Hrob

Hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533268/bmid_hrob-6605bf2f70f81.jpg 4 22 4

Černý led série

< 2. díl

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děsivou hru se smrtí. Důsledky dávné bujaré oslavy, na niž všichni toužili zapomenout, se vynořují na povrch. Na kamenité pláži u moře, nedaleko nově zrekonstruovaného domku strážce majáku, jsou nalezena dvě mrtvá těla. Policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó, aby se ujali vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl. A drsný vítr, který zastavil letecký provoz, neustává... Děj druhého dílu napínavé série Černý led se tentokrát odehrává na největrnějším místě Evropy – na Vestmannských ostrovech a v hlavní roli se ocitá patoložka Idunn, která odsud pochází. Svérázná soudní lékařka tak musí ve svém rodném městě čelit výzvám nejen pracovním.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Gættu þinna handa , 2022


více info...

Přidat komentář

Dela111
dnes 3 z 5

Thriller Hrob má mimořádně propracovanou zápletku a nechybí překvapivé momenty. Tipovat rozuzlení tady dost dobře nejde, protože tohle je celé od začátku hodně zamotané a nedá se předvídat, kam bude autorka děj posouvat a hlavně jaký motiv bude za tím vším stát.
Dějově toto rozhodně není tuctový thriller, jeho slabinou je však pomalé tempo. Já bych přivítala rychlejší spád. Ty správné obrátky má až asi poslední čtvrtina příběhu.
Vyvíjí se i soukromí hlavních postav - Týra a Idunn, ale i to se děje celkem pomalu. Nedořešené události z Týrova dětství zůstávají stále tajemstvím.
Už během četby mně chování některých aktérů přišlo úsměvné a po závěrečném rozuzlení a odhalení motivů jednání všech postav musím říct, že v tomto thrilleru jsou bohatě zastoupeny i prvky tragikomedie. Zároveň mám pocit, že to bylo zbytečně složité až překombinované.
Nad hodnocením dost váhám, ale na 4* to nevidím, za mě tak 3,5* a tentokrát zaokrouhlím dolů.

k@rol
předevčírem 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Podle mého názoru se druhá část série plně vyrovnává první, o překvapení zase není nouze, a když už si člověk myslí, že něco odhalil, vzápětí zjistí, že se zase nechal nachytat. Za mě jednoznačných pět hvězd. Jediné, co bych vytkla, je, že se člověku špatně spí, ale na to už jsme si u Yrsy zvykli.


mysterygirl
24.04.2024 3 z 5

Nebyla jsem si jistá, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Prvnímu dílu se to nemůže vyrovnat.
Jak píše LenkaWal, postavy nesympatické , rozčilovala mě i vyšetřovatelka Idunn, dobře se to sice četlo, kapitoly končily tak, že jste chtěly pokračovat, ale v podstatě mě ten příběh až tak nebavil. Četla jsem hlavně proto, abych se dozvěděla , jak to tedy celé bylo.

LenkaWal
19.04.2024 audiokniha 4 z 5

O dost slabší než minulý díl. Patoložka příliš řeší jestli chce nebo nechce vidět otce a problémy se sestrou. A skupina na ostrově je značně nesympatická.
Mou pozornost udrželo hlavně to, že šlo o audioknihu. Váhala jsem mezi 3-4, ale nakonec 4.
Ale klasicky bych knížku asi odložila.
Minulý díl byl super. Škoda. Snad to vylepší ten další