Kajetrina Kajetrina komentáře u knih

☰ menu

Little Women / Malé ženy Little Women / Malé ženy Nick Gerrard

Příběh je to nádherný, ale bohužel jak je psaný na úrovni B1-B2 tak je trochu osekaný.

19.04.2022 4 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

(SPOILER) Ke konci jsem si říkala: " Klasický natahování děje"
A pak mě málem... Ten otevřenej konec. A proč zrovna Marie, moje nejoblíbenější postava. To snad ty autoři dělají naschvál... Proč když si nějakou postavu oblíbým tak musí umřít?
Jedinou útěchou mi je, že zemřela s gracií a Mariina smrt byla stejně impozantní jako její život.

20.03.2022 5 z 5


The Story of Heidi / Heidi, děvčátko z hor The Story of Heidi / Heidi, děvčátko z hor Nick Gerrard

Je to velmi jednoduché čtení (A1-A2) a tím pádem je to osekané... Ale myslim si že pro začátečníky je to dokonalé. A může to číst opravdu každý díky dvoujazyčnému textu.

23.02.2022 3 z 5


Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Giles Milton

Poduk si vás baví historie a máte chuť se dozvědět nějaké ty zajímavosti tak neváhejte a čtěte. Já osobně doporučuji to číst současně s jinou knihu. Myslím že je to dobrá kniha, ale já ji nedokázala přečíst na jednou, musela jsem si ji rozdělit a číst postupně. Ale za mě je rozhodně plus, že je psaná jednoduše a nepřipadáte jako by jste četli učebnici.

22.02.2022 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Krčíme se za každým koutem, za každým kusem zátarasu, a házíme příchozím pod nohy otýpky explozí, než mizíme. Práskání ručních granátů vlévá prudkou sílu do našich paží, nohou, běžíme přikrčeni jako kočky, zaplaveni vlnou, jež nás nese, jež z nás dělá surovce, zákeřné hrdlořezy, vrahy, pro mě za mě třebas ďábly, jsme zaplaveni vlnou, která umocňuje naši touhu žít, která nám hledá a vybojuje záchranu. Kdyby tvůj otec přicházel tam s těmi odnaproti, neváhal bys mu hodit mu granát proti hrudi.

20.02.2022 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Poprvé jsem na západní frontě klid četla v 6 třídě jako povinnou četbu, tehdy mě to nebavilo a nedokázala jsem pochopit skutečný význam knihy. Až niní chápu její poselství. Válka je hrůza hrůz! Myslím, že by neuškodilo kdyby si ji přečetli v Rusku a USA než udělají nějakou blbost...

20.02.2022 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Hanu asi jen tak z hlavy nedostanu. Mornštajnová mě svoji knihou tak pohltila, že je půl druhé ráno a já píšu tenhle comment. Hana se vám zaryje hluboko do paměti a i když není úplně podle skotečnosti opírá se o datumy a skutečné události.
Rozhodně doporučuji.

18.02.2022 5 z 5