Honz88 Honz88 komentáře u knih

☰ menu

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Četl jsem všechny knihy od Keplera kromě Paganiniho smlouvy a tato se mi zatím líbila nejvíce. Hlavně ten závěrečný zvrat, který jsem vůbec nečekal. Přesto ve srovnání s Nesbem mi to přijde o trošku horší.

13.09.2014 4 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Napínavá kniha, která se dobře čte. Tomu napomáhá i rozdělení knihy do krátkých kapitol. Rozhodně mi Písečný muž přišel lepší, než Hypnotizér, ale i zde byly některé části, které mi přišly mírně ujeté. Například Jurkův snadný útěk z nejstřeženější psychiatrické léčebny, atd.

13.09.2014 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Dobrá kniha, napínavá, četla se dobře, ale na druhou stranu mi v některých částech přišla trochu jako slátanina se spoustou nepravděpodobných situací. Je zde skoro běžné, že člověk, co s těžkým zraněním leží na jednotce intenzivní péče napojen na přístoje a kapačky ihned po útěku z nemocnice vesele běhá venku a podává nadlidské výkony, závěrečná část s potápějícím se autobusem to posunula ještě o něco níž.

13.09.2014 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Velmi dobrá a čtivá kniha, první, kterou jsem od Nesba četl. Zatím mi přijde, že na rozdíl od Keplera to má Nesbo mnohem propracovanější a reálnější. Na konci knihy do sebe vše pěkně zapadne. Navnadilo mě to k přečtení všech knih se série Harry Hole.

13.09.2014 5 z 5