JirkaNovosky JirkaNovosky komentáře u knih

☰ menu

Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Poezii čtu dost minimálně. Naposledy jsem se nechal zlákat doporučením právě od Adama na několik autorů, takže jsem byl dost zvědav, jak dopadne jeho sbírka. Nákup jsem bral čistě jako jeho podporu, ale i to beru jako relevantní důvod. Sbírka přišla včera a dnes je přečtena. To je obecně na poezii super. Můžete machrovat kolik máte přečteno. A jak bych to hodnotil?
- krásná obálka
- minimalistické
- aktuální
- někdy dost šílené
- dokonce jsem se zasmál, což jsem nečekal

Já poezii psát neumím a asi ji neumím ani číst. Ale klidně dám 5*, protože nevidím důvod činit jinak. Odcházím spokojen.

04.05.2022 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Pod tlakem mediální masáže jsem zaregistroval toto dílo. Přistupoval jsem k němu s výrazným odstupem a asi i skepsí. Nicméně jsem byl velmi velmi spokojen, což jsem tedy neočekával. Po prvních stranách jsem začal příběh hltat a následně jsem byl plně ponořen do odhalování zákoutí fantastického světa, který nepřipomínal nic a vlastně trochu všechno. Byť se jedná o literární debut, tak určitě stojí za pozornost všech čtenářů, kteří mají rádi komplexní vyprávění a náročnější příběh, který si vyžaduje čtenářovu pozornost.

Co na knize chválím:
+ krásné zpracování obálky i desek
+ líbivá sazba textu
+ zasazení do historických událostí, byť to jde snadno přehlédnout
+ čtivý jazyk

Co mohlo být lepší:
- větší rozsah
- větší propojení jednotlivých částí a jít čtenáři trochu naproti

Celkově hodnotím velmi velmi pozitivně. Od tuzemského autora jsem nikdy nic podobného nečetl. Osvěžující závan nové vlny. 5* z 5*

10.06.2021 5 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Esence fantasy literatury, byť s velkým přesahem do sci-fi. Kam vůbec zařadit Temnou věž? King se vydal do vod, kterým vládnou roky stejní autoři a naprosto dominoval. Vystavěl neuvěřitelný svět s dokonalými charaktery, kde nic není černobílé.

24.11.2016 5 z 5


Jak jsem zachránil ZOO v Táboře Jak jsem zachránil ZOO v Táboře Evžen Korec

Musím hodnotit plným počtem bodů. Příběh záchrany ZOO Tábor jsem sledoval měsíce. Možná jsem ovlivněn tím, že jsem z Táborska, ale představa, že stovky zvířat jsou v ohrožení mi nedávala spát. Byl jsem nadšen, když do hry o zoologickou zahradu vstoupil Evžen Korec a vše se začalo ubírat správným směrem. Myslel jsem si, že tento příběh vyjde brzy knižně a měl jsem pravdu. V záplavě inspirativních životních příběhů z ciziny je osvěžující, když si člověk může přečíst něco z našeho prostředí. Je zajímavé nahlédnout do chodu zoologické zahrady a blíže se seznámit s příběhy, které jsem znal pouze z televize.

18.11.2016 5 z 5


Ekonomie dobra a zla Ekonomie dobra a zla Tomáš Sedláček

V našem prostředí se určitě jedná o hodnotou publikaci, která zaslouženě rezonovala médii. Nejsem si jistý zda je určena masám nebo nadšencům do ekonomie, ale přínosná bude oběma skupinám.

18.11.2016 3 z 5


To To Stephen King

Moje naprostá srdcovka. Rozhodně vrcholný King ve své nejlepší formě. Za mě 100 % doporučení.

18.11.2016 5 z 5