juannita juannita komentáře u knih

☰ menu

První hřích První hřích Ignát Herrmann

Nádherný relax od úžasného Pána Spisovatele. ????

13.01.2021 5 z 5


Neviditelný rytíř Neviditelný rytíř Jiří Mařánek

(SPOILER) Úžasně čtivá kniha, krásným stylem napsaná a krásně ilustrovaná. Čte se jedním dechem, nejen v dětství (je po mé mamce), ale i dnes se k ní ráda vracím. Nikdy o ni nechci přijít, doporučuji coby krásný relax při krásné češtině.

05.10.2020 5 z 5


Opravdové zázraky Basilia Knoxe Opravdové zázraky Basilia Knoxe Anna Marie Jokl

Čtivá kniha, neobvyklý příběh o podivínovi a jeho zvláštním životě, originální a poutavé vyprávění. Zdědila jsem tuto knihu po své mamce a stále se ní vracím.

13.08.2018 5 z 5


Pražské pověsti Pražské pověsti Václav Cibula

Jedna z mých nejmilejších - krásně napsaná a k tomu úžasné ilustrace mého milovaného Cyrila Boudy... Před lety se mi ztratila a ne a ne si vzpomenout, kdo mi ji to zapomněl vrátit. Usilovně jsem ji sháněla a byla jsem úplně nešťastná. Pak se mi ji podařilo sehnat a slavila jsem to jako narozeniny. Nemůžu bez ní prostě být.

27.10.2017 5 z 5


Bandita, Paťara a spol. Bandita, Paťara a spol. Václav Kaplický

Nádherná knížka, kterou dostala kdysi mamka, a v mé knihovně zaujímá významné místo. Je to krásně napsané povídání o dobrodružství dětí ze začátku minulého století, poutavé a vtipné, vždy když je mi zle a drtí mě starosti a obavy, k této půvabné úžasné knize se vracím - je to naprosté antidepresivum a pohlazení po duši.

27.10.2017 5 z 5


Slovo proměny Slovo proměny Květa Sokolovská

Moc hezky napsaná knížka, opět dárek od našich :). ke kterému se občas vracím i coby dááávno dospělá (s duší částečně dětskou) a vždy mě pobaví a uklidní... Je to půvabné prázdninové čtení.

01.08.2017 5 z 5


Tisíc a jedno procento Tisíc a jedno procento Jiří Brabenec

Skvělá a čtivá knížka o dvou podnikatelích a jejích fíglech, s nimiž zakládají stále nové a nové firmy za účelem obalamucení důvěřivých občanů... Jako by autor žil a psal dnes, tahle knížka je fakt úžasná, antidepresivní a nesmírně vtipná. A k tomu úžasné ilustrace - jsem moc ráda, že jsem ji zdědila a doporučuji všem, kdo se rádi baví.

28.03.2017 5 z 5


Dům drobných radostí Dům drobných radostí Colette Vivier

Krásná knížka, kterou jsem dostala kdysi od našich pod stromeček a mám ji dosud, a když je mi smutno nebo jsem nemocná.. vracím se k ní. A nikdy ji z knihovničky nevyřadím.

04.02.2017 5 z 5


Pohádky z celé Afriky Pohádky z celé Afriky Jan Alexander (p)

Opravdu krásná kniha, mám ji po mamce a vracím se k ní ráda. Škoda jen že zemřel autor tak mladý a tak hrozně. :-(

19.11.2016


Marťanská kronika Marťanská kronika Ray Bradbury (p)

Moje moc a moc oblíbená milovaná kniha, od chvíle, kdy jsme na základce měli povídku v čítance... Mistr Bradbury byl opravdu Mistr, génius a vizionář, vždycky se k jeho knihám budu vracet.

30.10.2016 5 z 5


O kolečko víc O kolečko víc Malgorzata Musierowicz

Tuhle knížku jsem kdysi dostala od našich, mám ji moc ráda i dnes a stále se k ní vracím - vždycky mě tak nějak uklidní a pobaví jako tehdy v patnácti.

06.10.2016 5 z 5


Pan Galahad zasahuje Pan Galahad zasahuje Pelham Grenville Wodehouse

Jsem na tom stejně. :-)

25.08.2016


Čarovný pokrovec Čarovný pokrovec Lazar Lagin (p)

Pro Vladísek: Myslím, že se Vám líbit bude pořád, pro dospělého má zas kouzlo nostalgie. Pěkné počtení přeju. :)

28.07.2016


Čarovný pokrovec Čarovný pokrovec Lazar Lagin (p)

Naprosto úžasná knížka s kouzelnými ilustracemi. Měla jsem ji jako dítě, pak mi ji někdo nevrátil a trvalo mi dvacet let, než jsem ji sehnala - čtu ji ráda i dnes a má pro mě pořád kouzlo, je to antidepresivum a návrat do dětství. Každý, kdo zůstal v duši tak trochu dítětem, tohle pochopí. :-)

22.07.2016


Naše parta Naše parta Karel Ptáčník

Souhlas s JaS - bohužel spousta knih, které dnes pro děti vycházejí, mi připadá naprosto děsná - škvár bez vtipu a často s podivnými ilustracemi, nemá to hlavu ani patu... a plno knížek se vydává v reedicích znovu. :-( Kdyby vydali znovu a s původními obrázky Naši partu, věřím, že by si mnoho dospělých vzpomnělo a koupilo ji, pro mne je opravdu kouzelná a moc ji miluji a nestydím se to říci.. a když je mi nejhůř, vždy pomůže. Antidepresivum do zlých časů - to je přesně Naše parta, a natotatašup to budu opakovat třeba patnáct hodin a ať jsem třeba eman a maturant! ;-)

18.02.2014 5 z 5


Naše parta Naše parta Karel Ptáčník

Tak musím s radostí napsat, že se mi po dvaceti!! letech tutoo úžasnou knížku podařáilo sehnat, asi se stal zázrak a mé dlouholeté úsilí bylo korunováno úspěchem... :-) A miusím říci, že i dnes mě kniha opět "dostala", nic neztratila ze svého kouzla ani pro dospělce (který nezapomněl být trochu dítětem), smála jsem se zrovna jako kdysi a v mé obsáhlé obrknihovně má čestné místo. P/roti smutku, zimě a tesknotě - úžasný lék plný pohody a hřejivé atmosféry, slunce v deskách a s krásnými ilustracemi fantastického Mistra Maláka... Stojí to za to, shánět a pídit se. opravdu. :-)

09.12.2013 5 z 5


Naše parta Naše parta Karel Ptáčník

Skvělá kniha mého dětství, nezapomenutelná

26.03.2012 5 z 5