kakaol kakaol komentáře u knih

☰ menu

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Skvělá kniha. Můj problém při čtení byl, že jsem se místy zamotala do děje a chvilkama se ztrácela mezi otec/dcera a opačně... Moc se mi líbilo hraní si s konci a začátky kapitol, celá knížka mě skutečně bavila, příběh byl skvělý.
4* dávám protože nemám ráda otevřené konce.

13.07.2021 4 z 5


Kompletní lidské tělo Kompletní lidské tělo Alice Roberts

Perfektní knížka, napůl trošku anatomický atlas, s popisky psanými velmi zábavnou formou :-)
Koupila jsem si ji náhodou, zaujala mě v regálu na pohled, pak jsem ji k mému překvapení využila v anatomii na VŠ ;-)

21.12.2015 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Kniha by měla být povinná na základní škole. Úžasné, autobiografické, strhující. Na této a obecně na většině knih o drogách a násilí stále čekáte, kdy ta hlavní postava přestane, kdy se probere, až pak si uvědomíte, že čtete o světě 13ti leté holky. Film netvoří v tomto případě ani 10 procent knížky. Rozhodně doporučuji přečíst.

29.04.2014 5 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Kniha čtena jako "povinná četba" protože maturita se neúprosně blíží...
Některé pasáže byly (očima studentky čtoucí povinnou četbu) poměrně nudné, nad některými momenty mi zůstával rozum stát - převážně v místech promluv pana Brenskeho. Možná i pro tyto momenty Lustigem popisované jen jakoby nic jsem se rozhodla přečíst i jeho sbírku povídek Démanty noci a byla jsem mile překvapena. Po dlouhé době jsem si totiž přečetla něco doopravdy neuvěřitelného. Něco tak neskutečně skutečného, až z toho mrazí. Jsem zvědavá na Ditu Saxovou...

29.04.2014 4 z 5


Milionář z chatrče Milionář z chatrče Vikas Swarup

Do knihy jsem se začetla velice rychle, je neuvěřitelné, do kolika situací se dostává takový "průměrný ind".
Myslím, že nejlépe lze dojmy z knihy shrnout takto: "Víte, my chudí taky dovedeme klást otázky, na které jen tak někdo neodpoví. Vsadím se, že kdyby si takovou soutěž vymyslel někdo z nás, bohatí si ani neškrtnou. Já sice nevím, jakou měnou se platí ve Francii, ale zato můžu naprosto přesně říci, kolik bere lichvář z vedlejší ulice. Netuším, kdo jako první stanul na měsíci, ale dobře vím,kdo u nás v Dháraví rozjel načerno vypalování cédéček. Kdybych se Vás na to zeptal, dovedla byste odpovědět?"
Rozhodně stojí za přečtení.

09.10.2013 5 z 5