Tohle je mé Berkeley

Tohle je mé Berkeley https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360796/mid_tohle-je-me-berkeley-S1K-360796.jpg 4 20 12

Takřka šestnáctiletá Megan Hannigenová pochází z rozvrácené rodiny. Žije s despotickým majetným otcem a rebelským bratrem Tylerem, který ho viní ze ztráty matky, alkoholičky závislé na lécích. Meg stojí mezi dvěma znepřátelenými protipóly. K otci chová nezdolný respekt, ale ke zbojnému bratrovi ji vlivem smutné minulosti pojí silné sourozenecké pouto. Poté, co je nenapravitelný provokatér Ty otcem vyhozen z domu, se Meg střetává s jeho svobodným světem bez okovů. Přehodnocuje dosavadní postoje a ujasňuje si životní priority, za které se rozhodne bojovat. Ustojí zkomplikované dospívání, nebo se všechny ty rozbroje na její psychice neblaze podepíší? A co ta zpropadená první zamilovanost? Může vůbec prominentní holka, jako je ona, snít o klukovi, jako je on?... celý text

Přidat komentář

Dagmar108
22.08.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem četla před mnoha lety, ještě před jejím vydávím. Vše je ní řečeno.

PetraN17
31.12.2019 5 z 5

Moc pěkné, kdy už bude další díl :)))
Pro nás netrpělivé....


Jeninas
03.08.2019 4 z 5

Megin život je plný extrémů - má totiž kolem sebe jednak lidi extrémně na pěst, jednak lidi extrémně k pomilování. Není divu, že jí z toho jde hlava kolem. Brácha Ty se navzdory vnitřním démonům (vážně víme o všech?) vždycky vytasí se sarkastickou poznámkou a jeho banda je dokonalou ukázkou jakékoliv skupiny kluků, kteří společně dospívali. Mají své mouchy, ale stojí při sobě a zažijete s nimi nejsrandovnější chvíle vašeho života. A když je mezi nimi takový dokonalý kluk jako Jamie, prakticky v ruce třímáte klíč ke štěstí. Meg ovšem nemá kvůli stinným stránkám svého života příležitost si toho všimnout. Jak už někdo zmínil níže, budete ji závistí proklínat a zároveň zúčastněně litovat.
Co se týče lásky, kniha je hodně pravdivá - takhle to prostě se vztahy bývá. Přivedla mě zpátky ke kapelám, které jsem poslouchala na střední, a tak jsem si pěkně zavzpomínala. Třebaže nejde o příběh, který bych vyloženě hltala po nocích, bylo mi s ním fajn a moc se těším na pokračování =)

Gabi212
24.04.2019 5 z 5

Včera nad ránem jsem dočetla Sedmé nebe (nedočíst ho na jeden zátah by byl hřích) a před chvílí jsem zhltla Tohle je mé Berkeley. Chápu, že vydat knihu v Česku je peklo, ale Berkeley by si taktéž zasloužilo tištěnou verzi. A já věřím tomu, že se jí dočkám. I dalšího dílu, protože bože smiluj se nade mnou, na tom konci měl stát Jamie. Tohle je totiž sakra i mé Berkeley! :-D
Tyler a Jamie. Další dvě atomovky, který mi odpálily srdce. Nesouhlasím s tím, že by hlavní hrdinka byla pomatená slepice v kurníku. Mně se naopak líbilo, jak se to v ní všechno bouřilo a bortilo. Vždyť je to šestnáctiletá holka z rozvrácené rodiny, které se celý svět sesypal na hlavu. Holt ne všichni jsou zocelení terminátoři bez špetky emocí a empatie. ;) A o to tam přeci šlo. Ukázat lidské slabiny, strachy a vnitřní démony, které není lehké porazit.
Meganin sourozenecký vztah s Tyem se mi zaryl do duše. Byl skvěle psychologicky propracovaný, mnohdy humorný i dojímavý. Atmosféra Berkeley mě nutí si zakoupit letenku a provést invazi do kalifornského Bay Area, kde je i Oakland ze Sedmého nebe. A jestli tam nepotkám Kassiela, Adama, Ellie, Tye, Jamieho a Meg, tak se fakt nase*u! :-D

2688
16.04.2019 2 z 5

Úžasná kniha. Jen mě mrzí že byla tak krátká ????

Mistylady
12.04.2018 2 z 5

Tak z téhle knihy jsme byla trošku zklamaná. Možná proto, že jsem nejdřív četla Sedmé nebe, které mě naprosto dostalo. Tohle bylo proti tomu takové utahané, moc pitvající, přišlo mi, že se řeší pořád dokola to samé. Hlavní hrdinka mi přijde strašně zmatená, každou chvíli jiná nálada, jiný názor, mění se jako větrná korouhvička. Knihu jsem dočetla, přečtu si i další, abych věděla, jak to skončí, ale na Sedmé nebe to nemá.

Irleis
20.11.2017 5 z 5

Když jsem začala číst Berkley, očekávala jsem jednu z dalších knih, kdy ji přečtete a zapomenete, že jste vůbec něco četli. U téhle knihy to byl omyl. Po přečtení pár kapitol jsem nedokázala přestat. Hltala jsem knihu, dokud mě nezačaly bolet oči a já se musela vrátit do reality, ale stejně nešlo přestat, propadla jsem Berkley. Četla jsem tuto knihu s naprostým nadšením. Kniha mě upoutala formou, kterou autorka zvolila. Zápletky jsou přijatelné k věku hlavní hrdinky. Děj má hlavu i patu, neztrácíte se v žádném přemrštěném světě podivného charakteru postav. Byla jsem pohlcena tajemstvím, které autorka lehce naznačila. Snažila jsem se odhadnout jaképak to má Ty tajemství a když už byla kniha v nejlepším rozpoložení…konec knihy, div mi nezaskočilo, už se těším na další díl. Člověk, který se dokáže zasnít bude určitě s nadšením číst.

Marky222
19.11.2017 4 z 5

Já už jsem taky věrná čtenářka této mladé autorky. Její knihy mají takové milé nostalgické kouzlo a zároveň nutkavou drásavost. Nemusí se to líbit všem, ale moje krevní skupina to rozhodně je.
Kniha není žádná jízda na horské dráze, ale pohled do života ztracených existencí, kteří nebojují jen s nepříznivým osudem, ale i se svými vnitřními démony. Takže je to i dost psychologické. Ačkoliv se Ty může jevit jako nevděčný drzý delikvent, ukáže se, co za tím jeho chováním stojí a pak je vám ho tak líto, že byste se nejradši do knihy vcucli a objali ho. Hodně, hodně jsem s ním sympatizovala. I s Meg, na které se ty hrůzy podepsaly, i přesto že se tomu Tyler snažil zabránit.
Tvrdá realita je vyvážená dobře umístěným humorem a zábavnými chvílemi, kdy jsem se fakt nasmála.
A co mě úplně nadchlo - ta atmosféra hrdého Berkeley a uvedení punk rockových legend, které právě povětšinou z Bay Area pocházejí. Také tu byla zmíněna spousta míst spojených s Green Day i oni samotní, což bylo pro mě taky plus.
Líbilo se mi i to, že nikdo neskončil s tím, jak by se dalo očekávat. Ale u jedné dvojice v to pořád doufám a snad se toho dočkám ve druhém díle.

DéňaPéňa
18.11.2017 5 z 5

Jak Sedmé nebe i tuhle autorčinu knihu jsem zhltla takřka na jeden zátah. Za prvé musím říct, že se mi strašně líbilo, že se děj odehrává v té samé oblasti, co SN, a že je dokonce jedna z hlavních postav TJMB v obou sériích! To je podle mě super! A taky dost dobře promyšlená návnada, protože se zrovna jedná o tajemného, tichého, ale po všech stránkách božského Jamieho. Toho bude milovat každá teenagerka. Autorka zase vsadila na dominantní poutavé mužské charakteristiky, které se vám okamžitě zaryjí pod kůži (teda pokud nejste nějaká suchá či přestárlá větev, která v životě nebyla nadupaná hormonama). Tyler je charismatický rebel, jehož hlody vás dostanou do kolen. Budete na Meg žárlit, že má tak suprovýho, vtipně sarkastickýho, ochranitelskýho bráchu, který má navíc bandu kámošů "průserářů", se kterými je věčná sranda. Vidím, že jeden z nich, skejťák Jamie, tu už má svůj malý fanklub a není se čemu divit. On je tak... ach. Ale já jsem i TEAM TYLER.
I když to sourozenci Hannigenovi nemaj fakt lehký a sem tam jsou na ostří nože, zamilujete si je. Ta kniha má takovou tesknou, ale zároveň moc milou a nezapomenutelnou atmosféru. Mnohé dialogy a pasáže byly i dost vtipný, takže se aji zasmějete.
Je to příběh pro mladý holky, co se ještě umí zasnít, ale je pro ně sepsaný moc dobře. Taky se mi líbilo na závěr to zmínění s těmi českými kapelami. A i ty citáty a úryvky textů písní byly skvěle vybraný. Takže shrnuto: těším se na další díl :)

jita229
14.11.2017 5 z 5

Rovněž jsem přečetla jedním dechem Sedmé nebe a stejně tak napnutě a dojemně začala číst Berkeley. Je poznat, že se autorka o místa velice zajímala a dokázala se vcítit do role jednotlivých hrdinů knihy. Doteď si živě pamatuji, jak jsem se od knihy nemohla odpoutat. Sourozenecký vztah hlavních hrdinů mě tak dojímal a začala jsem až trochu žárlit na Meg, že má takového bráchu, který jí ochraňuje a má spoustu ,,cool" kamarádů.
A jaký hrdina se mi nejvíce líbil? No, za mě osobně nejvíce Jamie - no, kdo by nechtěl mít doma muže, který je tak pozorný, milý, duchaplný a dokáže lásku opětovat. Líbilo se mi toho na něm hoodně - jak je tajemný a tichý a hrozně moc se mi líbila jeho povaha, gesta, zájmy a prostě všechno.
A co hlavní hrdinka? Tu lituji, ale zároveň jí závidím. Každá situace a její rozhodnutí mě naklonilo na nějakou z těchto stran. Asi nejsem schopná říci, která z nich rozhodla nejvíce.
Když jsem se do knihy začetla, nemohla jsem přestat a chtěla vědět, co bude dál. Má to svůj vlastní styl a své kouzlo. Je to úplně něco jiného, než co jsem kdy četla – a že toho nebylo málo. Dokážu se do těch postav vžít, představit si jak vypadají, co a kde dělají, jak to tam vypadá – zkrátka představivost pracuje na plné obrátky. Jako bych viděla děj běžného života a pozorovala jednotlivé scény jako neviditelný divák.

EvaSupovic
13.11.2017 5 z 5

Po přečtení nové série Sedmé nebe této začínající autorky, jsem ani chvíli neváhala a přečetla i Berkeley a musím říct, že knížka má velký potenciál, stejně jako další díly....můžu vám říct jedno.....na konci to teprve začíná a já se už moc těším na pokračování. Zamilovala jsem si Jamieho a Meg se vůbec nedivím, jakým způsobem se pere se svou životní situací....však kdo by tohle všechno zvládal v 16-17 letech?? Jejich otce bych vymazala z paměti a Trina je super tetička. Moc a moc fandím Jamiemu :-D Jsem rozhodně team JAMIE :-D
Sourozenecký vztah Ty a Meg je veliké plus, i když bych někdy Taye zastřelila za ty jeho tajnosti :-P

sky4
13.11.2017 4 z 5

Tak nejdříve bych uvedla, že jsem jina vekova skupina, než pro kterou byla kniha psána. Přesto se mi kniha líbila. Je pravda, že jsem z ni "nespadla na zadek", ale myslím, že kniha je dobra. Dej je fajn, je tam trochu napětí, humoru a pro me i v některých mistech překvapující zápletka. Líbil se mi vztah sourozenců, kteří drželi při sobe. Klidne si od autorky přečtu i další knihy ☺.