Juggernautus Juggernautus komentáře u knih

☰ menu

Génius moci Arnošt Dědyš aneb Milovaný diktátor Génius moci Arnošt Dědyš aneb Milovaný diktátor Ladislav Lacina

Tato kniha je v podstatě taková dlouhá a naivní parodie. Je napsaná na úrovni znuděného a lehce přihlouplého deváťáka, který se snažil ve své slohové práci do českého jazyka popsat návod na "onu úspěšnou (kariérní?) cestu". Zajímavé na této knize je, že neobsahuje žádný zvrat (myslel jsem si, že je to technicky nemožné a ejhle). Hlavní postava je vyšinutý sociopat, který představuje našeho pána a vládce s červenou čepicí SILNÉ ČESKO. Proč jsem tedy udělil hodnocení 2/10 a ne odpad? Ze dvou důvodů, každý prezentuje 1 bod hodnocení: 1. bod: Nemyslím si, že to autor myslel vážně a tato kniha je jen špatně napsaná NADSÁZKA, která snad má pobavit nebo něco naučit, nevím. 2. bod: Kniha mě stála 9 Kč což, jak tak ráda říkávala jistá hvězda teleshoppingů, se vyplatí.

25.05.2019 1 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Kniha je psána ve stejném duchu jako 1. díl, nicméně je o trochu horší (Stále však fascinující kniha!). Její problém tkví v roztahanosti, tedy že kdybych z té knihy vytrhal 200 stran, zážitek by byl víceméně stejný. Její hlavní přínos je v představení myšlenky TEMNÉHO LESA, která mě jak uchvátila, tak i pěkně vyděsila. Hodnotím 8/10.

25.05.2019 4 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Ta kniha je výborná. Autor v ní projevuje nejen ohromnou fantazii, ale také teoretické znalosti, které dokázal napsat výstižně a čtivě (celkem umění když se snažíte popsat fyzikální zákonitosti laikům). Kniha má slušný spád i originální děj, postavy jsem si oblíbil i když nebyli tou hlavní tažní sílou knihy. Tím byla totiž myšlenka, která má doslova kosmické rozměry. Existuje vůbec možnost existence jiné civilizace mimo zemi? Lze s touto civilizací navázat kontakt? A otázka nejdůležitější: LZE VYŘEŠIT PROBLÉM TŘÍ TĚLES? Hodnotím 9/10.

25.05.2019 5 z 5