KarolinaKačí KarolinaKačí komentáře u knih

☰ menu

Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

Výborná kniha, o které jsem se dověděla náhodou. Skvěle ji vystihuje anotace na přebalu - že je to jeden z nejlepších románů, které byly u nás ve 2. pol. 20. stol. napsány. Je nedoceněný. Neučí se o něm ve školách (a to jsem studovala češtinu!). Vřele doporučuji každému. V knize se de facto nic neděje, je to popis několika letních dní, ale na tomto pozadí se odehrává lidské drama. Zaujalo mne pestré využití jazyka. Místy připomíná Čapkovo vršení synonym, jinde autorka vychází z nářečí ad.
Lidé, čtěte.

14.06.2023 5 z 5


Rodina odvedle Rodina odvedle Sally Hepworth

Průměrná kniha, která se dobře čte. Četla jsem pro odlehčení po detektivce a kniha účel splnila. Připomínalo mi to knihy Liane Moriarty. Nenáročné, nijak hluboké čtení. Dost jsem se ztrácela v jednotlivých rodinách, musela jsem si vytvořil mnemotechnické pomůcky pro jednotlivé hrdinky.

14.06.2023 2 z 5


Dívky ve vodě Dívky ve vodě Victoria Jenkins

Detektivka, která se dobře a lehce čte. Napětí bylo pro mě málo vygradované, i když se o to autorka snažila. Mám raději propracovanější příběhy a postavy. Přemýšlím, proč knihu hodnotím spíš jako průměrnou, protože i o postavách se ledacos dozvíme. No, mám zkrátka raději, když mohu během čtení odhadovat, která z postav je pachatelem, a tady to tak nebylo.

14.06.2023 3 z 5


Nový život Nový život Katharina Fuchs

Druhý díl autorky, popisující rodinnou historii v po válce rozděleném Berlíně. Opět poutavé, laskavé i napínavé čtení, které hladí po duši a zároveň i mrazí.
Chvilku mi trvalo, než jsem se zorientovala v postavách, protože první díl jsem četla asi před dvěma lety.

14.06.2023 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

T počátku mě knížka hodně bavila, ale postupem už mi připadalo, že se děj nevyvíjí a spíš se stále opakuje "pronásledování - útěk - úkryt v bezpečí - pronásledování - atd.". Pro mě nejslabší kniha autorů. Kupodivu si z ní ale hodně pamatuju, recenzi píšu po téměř roce.

20.04.2023 3 z 5


Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Příjemné letní čtení, napínavé, romantické, dobře se čte.

22.07.2022