Putování za pohádkou

Putování za pohádkou https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134837/putovani-za-pohadkou-134837.jpg 4 5 1

Pohádkový poutník se svým psem Lumpíkem a s kamarády putuje pohádkou, setkává se s dobrými i nedobrými pohádkovými bytostmi, vyzrává nad zlem, hloupostí a nabubřelostí chytrostí a vtipem a nakonec osvobodí pohádkové království a otevře je všem dětem, které mají rády pohádky a sny. Nejnovější autorova knížka je opět vyzdobena půvabnými obrázky Zdenky Študlarové. ... celý text

Přidat komentář

KočičákVG
02.10.2023 1 z 5

První dojem: poněkud divná moderní pohádková knížka, která sice dotahuje klasické motivy lehce ad absurdum, ale je vcelku vtipná. Bohužel tenhle dojem naprosto zkazí druhá polovina knihy, která z (více či méně) vtipné parodie sklouzne na úroveň hospodské debaty.
Dítě sice příběhy bavily, i proto nakonec dávám jednu hvězdu, ale musela jsem mu cíleně upírat společné čtení, abych mohla přeskakovat texty. Opravdu netuším, co v pohádkové knížce dělají výrazy jako "stojím tu jak vůl" a podobně.
Pokud ovšem dítě ještě číst samo neumí, pak může rodič snáz nevhodné pasáže upravit do slušné podoby. Pro malé čtenáře ale bohužel nevhodná.

Kniha Putování za pohádkou je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst1x