybami v pravopise, nebo pro menší děti,kterým jejich rodiče knížku přečtou s odpovídající intonací a hereckým zpracováním.

18.08.2023 5 z 5


Policejní pohádky Policejní pohádky Roman Pokorný

Kniha se skládá z dobré myšlenky a příšerného zpracování. Kostrbaté texty a nespočet chyb a překlepů v textu spolehlivě odradí nejednoho dospělého. Dítě ale nadšeně poslouchalo a některé příběhy si nechalo přečíst i vícekrát. Takže ač hodně váhám nad konečným hodnocením, nakonec přidám hvězdičku navíc ač bych z pohledu dospělého tolik nadšená nebyla.

16.04.2023 4 z 5


Pan Baf Pan Baf Joyce Dunbar

Zvláštní knížka na jedno přečtení před spaním. Příběh trochu zvláštní a bylo potřeba vysvětlení, aby dítě pochopilo pointu. Ale hlavním hrdinou byl černý kocour, a to u nás bohatě stačí ke štěstí.

16.03.2023 4 z 5


Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě Miloš Kratochvíl

Zajímavá kniha. Pro dospělého jsou pohádky dost zvláštní, ale dítě bylo nadšené, takže svůj účel pravděpodobně knížka splnila.

16.03.2023 4 z 5


Koťátka kočičky Ťapičky Koťátka kočičky Ťapičky Markéta Harasimová

Opět pěkná knížka s krásnými příběhy. Oproti první knize ale příběhy trochu slabší. Hvězdičku dolů i za zbytečně dlouhé kapitoly.

25.12.2022 3 z 5


Policejní pohádky Policejní pohádky Zuzana Pospíšilová

Moc krásná knížka, nadchne zejména malé budoucí policisty. Z pohledu dospělého jsou někdy pohádky trochu zvláštní, ale 5letý "čtenář" byl nadšený, každou pohádku jsme četli minimálně 2x.
A rodiče potěší i délka pohádek, která odpovídá čtení před spaním.

02.08.2022 5 z 5


Byl jednou jeden úl Byl jednou jeden úl Karel Sládek

Moc pěkná dětská knížka o tom, jak to skutečně vypadá ve včelím úlu.

17.07.2022 5 z 5


Chytré pohádky z městské zahrádky Chytré pohádky z městské zahrádky Eva Skořepová

Velmi pěkné pohádky, které děti seznámí se základními informacemi ze světa peněz a financí. Někdy zbytečně dlouhé úvody, kvůli kterým mladší děti ztrácí ke konci pohádky pozornost. Ale jinak pěkný nápad i zpracování. Jako první seznámení "kde se berou peníze" určitě doporučuji.

31.05.2022 5 z 5


Chytré pohádky z lesní mýtinky - Zvířátka ve světě ekonomie Chytré pohádky z lesní mýtinky - Zvířátka ve světě ekonomie Eva Skořepová

Moc povedená kniha, zaujala i v 5 letech, i když jsme úkoly na konci každé pohádky museli trochu přizpůsobit věku.
Nezaujal jen příběh o bobrech, k ostatním jsme se i několikrát vraceli. Syna nejvíce zaujala pohádka o nepořádném dudkovi, za nás jako rodiče jsme nejlépe hodnotili příběh o reklamě.

30.04.2022 5 z 5


Co mají na práci myšky a myšáci Co mají na práci myšky a myšáci Robin Král

Dospělý čtenář občas nevěřícně zakroutí hlavou, ale pro malé děti je to zajímavá veselá sonda do běžného života.

28.07.2021 4 z 5


Ať žijí duchové – Zpívání s piánkem Ať žijí duchové – Zpívání s piánkem Zdeněk Svěrák

Taková ta klasická samohrajka, kterou budou děti zbožňovat a dospělí nenávidět.
Piánko hraje opravdu velmi hlasitě, takže pokud člověk nebydlí někde na samotě u lesa, popř. se nechce za něco mstít sousedům, a hlavně nechce, aby dítě do několika dní přišlo o sluch, nezbývá nic jiného, než něčím přelepit reproduktor na knížce, a snížit tak hladinu hluku na přijatelnou úroveň.
Čistota zvuku piánka je diskutabilní, ale s tím se obvykle počítá.
Poněkud bezdůvodně je k písničkám z jednoho konkrétního dětského filmu přidána ještě jiná, zřejmě aby celá kniha vydala na 12 písní.

16.06.2021 2 z 5