Až k prolití krve - Radostné poselství P. MUDr. Ladislava Kubíčka

Až k prolití krve - Radostné poselství P. MUDr. Ladislava Kubíčka https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57066/bmid_az-k-proliti-krve-radostne-poselstv-12p-57066.jpg 5 50 9

Kněz Ladislav Kubíček ve vzpomínkách přátel: od dětství na Ukrajině, studia v Brně, práci v dolech, nasazení u černých baronů, působení ve zdravotnictví, a posléze i v řadě severočeských farností. Dvoubarevně tištěná kniha je doplněna více než stovkou fotografií a citáty z dopisů otce Ladislava.

Přidat komentář

Janek
17.02.2021 4 z 5

Pater Ladislav Kubíček byl jistě charismatický, obdivuhodný a inspirativní pán, který ovlivnil velké množství lidí. Važme si takových osobností. Publikace je edičně velmi dobře připravena. Jediný můj problém s touto knihou vyplývá z toho, jak je koncipovaná: je zkrátka až moc jednostranná.

huhuhu
27.01.2020 5 z 5

Pro mě je P. Kubíček světec. Během čtení jsem litovala, že jsem neměla to štěstí tohoto vzácného a neuvěřitelného člověka poznat osobně. Takže moc díky autorce, která mi (nám) setkání s ním zprostředkovala. V knize je tolik moudrosti a životní inspirace, že se k ní člověk může znovu a znovu vracet.


Mánička178
10.12.2019 5 z 5

Myslím, že tuhle knihu si budu muset ještě několikrát pročíst, protože je v ní tolik pokladů, že se to najednou ani nedalo vstřebat, i když jsem se snažila si to "dávkovat". Otec Ladislav musel být opravdu tak neskutečně vzácným a ryzím člověkem - tak moc oddaný Bohu, že nikdy nebudu moci dosáhnout ani poloviny toho, jaké srdce a jaký život byl ten jeho. Příkladný, láskyplný, trpělivý, milující, pokorný, oddaný Bohu a Panně Marii... I já mu mám dnes zač děkovat a ač jsem ho nikdy nepotkala, tak mě prostřednictvím knihy velmi oslovil a pomohl mi. Knížka bude určitě studnicí a nadějí pro dnešní i budoucí dny... Závěrečné osobní dopisy Bohu o tom, jak to vypadalo, když otce Ladislava vítali v nebi, mě dohnal k slzám. Otče, děkuji Vám. Vaše mučednická smrt nebyla zbytečná... díky ní jste pomohl a jistě stále pomáháte ještě více lidem, než kteří měli to štěstí Vás znát osobně nebo si s Vámi mohli dopisovat. Mluvíte k duším a povzbuzujete je i nadále... Děkuji a věřím, že jste šťastný, že jste s Kristem v nebi... :)

Shardlake
17.08.2019 4 z 5

Formou vzpomínek od lidí, kteří P. Ladislava Kubíčka zažili, a také prostřednictvím postřehů autorky, čtivě zpracován životní příběh kněze, který pro lásku k lidem dokázal obětovat svůj život.

managalante
03.01.2019 5 z 5

Senmírně ohromný člověk. Žil pro ostatní do posledního dechu. Je velikou inspirací. Nebál se konat. Dřel a byl šťastný, že může být služebníkem božím.

ctecka_knih
21.01.2016 5 z 5

Úžasný příběh člověka, který dostal od Boha hromadu hřiven, které do poslední využil.

joo
25.08.2015 5 z 5

To je proste bomba. Autorka zvladla zpracovat zdroje informaci, ktere na prvni pohled zpracovat nelze, do bechderouci podoby. I kdyz to vlastne ani neni mozna pricinenim autorky jako spise o samotnem zivote P. Kubicka, ktery je az neuveritelny. Ja osobne to neberu jako zivotopis, ale jako navod. Navod, podle ktereho samozrejme nikdy zit nebudu, na to nemam, ale totalne se mi touto knihou zmenil muj dosavadni pohled na smysl zivota. Velmi doporucuji, mozna vhodne i pro neverici, rozhodne pro hledajici.

bleska
29.01.2013 5 z 5

Vřele doporučuji. Co dokáže jeden člověk?

frigorn
25.01.2011 5 z 5

Poutavý životní přiběh zavražděného kněze a spisovatele Ladislava Kubíčka.95%

Štítky knihy

křesťanský život kněží katoličtí kněží římskokatolická církev lékaři

Autorovy další knížky

Marie Svatošová
česká, 1942
2018  91%Neboj se vrátit domů
2011  92%Hospice a umění doprovázet
2005  96%Až k prolití krve - Radostné poselství P. MUDr. Ladislava Kubíčka
2004  90%Náhody a náhodičky s Marií Svatošovou
2009  97%Normální je věřit

Kniha Až k prolití krve - Radostné poselství P. MUDr. Ladislava Kubíčka je v

Právě čtených2x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce18x
Chystám se číst25x
Chci si koupit16x