Tokijský ghúl 1

Tokijský ghúl 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310520/bmid_tokijsky-ghul-1-YAZ-310520.jpg 4 418 85

Tokijský ghúl série

< 1. díl >

Tokijskými ulicemi se prochází smrt - a její jméno je "Ghúl"! Děsivá monstra se přes den skrývají pod maskou obyčejných lidí a v noci vyrážejí do ulic, aby utišila svou touhu po lidském mase. Čerstvý vysokoškolák Ken Kaneki si ale těchhle událostí moc nevšímá. Daleko víc ho zajímá, jak dostat na rande krásnou a sečtělou Rize. Romantické dostaveníčko ale neproběhne tak úplně podle plánu a navždy změněný Ken si z divoké noci odnese jedno důležité ponaučení: láska opravdu prochází žaludkem. Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororou a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého montstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo, a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種 (Tokyo Guru 1) , 2012


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
27.03.2024 5 z 5

Super. Originální příběh,sympatické postavy a přehledná kresba. Čtení mangy jsem si opravdu užil. 10/10

evickakyticka
27.11.2023 3 z 5

Manga jsem dlouho nečetla, tak jsem se musela trochu zorientovat. Přiznám, že některé okýnka jsem nepochopila.... Ale příběh se teprve rozjíždí, půjčím si určitě i druhý díl.


knidopel
25.11.2023 5 z 5

Tato manga mě velmi překvapila. Zajímavý, neotřelý příběh, sympatický hlavní hrdina, stále se něco dělo. Celkem mě to nalákalo na další díly.

hashashin1238
10.08.2023 5 z 5

Čtivá, napínavá a hlavně zajímavá bomba se skvělým hlavním hrdinou s kterým budete sympatizovat. Manga mě nenechala ani nachvilku vydechnout jak jsem to při čtení žral. Časem plánuju s mangou pokračovat. Za mě 9 bodů z 10.

kuky921
04.11.2022 3 z 5

Moje první manga a smíšené pocity. Chtěla jsem pochopit tu velkou oblibu tohoto žánru, ale zalíbení jsem nenašla.

Morbidus
31.08.2022 3 z 5

Na tuhle mangu jsem byl docela zvědavý, protože ghúlové dlouhý čas patří mezi mé oblíbené bytosti. Tudíž jsem byl pojetím příběhu překvapen - a zaražen. Nebudu zde nic prozrazovat, jen snad jen, že mě to nijak neohromilo a ústřední ghúlové neměli příliš potenciál mě zaujmout. Vlastně mě zklamalo, že takřka od prvních stránek se o jejich existenci ví a prvek tajemna je tak odvanut rychleji než pšouk ve vířivce.
Samotná kresba mi však byla sympatická a děj táhlo vpřed zejména zejména interní dilema hlavního hrdiny, rozpolceného mezi lidským a nelidským. A bez spoilerů, to s tou instantní kávou (fuj!) je pro mě naprosto pochopitelné, byť je to jedno velké wtf. :D Takže sečteno a podtrženo, četlo se to velmi dobře, ale nechytlo mě to natolik, abych uvažoval o dalším pokračování.
Pokud máte rádi temnější literaturu, tohle by se vám mohlo líbit.

Bettybook
15.07.2022 4 z 5

Příběh mi zatím přijde docela basic, ale uvidíme podle dalších dílů.

vevera6
25.03.2022 5 z 5

Slušný rozjezd a hned od začátku je mi tahle série sympatická a dobře se čte.

erined
05.03.2022 4 z 5

Manga se mi velmi líbila a rozhodně ji budu číst i dále. Postavy v knize jsou mi z 90ti procent sympatické a příběh je také přesně můj "šálek kávy". Filmové zpracování (anime) se mi ale líbilo mnohem více. Manga je velice uspěchaná a tak obsah prvních dvou knih zaujímá minimálně 6 dílů anime. Ano, tak to většinou bývá, ale manga je, na můj vkus, prostě moc uspěchaná. Jinak doporučuji.

Haloon
03.03.2022 3 z 5

Zkusil jsem to, ale nejspíš to nebude nic pro mě. Řekl bych, že se to drží jen elementárních a jednoduchých prvků příběhu, logiky, postav a vůbec všeho a nic moc zajímavého na to neshledávám. Ale každý má svůj vkus samozřejmě.

Corso
03.03.2022 2 z 5

Preco za mna nie? Obohrate tema skrytych monstier medzi nami. Uz len tych upirov, carodejov, by kolko medzi nami muselo byt. Mimozemstania poslednych 20 rokov nie su v kurze ale zase sa vratia :)
Precital som tento prvy zosit, zistil ze je aj kresleny serial, preskocil som na serial, vydrzal 4 epizody a nudilo ma to. Celkovo nechapem tu oblubu, ale ja nechapem miliony veci :)
Snad je treba vyzdvyhnut len ten vnutorny boj hlavneho protagonistu, ktory sam v sebe bojuje proti netvorovi nedobrovolne sa stanuvsim. To je stylistika co???

TeriLin1111
19.12.2021 3 z 5

Bohužel v mojí knihovně mají z nějakého důvodu pouze první díl, takže jsem si ho půjčila s tím že holt případně budu muset zainvestovat do celé série. "Naštěstí" mě tahle série moc nezaujala takže se do dalších dílu nejspíše pouštět nebudu. Zkoušela jsem koukat i na anime ale nedokoukala jsem. Není to úplně můj šálek kávy. Ale samozřejmě je těžké hodnotit to pouze podle prvního dílu.

Weetheck89
28.11.2021 5 z 5

Tokyo Ghoul je moje první přečtená manga...a je to zajímavý příběh, mě to teda bavilo od začátku do konce, těším se na druhý svazek

Kopta
16.11.2021 4 z 5

Moje první manga v životě. A dopadá to dobře. Jasně neodpustí se nějaké ty japonské divnopatvary a teotrálnost, kterou jsem v takovémto stylu obrazové literatury ještě nezažil. I tak musím uznat, že se jedná o super věc, která mě irčitě nalákala na další díl a bylo to slupnuto rychle a jednoduše. Asi je těžké brát ohodnocení zde objektivně, jelikož toto je pro jasnou cílovku, která vždy bude shovívavější i přes svoji menší uzavřenost. Nic to nemění na mém subjektivním pozitivním mínění.

Patro
08.11.2021 5 z 5

Miluju. Krásná jak literární, tak umělecká stránka.

Wyder
07.11.2021 4 z 5

Moje úplně první manga v životě. Přečteno za odpoledne a bavilo.

wistar
06.11.2021 3 z 5

tokijský ghoul má úžasný nápad a výbornou kresbu, ale bylo to o tom samém(nemůžu jíst), snad se to s dalšímy díly někam posune

Wistar se těšil na tokyjského gúla a i když ho zhtl najednou tak ho spíše zklamal.
6/10

Storman
06.11.2021 4 z 5

První manga, kterou jsem kdy přečetl. Kniha mě bavila od začátku do konce, ale to je dost možná i tím, že Tokyo Ghoul je moje oblíbené anime jako takové.

katallinka
29.08.2021 5 z 5

Skvělý začátek série. Příběh mne zaujal od první stránky.

fvalek
23.08.2021 4 z 5

Tokijský ghúl mě oslovil a stane se pravděpodobně další mangou, kterou začnu kompletovat. Mám sice trošku problém s postavou Kanekiho, je takový hloupoučký zatím, ale věřím, že se to rozjede. Popravdě by se mi asi trošku víc líbila dějová linka o lovu ghúlů, ne přímo ta transformace, co se stala, která byla poměrně předvídatelná, ale asi to k tomu směřuje a start to byl pěkný.

Zrovna Tokijský ghúl patří mezi mangy, které hodně čerpají z asijské kultury, takže některé věci mohou být zajímavé, některé cizí, na rozdíl třeba od Ateliéru špičatých klobouků nebo Čarodějovy nevěsty, kde se snaží působit evropsky a světově. Z hlediska reálií to je zajímavé, ale cítím tam ten velký aspekt asijského cítění a chování a přijde mi to trošku cizí. Ale to vše je jen síla zvyku. Samotný příběh je hodně dobrý, ne úplně originální, jak už jsem naznačoval, protože takhle vypadá půlka příšeráckých knih, filmů a seriálů, ale rozhodně osloví. Práce s Kanekiho dvojím životem vydá na hodně zápletek a celkové pozadí s odhalováním ghúlího světa zevnitř je sympatické.

Oslovila mě i kresba, která se mi líbí a je zajímavá a zatím přehledná. Výhodou je, že čtu pozdě, tak je to snadno dostupná série bez čekání. Ještě si musím zjistit, co je to ten "Tokijský ghúl: re", ale jestli je více příběhů, tak jedině výhoda. :)

Štítky knihy

manga dark fantasy

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl 1 je v

Právě čtených3x
Přečtených629x
Čtenářské výzvě65x
Doporučených46x
Knihotéce216x
Chystám se číst43x
Chci si koupit11x
dalších seznamech7x