k@rol k@rol komentáře u knih

☰ menu

Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

Přečteno jedním dechem. Podle mého názoru se druhá část série plně vyrovnává první, o překvapení zase není nouze, a když už si člověk myslí, že něco odhalil, vzápětí zjistí, že se zase nechal nachytat. Za mě jednoznačných pět hvězd. Jediné, co bych vytkla, je, že se člověku špatně spí, ale na to už jsme si u Yrsy zvykli.

26.04.2024 5 z 5


Jezdec Jezdec Christina Olséni

Mně se ty příběhy fakt líbí. Hlavní postavy jsou tak příjemně a mile praštěné, zápletky přiměřeně zamotané, řešení přehledně vysvětlené. Jen práce tandemu překladatel-redaktor je opravdu trestuhodně odbytá. Předpokládám, že to je hlavní důvod, proč se spousta lidí nepustí do dalšího dílu, a tedy i důvod, proč nakladatel přestal sérii vydávat. Škoda, možná fakt stačilo zadat práci někomu jinému. Ale co, třeba někdy v budoucnu jiný nakladatel...

23.04.2024 4 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Stejně skvělé jako první díl, nemám co vytknout. Přečteno jedním dechem a už se těším na další.

21.04.2024 5 z 5


Mistr: Druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta Mistr: Druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta Oliver Pötzsch

Příběh vážně výborný, čtení to bylo napínavé, zábavné a zajímavé. Ale. Ale "zimomřivý chlad", "úmrtní lože" mě v pravidelných intervalech přiváděly k šílenství. A to nemluvím o nesčetných překlepech, a dokonce hrubkách. Až to na člověka působí, že elektronickou verzi nakladatel nechal udělat z nějaké nezredigované verze překladu, která snad ani neměla opustit překladatelův počítač.
Ale já tohohle autora zkrátka můžu, takže je to jedna z mála knih, kterou jsem přes tyto problémy dočetla až do konce.

17.04.2024 4 z 5


Smrt šumavského poustevníka Smrt šumavského poustevníka Vlastimil Vondruška

Na mě trochu příliš postav a trochu příliš míst, chvílemi jsem se úplně ztrácela. Ale méně komplikované a spletité řešení než v několika předchozích dílech, takže celkově v zásadě spokojenost.

13.04.2024 4 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Z mého pohledu autorka jen potvrdila vysoká očekávání. Knížku jsem si šetřila na správnou chvíli a dobře jsem udělala. Příběh výborný, napsaný tak, že je člověk dějem naprosto pohlcený. Můžu doporučit.

10.04.2024 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Skvělé od začátku do konce! Vřele doporučuji každému, kdo má rád zamotané detektivní příběhy s nečekaným, i když odhalitelným, jen kdybych byla trochu chytřejší, vyústěním. Moc se těším na další!

01.04.2024


Pozorovatel ptáků Pozorovatel ptáků Christina Olséni

Knížka jako taková se mi fakt líbila. Milý příběh, milé postavy, vtipů tak akorát, žádná řachanda od začátku do konce, ale občas něco neskutečně vtipného. Ovšem zklamáním bylo, jak málo péče českému vydání věnoval nakladatel. Tak špatně zredigovaný text už jsem hodně dlouho neviděla. A překladatel mě výkonem také nenadchl. Autorům bych dala určitě o hvězdu víc, českému vydání bohužel nemůžu.

01.04.2024 3 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Moje první kniha této autorky a musím říct, že velké zklamání. Plynulo asi zejména z toho, že jsem očekávala jiný žánr. Kniha je zařazena mezi thrillery, ovšem ve skutečnosti se jedná o horor: v thrilleru neočekávám nadpřirozené bytosti. Kdybych věděla, do čeho jdu, možná by se mi to líbilo. Dám jí ještě jednu šanci s očekáváním reálného žánru a uvidím.

01.04.2024 3 z 5