hashashin1238 hashashin1238 komentáře u knih

☰ menu

Berserk 1 Berserk 1 Kentaró Miura

Recenze Berserk:
Kus surového železa na zádech vláčí a děsit by se ho všichni měli. Takhle bych popsal hlavního hrdinu, díky nemuž jsem se excelentně dokázal zažrat do této skvělé mangy. Mangy o, které dokážu říci, že je asi jedna z nejlepších, kterou jsem doposud četl. Neboť ten artstyle, dialogy a atmosféra si mě získali. Přestože to má lineární příběh s jednoduchými postavy, já si to i tak užíval jedna báseň. První knize uděluji 9 bodů z 10. Zde není o čem.

26.01.2024 5 z 5


Tokijský ghúl 1 Tokijský ghúl 1 Sui Išida (p)

Čtivá, napínavá a hlavně zajímavá bomba se skvělým hlavním hrdinou s kterým budete sympatizovat. Manga mě nenechala ani nachvilku vydechnout jak jsem to při čtení žral. Časem plánuju s mangou pokračovat. Za mě 9 bodů z 10.

10.08.2023 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Skvělý autorův román, který je brutální, duchaplný, čte se to jedním dechem, nenechá vás po celou dobu vydechnout a zajímá vás co se bude dít dál, děj je napínavý, akční, hlavní hrdina je skvělý protagonista a konec s ním mě velice překvapil. Remark je po všech směrech absolutní božan, jeho spisovatelský um je tu výborně vyzobrazován kdy z jeho popisů hrozné první světové války vám bude běhat mráz po zádech. Děj je také doplňován o Paulovi přátelé z války, kdy nejvíc se mi zaryl do paměti vojín Katcza a beru ho jako jednu z těch nejlepších postav po boku Paula. Dále musím vypíchnout délku samotného románu, která je obzvláště krátká na můj vkus a určitě by si román zasloužil více kapitol. Děj plynul adekvátně, ani nachvilku jsem se u knížky nenudil a ostatně doporučuji všem komu nevadí brutalita a máte rádi válečná témata a žánry. Naprosto si vás to získá. Knížce uděluji úctihodných 9.5 bodu z 10.

09.08.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Už jako malý jsem tuto knížku četl na prvním stupni a četl jsem ji spíše jako pohádku a detailů v ním jsem si moc nevšímal. Potom co jsem postupně víc a víc o této knížce slýchával a teď když jsem ji dostal za úkol na český jazyk přečíst, jsem si ji přečetl a já.. já žasnu. Ta knížka má krásný, stručný, líbezný příběh, čte se to krásně, zároveň rychle a jedním dechem, jak je krátká a zároveň vás obohatí. Jak už stylem psaní pana Exupéryho. Jeho příhodami. Těmi postavami v knížce. Jednoduchými ilustracemi. Dojemnými větami a pravdivých věcech o životě, který vám zůstanou v srdci. Ačkoliv to říká každý, ale je to knížka co si každý musí přečíst a jistě se k ní budete vracet a číst ji budou další generace čtenářů. Sice je knížka krátká, ale rád knížce udělím 8-9/10.

30.05.2023 5 z 5


Ghost Rider Ghost Rider Roy Thomas

Tak jsem dočetl NHMko s Ghost Riderem a ksafru on je v komiksu 1000x úžasnější jak v těch 2 ne moc povedených filmech. Ten první retro komiks byl 7/10, jenom shrnutý jeho origin v jednom komiksu, ale pak přišla ta Vol. 6 1-7 která funguje skvěle jako jeden samostatný příběh a byl to čtivý komiksový masterpiece. Výborný scénář, zápletka, Strangeovo cameo a nebo jenom ta úžasná kresba. Po boku Daredevila a Spideyho nejlepší NHMko. 9/10 dávám knize.

07.04.2023 5 z 5