jita229 jita229 komentáře u knih

☰ menu

Soudný den Soudný den Adriana Michálková

Již jsem s nadšením a jedním dechem dočetla poslední díl sagy. Smékal klobouk před autorkou.Kazdy díl je originál,jedinečný a poutavý.Neda se předvídat,jak vše skončí - postavy jsou velice nepředvídatelné,což mě na tom baví nejvíc :) knihy jsem prožívala jako bych byla samotným aktérem a byla jsem naplno vtažena do děje - spolu s hrdiny jsem se smála,plakala a byla napnutá,jak to skončí.Lepsi knihy jsem dlooouho nečetla :) mohu vřele doporučit všem věkovým kategoriím.Tezko se to hodnotí slovy.Byla jsem ohromena,okouzlena a nadsena!!!

27.11.2019 5 z 5


Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Autorka děj popisuje tak živě, že jsem se od toho nemohla vůbec odtrhnout a četla ji jedním dechem. Je propracovaná do detailů... až to bere dech. Připadala jsem si, že jsem hlavní aktérkou děje a jsem přímo na místě, kde se děj odehrává. Moc se těším na další díl Inferno. Děj je romantický, přitom napínavý a akční.
Kniha je nepředvídatelná a to se mi na ní líbí nejvíce. Není to jako některé, kdy dopředu víte přesně, co se stane a je to stále stejné klišé... ne, tady to opravdu není a tím si mě autorka asi získala nejvíce :) Při čtení spadlo i pár slziček..
Hodnotím maximálním počtem hvězdiček!

22.07.2019 5 z 5


Očistec Očistec Adriana Michálková

Tak mám přečtenou tuto knihu. Autorka to popisuje tak živě, že jsem se od toho nemohla vůbec odtrhnout a četla ji jedním dechem. Je propracovaná do detailů... až to bere dech. Připadala jsem si, že jsem hlavní aktérkou děje a jsem přímo na místě, kde se děj odehrává. Moc se těším na další díl Inferno. Děj je romantický, přitom napínavý a akční.
Kniha je nepředvídatelná a to se mi na ní líbí nejvíce. Není to jako některé, kdy dopředu víte přesně, co se stane a je to stále stejné klišé... ne, tady to opravdu není a tím si mě autorka asi získala nejvíce :) Při čtení spadlo i pár slziček..
Hodnotím maximálním počtem hvězdiček!

22.07.2019 5 z 5


Tohle je mé Berkeley Tohle je mé Berkeley Adriana Michálková

Rovněž jsem přečetla jedním dechem Sedmé nebe a stejně tak napnutě a dojemně začala číst Berkeley. Je poznat, že se autorka o místa velice zajímala a dokázala se vcítit do role jednotlivých hrdinů knihy. Doteď si živě pamatuji, jak jsem se od knihy nemohla odpoutat. Sourozenecký vztah hlavních hrdinů mě tak dojímal a začala jsem až trochu žárlit na Meg, že má takového bráchu, který jí ochraňuje a má spoustu ,,cool" kamarádů.
A jaký hrdina se mi nejvíce líbil? No, za mě osobně nejvíce Jamie - no, kdo by nechtěl mít doma muže, který je tak pozorný, milý, duchaplný a dokáže lásku opětovat. Líbilo se mi toho na něm hoodně - jak je tajemný a tichý a hrozně moc se mi líbila jeho povaha, gesta, zájmy a prostě všechno.
A co hlavní hrdinka? Tu lituji, ale zároveň jí závidím. Každá situace a její rozhodnutí mě naklonilo na nějakou z těchto stran. Asi nejsem schopná říci, která z nich rozhodla nejvíce.
Když jsem se do knihy začetla, nemohla jsem přestat a chtěla vědět, co bude dál. Má to svůj vlastní styl a své kouzlo. Je to úplně něco jiného, než co jsem kdy četla – a že toho nebylo málo. Dokážu se do těch postav vžít, představit si jak vypadají, co a kde dělají, jak to tam vypadá – zkrátka představivost pracuje na plné obrátky. Jako bych viděla děj běžného života a pozorovala jednotlivé scény jako neviditelný divák.

14.11.2017 5 z 5


Černá labuť Černá labuť Nassim Nicholas Taleb

kniha se mi velice líbila :) vřele doporučuji

27.10.2017 5 z 5


Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

moc se mi líbil ten pestrý děj :) postavy i děj jsou do detailu propracované, neobvyklé a pestré :) postava Adama se postupně mění názorem lepšímu a hodně je to blízko realitě... i když ho všichni vidí jako zlého člověka, hlavní hrdinka v něm objeví to kladné stránky, což mu pomůže v tom, že začne bojovat s démony.. dostane tím sílu a přestane zavrhovat úplně svět. Kniha objevuje plno zajímavých zákoutí, která se vyjasní v dalších dílech. Nejvíc se mi líbila postava Kassiela... tu sílu, co v sobě má a odhodlání. I když ví, co jeho vyvolená udělala, přesto s ní bojuje dál a miluje jí. Pomáhá jí nejen v příjemných situacích, ale stojí při ní i v těch nejhorších.. a i když mu jde o život a postavení, nevzdává se a pomáhá jí. Prostě tu knihu miluji!! Je skvělá.

04.10.2017 5 z 5


Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

skvělá knížka :) vřele doporučuji.. četla jsem jí jedním dechem :)

01.10.2017 5 z 5