Jak jsem zachránil ZOO v Táboře

Jak jsem zachránil ZOO v Táboře https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315162/bmid_jak-jsem-zachranil-zoo-v-tabore-d3c-315162.jpg 4 28 14

Fascinující příběh záchrany desítek zvířat před jistou smrtí, který na jaře 2015 sledoval prostřednictvím médií celý národ. Táborská zoologická zahrada zkrachovala a věřitelé chtěli utratit některá i vzácná zvířata. Zdálo se, že jejich osud je zpečetěn. Do hry se ale na poslední chvíli vložil úspěšný podnikatel a milovník zvířat Evžen Korec, který ZOO Tábor postavil opět na nohy. Vůbec poprvé si můžete přečíst, co koupi předcházelo a jaké faktory hrály při rozhodování hlavní roli. Jak vypadala Korcova první návštěva zubožené zoologické zahrady v Táboře? Jaké problémy čekaly na nového majitele? A dá se vůbec zoologická zahrada řídit pouze s kalkulačkou v ruce. To a mnohé další zajímavosti z fungování ZOO Tábor zjistíte v této knize. Nahlédněte s námi i do těch částí zoologické zahrady, které běžně zůstávají návštěvníkům skryté. Součástí knihy jsou i neobvyklé příběhy zvířat chovaných v ZOO Tábor a spousta pěkných fotek.... celý text

Přidat komentář

daza.dt
20.01.2022 2 z 5

Myšlenka úžasná, čin na moc moc procent skvělý - o tom žádná, ale knížka je...škoda papíru. 2 hvězdičky dávám za fotky (sice jsem knihu četla jako e-knihu a tak moc hezky nevypadaly - snad v tištěné verzi jsou lepší). Ale čekala jsem o víc o historii Zoo, třeba i důvod krachu (kromě resumé v jedné větě - špatného nevedení) a klidně i víc o budování výběhů, o přípravě krmných dávek, veterinární péči (když byla ta zvířata v tak žalostném stavu),..... Prostě něco víc - než stále jen Ekospol, výstavní fena,....
Chápu, že je pán pyšný a hrdý na své úspěchy - to je dobře, ale myslím, že jednou to zmínit bohatě stačilo - víckrát už bylo opravdu zbytečné.

vasek714
15.02.2021 5 z 5

Kloubouk dolů před panem Korcem! Zachránit zoo, navíc když předem bylo jasné, že nebude zisková a že ji bude muset rok co rok dotovat. Knížku jsem přečetl jedním dechem.


tygřík2
27.01.2021 5 z 5

Jak mám, panebože, tuhle knihu hodnotit? Z literárního hlediska je to naprostá hrůza. Avšak z každého slova a každičké krásné fotografie přímo prýští láska ke zvířatům. V tomto případě tak při mém hvězdičkování zcela převážil obsah nad formou a obdiv k tomu, co autor s rodinou vykonali.

Marla
23.01.2021 4 z 5

Já tomu člověku fandím, protože klidně mohl koupit plánované papoušky, odjet domů a o nic víc se nestarat. A miliony mohl utratit za něco rentabilního a ne za zkrachovalou Zoo. Takže jo, mně se knížka líbila. A že je plná sebechvály? A proč ne, když se mu daří. Jen doufám, že zoo v téhle bláznivé době přežije....

LunaL.
18.08.2020 1 z 5

NA knihu jsem se těšila, hlavně na to, jak se dozvím, jak to se zoo bylo - kolik let vůbec přežívala a proč došla do takového stavu, že ji museli prodat. A co se pak dělo, jak ji zachránili. Dost mě zklamalo, že o zoo je popsáno tak málo stránek. A spoustu věcí kolem. Hlavně o autorovi, jeho feně, jeho společnosti, jeho názorech, jeho... Opravdu mi neseděl styl autora a už vůbec ne to, že věčně mluvil o zoo jako o svojí a jen jednou se zmínil, že ji koupil společně s manželkou.
Kniha dost zklamala, ale jinak dost obdivuju odvahu a úsilí, co musel autor vynaložit do záchrany zoo. To mu určitě nic ( ani špatně napsaná kniha) nevezme.

tygřímáma
05.06.2020 5 z 5

Táborskou zoo mám kousek od svého bydliště a tak mě celá kauza záchránila moc zajímala. Médii proběhla jen velmi malá část informací a to ještě někdy ne zcela pravdivých. O to s větší chutí jsem se do knížky začetla. Klobouk dolů před takovým super "bláznem", jehož srdíčko bije pro zvířata a zvířátka.

mira.l
26.11.2019 3 z 5

Tento mediálně poměrně známý příběh jsem před časem taky zaznamenal, ale zase tak moc detailů jsem o něm nevěděl, a tak jsem si útlou knížku pořídil při návštěvě táborské ZOO letos v srpnu. Po stránce věcné se od p. Korce jistě jedná o nadmíru záslužný počin, protože nebýt toho, co udělal, s celou ZOO by to asi dopadlo hodně špatně.

Ovšem po stránce literární... ještě že to bylo tak krátké. Ze 110 stran knihy jich příběh záchrany ZOO čítá prvních asi 25 a pak asi 15 stran o příbězích některých zvířat. Ten zbytek, to je něco, za co bych tu knížku nejradši hodil proti zdi. Jakýsi dosti neuměle, až chvástavě popsaný výčet autorových obchodních i soukromých aktivit (Ekospol sem, Ekospol tam...) kolik zvířat chová na soukromé farmě a jak k ní přišel, atd. Tak nějak jsem opravdu nepotřeboval čtyřikrát (třikrát v textu a jednou u fotky) číst, čeho všeho šampionkou je fenka, kterou chová. Nechybí ani kontakt, kdyby někdo chtěl (za jistě rozumný peníz) štěňátko. Část textu tvoří blogy, které se sice zabývají docela závažnými tématy ohledně chování lidí ke zvířatům, ale nějak nechápu, co to dělá tady, v knize o záchraně táborské ZOO.

Jak už jsem uvedl, pět hvězdiček nestačí na to, že ZOO zachránil, ale po stránce literární mi to přišlo dost strašný. Ani se nedivím, že knížku vydal ... Ekospol, developerská firma, kterou vede. Asi těžko by hledal nakladatele, který by tohle vydal. Hodně bídné tři*, a to jen za zásluhy o ZOO.

Renike
09.12.2018 5 z 5

Respekt před takovým člověkem jaký je Korec..mělo by to přečíst čím více lidí na této planetě

Čerstvýnátěr
28.11.2016 5 z 5

Český Kiyosaki opět zasahuje! A tentokrát trochu netradičně mění prostředí investic a bytové výstavby za svět zvířátek. Ihned po zaklapnutí knížky jsem se musel zvednout a jít si do nejbližšího zverimexu koupit křečka. Jestli přečká zimu, rozšířím chov.

Hillard
28.11.2016 5 z 5

Poslední kniha, kterou jsem přečetla. Věnovala jsme jí poslední víkend. Zakoupila jsem ji v Neoluxoru, když jsem kupovala vánoční dárky. Neměla jsem v plánu si kupovat čtení i pro sebe, ale tato knížka mě zaujala. O ZOO Tábor jsem neslyšela a nenapadlo mě, že se může podobný příběh stát v ČR. Je skvělé, když se peníze nedávají pouze do fotbalových klubů, ale také podobných míst, jako je zoologická zahrada. Na jaře se do ZOO určitě s rodinou vydáme. Už se těším, až na živo uvidím zvířata, o kterých knížka pojednává. Za ty peníze je to fajn čtení.

bibliophil
27.11.2016

Krásná kniha, napsaná s citem a plná dojemných příběhů. Vřele doporučuji všem!

Hankenan
21.11.2016 5 z 5

Hodně velké překvapení. Koupil jsem si knížku náhodou, protože jsem si vzpomněl, že jsem o záchraně zoo slyšel v televizi. Cena byla také přijatelná, tak proč si nepřečíst o reálném příběhu z Tábora. Nakonec jsem dostal zajímavý vhled do znovuvybudování zoologické zahrady, konkrétní příhody a příběhy. Přečetl jsem ji jedním dechem. Za tak nízkou cenu je to opravdu pecka.

jarajara
20.11.2016 5 z 5

Výborná kniha. Spousta krásných fotek. Přečetl jsem jedním dechem.

JirkaNovosky
18.11.2016 5 z 5

Musím hodnotit plným počtem bodů. Příběh záchrany ZOO Tábor jsem sledoval měsíce. Možná jsem ovlivněn tím, že jsem z Táborska, ale představa, že stovky zvířat jsou v ohrožení mi nedávala spát. Byl jsem nadšen, když do hry o zoologickou zahradu vstoupil Evžen Korec a vše se začalo ubírat správným směrem. Myslel jsem si, že tento příběh vyjde brzy knižně a měl jsem pravdu. V záplavě inspirativních životních příběhů z ciziny je osvěžující, když si člověk může přečíst něco z našeho prostředí. Je zajímavé nahlédnout do chodu zoologické zahrady a blíže se seznámit s příběhy, které jsem znal pouze z televize.

Štítky knihy

ZOO - zoologické zahrady Tábor

Autoři knihy

Evžen Korec
česká, 1956

Kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce21x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x