K.A.T.Y K.A.T.Y komentáře u knih

☰ menu

Už se nebojím tmy Už se nebojím tmy Vhrsti (p)

Příběh, který děti opravdu uklidní. Jednoduchý, ale dostatečně uspokojující pro neklidné dětské hlavičky. Vysvětlení, proč se nebát tmy, je ve výsledku vlastně zcela logické, ale to, že to dětem vysvětlí příběh v knize, v zastoupení malého chlapce a jeho medvídka, má větší váhu, než pouhá slova dospěláka. ;-) Ilustrace tomu dodávají správnou atmosféru a zdůraznění.

24.06.2022 5 z 5


O stromu, který dával O stromu, který dával Shel Silverstein

Emotivní a silný příběh. Vyvolává mnoho otázek, na které si najde odpověď každý ve svém vlastním svědomí. Nádherné jednoduché ilustrace. Jednoznačně doporučuji! :-)

24.06.2022 4 z 5


Děvčátko s kosou Děvčátko s kosou Michael Stavarič

Knih s touto tematikou jsem přečetla nemálo. Tady tuto však hodnotím nejhůře. Ilustrace nebyly špatné, ale příběh je velmi otevřený, nekonkrétní, vyvolává otázky, na které si každý odpoví jinak. Pro děti je možná až příliš filozofický. Hodnotím v porovnání například s knihou Návštěva malé smrti, Je smrt jako duha?, To je otázka. Pokud chcete dětem vložit do ruky knihu s tématem smrti, pak doporučuji raději poslední zmíněné. :-)

24.06.2022 1 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Během čtení příběhu jsem cítila klid, nevyvolával ve mně napětí, ani jiné neklidné emoce. Kniha mi přinesla příjemný zážitek. Nápad "mezi životem a smrtí je (knihovna)" mě zaujal a scénář nekonečného množství životních příběhů byl povedený. Vyprávění o návštěvě různých životů hlavní hrdinky v průběhu příběhu bylo možná až příliš zdlouhavé, opakující se. Ale určitě stojí za to, knihu si přečíst, pokud toužíte i po emočním odpočinku. :-)

24.06.2022 4 z 5


Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

Tuto sérii čtu postupně tak, jak byly díly vydány. Tento díl mě příliš nenadchl, spíše mě, oproti předešlým dvěma, zklamal.
William byl vtipálek už v "třešničkách", ale zatímco tam to byl humor příjemný, v této knize mi přišel otravný. Hlavní postava, Ryan, byla nemastná, neslaná. V jeho osobnosti mi chyběla nějaká rebelie. Odvážná zde byla spíše hlavní hrdinka. V příběhu mi chyběl "šmrnc".
Jsem zvědavá, jestli bude Jeho balík a Její tajemství lepší. :-)

24.06.2022 2 z 5