Ghost Rider

Ghost Rider https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369010/bmid_ghost-rider-Bq1-369010.jpg 4 51 9

Johny Blaze uzavřel smlouvu s ďáblem...a prohrál! Teď křižuje zemi jako Ghost Rider, velkolepý rychlý přízrak! Ghost Rider si prokopal cestu na výsluní v roce 1972 a rozpálil celý komiksový svět! Seznamte se s původem vynikajícího kaskadéra Johnnyho Blaze, zatímco vám Dům nápadů představí zbrusu nový typ superhladiny. Pak se přidáte k Johnnymu na cestě skrz temnou stranu marvelovského vesmíru, když jeho planoucí zuřivost přetrhne řetězy Začarovaného kruhu, aby znovu vyjel! Obsahuje: Ghost Rider Začarovaný kruh Pekelný dluh: Část první Pekelný dluh: Část druhá... celý text

Přidat komentář

Luigi1
09.07.2023 5 z 5

Nejdříve jsem viděl film,který se mi moc líbil,pak jsem si přečetl tento komiks a dal bych dvakrát pět hvězdiček

hashashin1238
07.04.2023 5 z 5

Tak jsem dočetl NHMko s Ghost Riderem a ksafru on je v komiksu 1000x úžasnější jak v těch 2 ne moc povedených filmech. Ten první retro komiks byl 7/10, jenom shrnutý jeho origin v jednom komiksu, ale pak přišla ta Vol. 6 1-7 která funguje skvěle jako jeden samostatný příběh a byl to čtivý komiksový masterpiece. Výborný scénář, zápletka, Strangeovo cameo a nebo jenom ta úžasná kresba. Po boku Daredevila a Spideyho nejlepší NHMko. 9/10 dávám knize.


ludek.n
05.04.2023 3 z 5

Kaskadér Johnny Blaze se díky neuvážené smlouvě s ďáblem stal monstrem jménem Ghost Rider. Celé to odstartoval v roce 1972 sešit Marvel Spootlight č. 5, který pak záhy následovala samostatná série a nejrůznější klony, reuniony a hostovačky nás provázejí v podstatě až do dnešních dnů. Příběhy Začarovaný kruh a Pekelný dluh z let 2006-2007, obsažené v této knize, má na svědomí scénárista Daniel Way, za kreslící podložkou mu asistovali Javier Saltares, Mark Texeira a Richard Coben. Základními elementy obou vyprávění jsou zlost, vina a pomsta. Plynulost a sourodost děje tu rozhodně nejsou hlavní veličinou, zabýváme se spíš dílčími myšlenkami a jednorázovými nápady, které drží pohromadě jen silou vůle a člověk se zde ztratí pouhým otočením stránky. Problémem je už vlastně samotná postava Ghost Ridera, jehož od základu nenávistný a agresivní postoj buď akceptujete, nebo nad komiksem rovnou zlámete hůl. Kresba solidní, pár ohromujících panelů, ale povětšinou rutina, v případě Pekelného dluhu už téměř karikatura.

toimax
24.02.2022 5 z 5

První sešit byla bomba, hezky vysvětlil zrod Ghost Ridera což bylo super, a bylo to dobrý objasnění proč je to zrovna Johny. Pak přišel Začarovaný kruh který se mi neskutečně líbil, jak kresbou tak i příběhem ale mrzelo mě že tu byl příběh useknutý. A pak tu je Pekelný dluh který byl hodně slabý po všech stránkách, kresba nic moc a ani ten příběh se mi nelíbil. Ale nakonec tomu těch 5 hvězdiček dám, snad i kvůli tomu že postavu Ghost Ridera mám hodně rád.

Veve721
11.06.2018 5 z 5

Na Ghost Ridera jsem byla opravdu zvědavá, přeci jen jde o postavu, která se dost vymyká běžnému prototypu marvelovského superhrdiny. Johnny Blaze je na první pohled sympaťák - obyčejný dobrosrdečný chlap, který naletěl ďáblovi, upsal svou duši a teď neví, jak z téhle šlamastyky ven. Nedivím se, že jeho příběh čtenáře zaujal od prvního čísla. Starší sešit "Marvel Spotlight" mě překvapivě hodně bavil. Kresba nebyla úplně nejhorší, dalo se na to koukat a i příběh plynul svižně a byl plný zajímavých zvratů.

Novější "Začarovaný kruh" byl perfektní, a kdyby se i zbytek držel jeho kvality, dala bych jasných 100%. Líbila se mi kresba, bavil mě příběh a vysvětlení příchodu démonů na Zemi bylo prostě epické. Připomnělo mi to ty lepší řady seriálu Supernatural (Lovci duchů), kdy Sam s Deanem bojují proti Lilithiným pečetím. Skvělý nápad a já byla zvědavá, jak to dopadne. Samozřejmě se v tomto svazku rozuzlení nedočkáme - příběh končí nedokončeně a je mi to docela líto. Je mi jasné, že celou řadu (35 sešitů) do jednoho NHMka narvat prostě nejde, ale i tak je to škoda. Zajímalo by mě, jak to Johnny nakonec rozlouskne. A to i přesto, že mě poslední dva sešity docela zklamaly. Neladily ke zbytku knížky jak kresbou, tak zmateným stylem vyprávění a nejvíc mi vadilo, že se vytratilo to mrazivé temno, které mi ke Ghost Riderovi prostě sedělo. I tak hodnotím tento svazek velmi kladně a rozhodně jde o jedno z nejlepších dílek vydaných v rámci NHM...

B-artX
15.04.2018 4 z 5

První story byla klasicky příjemně naivní a ta hlavní mě ze začátku velmi bavila, první tři sešity byly fakt bombový, ale poté to už šlo docela dolů. Velmi mě mrzelo, že to bylo tak "ustřihlé", protože by mě zajímalo, jak to pak dopadlo.

doktorking
17.02.2018 5 z 5

Zatím to nejkvalitnější co od nhm vyšlo.Jasně jedna z nejtemnějších postav Marvelovek.Výborná kresba i oba příběhy jasný plný počet bodu.Od Ghost ridera toho tu moc nevyšlo protože to zase není až tak profláknutá komerční postava jako je třeba spider-man nebo iron man,capitan amerika...O to víc sou jeho příběhy temnější a kvalitnější.Mephisto je pro mě stejný záporák a top postava stejně jako u Batmana Joker.

hroubek
30.01.2018 4 z 5

Ghost Rider je zajímavá a dobrá postava a celkem mě mrzí, že jsem toho s ním moc nečetl. Takže, mě udělalo celkem dost radost, když se v tomto kompletu objevil. A teď k samotnému komiksu. Starý sešit je fajn a příjemně nás zanese do příběhu o Johnny Blazeovi. Hlavní příběh mě dost bavil, měl fajn kresbu a byl celkem zajímavý. Po scenáristické stránce to byl trochu bordel, ale když se čtenář bude trochu soustředit, tak to není nic složitého. Můj největší problém jsou poslední dva sešity, který mě doslova zkazily zážitek ze čtení. Po příběhové stránce jsou zajímavé, ale ta kresba mě vůbec nesedla, ale hlavně po příběhu Začarovaného kruhu jsem tyhle dva sešity ani nepotřeboval číst. Tyhle dva poslední sešity udělaly celému komiksu velkou medvědí službu. Jen tak, tak to je na čtyři hvězdy.

Lenka.Vílka
26.01.2018 5 z 5

První komiks byla sice stará škola, ale hodně dobrá. Stručný příběh, jak se z Johnnyho Blaze stal Ghost Rider. Příběh dobrý, i když lehce naivní (ta myšlenka, že ďábel nenajde cestičku pro podraz...protože písmena na smlouvách s ďáblem jsou ještě menší než u lichvářů), celý zrod Ghosta se mi v základu líbí. A jsem za tyhle části v sérii ráda. Kdo o něm nic nevěděl předtím, ví teď, a druhou část si užije (i když i v něm je tomu pár stran věnováno).
Druhá byla jiné maso. Bavila jsem se. Kresba ve většině sešitech dobrá, vlastně hodně dobrá. Líbilo se mi jak bylo kresbou rozděleno časové střídání, protože ke konci se skáče hodně, ale v hlavě to neudělá maglalz. Naopak, bylo to přehledné. Po stránce příběhu průměrné, ale nemyslím si, že šlo vymyslet něco jiného. Naopak oceňuji konec. Když vám dojde, že... (no, přečtěte si to a dojde vám to i bez mojí pomoci...)

Ghost Ridera znám pouze od Ennise. Ten děsnej film jsem fakt nedokoukala a potom Agenti, takže jsem si zase trochu doplnila díru ve vzdělání.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Roy Thomas
americká, 1940
Gary Friedrich
americká, 1943 - 2018
Daniel Way
americká, 1974

Kniha Ghost Rider je v

Přečtených60x
Doporučených4x
Knihotéce53x
Chystám se číst9x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x