joo joo komentáře u knih

☰ menu

Co dělat, když prší Co dělat, když prší Marissa Stapley

Kdyz jsem zacal cist, myslel jsem si, ze hned odlozim. Uz jen ten jazyk je hodne divny, kratke vety, chaos, nelogicke usporadani. Jen proto, ze jsem na dovolene, jsem precetl cele a je to opravdu ztrata casu. Pribeh by mohl byt zajimavy, kdyby se rozvijel hned ze zacatku, jako detektivka, ale pak to prejde do nudneho jakoby zivotopisu bez zadne velke zapletky. A tak zili stastne az do smrti, meli mnoho vnuku a vse spatne se v dobre obratilo. A taky budete vedet co delat, kdyz prsi.

06.07.2023 odpad!


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Škoda, že tu není zmíněn Miloš Zeman.

27.08.2019 5 z 5


Až k prolití krve - Radostné poselství P. MUDr. Ladislava Kubíčka Až k prolití krve - Radostné poselství P. MUDr. Ladislava Kubíčka Marie Svatošová

To je proste bomba. Autorka zvladla zpracovat zdroje informaci, ktere na prvni pohled zpracovat nelze, do bechderouci podoby. I kdyz to vlastne ani neni mozna pricinenim autorky jako spise o samotnem zivote P. Kubicka, ktery je az neuveritelny. Ja osobne to neberu jako zivotopis, ale jako navod. Navod, podle ktereho samozrejme nikdy zit nebudu, na to nemam, ale totalne se mi touto knihou zmenil muj dosavadni pohled na smysl zivota. Velmi doporucuji, mozna vhodne i pro neverici, rozhodne pro hledajici.

25.08.2015 5 z 5


Chci, abys byl Chci, abys byl Tomáš Halík

Trosku tezsi cteni, na rozdil od jinych Halikovych knih, ale i tak to patri mezi jedinou teologickou literaturu, kterou dokazu cist.

09.11.2013 4 z 5


Čím to je, že jste tak klidný? Čím to je, že jste tak klidný? Jan Mazanec

Naprosto uvěřitelný příběh toho, co se tady dělo za komoušů. Vřele doporučuji, zvláště voličům KSČM a jím podobných (bohužel ti ale takové knihy nečtou).
Nicméně kromě klasického příběhu ve vězení zde autor popisuje svou proměnu ve vztahu k Bohu, zvláště v těch nejhorších chvílích, to je si myslím ojedinělé.

24.02.2013 5 z 5


Hra na pravdu Hra na pravdu Stella Blómkvist

Trošku zavádějící název, klasická detektivka. Ovšem popis sexuálních zážitků je docela dobrý.

19.02.2013 4 z 5


Stromu zbývá naděje Stromu zbývá naděje Tomáš Halík

Zde je opravdu možné se dozvědět, co zhruba naděje je.

19.02.2013 5 z 5


Oslovit Zachea Oslovit Zachea Tomáš Halík

Krásný příklad toho, jakým způsobem by se měla interpretovat bible. Skvělé.

19.02.2013 5 z 5


Úvahy na prahu tisíciletí Úvahy na prahu tisíciletí Tomáš Halík

Velmi útlá knížečka, snad nejútlejší od Halíka, navíc s velkými písmeny. Asi Halík pracoval na jiné (Chci, abys byl). Přesto skvělé, jako všechn ostatní.

19.02.2013 5 z 5


Noc zpovědníka Noc zpovědníka Tomáš Halík

Moje první kniha od Halíka, kdy jsem zjistil, že i knihy o Bohu mohou být čitelné. Naprosto fascinující, strhující, těžko popsatelné. Veškeré knihy od Halíka mě dostávají do jiných dimenzí, ale touto jsem začal. Mohu s klidem říct, že mě to vrátilo od skepse k současnému stavu katolické církve do normálního uvažování a vytrvání "chození do kostela".

19.02.2013 5 z 5


Úvod do křesťanství Úvod do křesťanství Joseph Alois Ratzinger

Čtení je to docela obtížné a jsem teprve na začátku. Avšak vzhledem k poslední události, abdikaci papeže, mě tento autor jako člověk velmi zajímá.

19.02.2013 1 z 5


Pozemšťané a mimozemšťané Pozemšťané a mimozemšťané Ivo Železný

Už jsem četl i lepší sci-fi. Vzhledem k tomu, že to jsou povídky, mám to pouze rozečtené a kdo ví, jestli dočtu.

19.02.2013 3 z 5


Správné holky Správné holky Sylvia Schneider

Vzhledem k tomu, že mám doma 4 dcery a žena to přinesla z knihovny, trochu jsem se do některých kapitol začetl. Je ale asi pravda, že to je určeno spíše pro maminky.

19.02.2013 3 z 5


Pražská noc Pražská noc Jonathan Allen

V některých pasážích se docela obtížně čte, ale jinak zajímavý děj. Na můj vkus hodně sci-fi, nicméně je zde pěkně popsané přátelství dvou mladých mužů, až záviděníhodné.

18.02.2013 3 z 5