HankaZ13 HankaZ13 komentáře u knih

☰ menu

Skořápka Skořápka Ian McEwan

V porovnání s Mlsounem, kterého jsem četla předtím, to vlastně byla oddechovka. V Mlsounovi jsem nedávala některá ta literárně - špionážní pojednání na několik stran, přišlo mi to zbytečně složité, pro nezasveceneho čtenáře skoro nepochopitelné. Ale u Skořápky McEwan formuloval své myšlenky mnohem stravitelneji. Děj je od začátku tak trochu jasný, ale psychologie postav a opět neopakovatelná atmosféra...prostě to ten chlap umí!

19.06.2018 4 z 5


Sama doma Sama doma Jacqueline Wilson

Přečetla jsem si to znovu po 10 letech (nejdřív četla dcera, dneska syn) a pořád moc pěkné. Vhodné čtení pro děti, aby viděly, jaké věci se v životě jiným stávají, aby mohly své problémy s něčím srovnat, uvědomit si, že se třeba mají dobře, když se o ně rodiče starají.. Devítiletý syn přečetl za dva dny a to je známka kvality!

18.03.2018


Moje sestra žije na krbové římse Moje sestra žije na krbové římse Annabel Pitcher

Koupila jsem knihu devítiletému synovi. Četli jsme ji spolu. Nejdříve ho moc nebavila a říkal, že je to smutné, ale postupně ho děj vtáhnul. Zajímavé bylo pozorovat, jaké pasáže ho baví nejvíc a jak reaguje. Úplně jinak než já, dospělák. Například se smál tomu, jak dospělí mluví s urnou, taky to nemohl pochopit, stejně jako Jamie. Autorka to opravdu odvyprávěla z pohledu dítěte a to se mi na knize líbilo nejvíc. Knihu počítám k nejlepšímu, co jsem v poslední době četla. A to nemyslím jen dětskou literaturu. Asi jsem pořád dítě :))

03.01.2018 5 z 5


Vstát znovu se slepicema Vstát znovu se slepicema Joshua Ferris

Málo čtivé, zmatené, pár pěkných myšlenek v záplavě zbytečných slov. A to jsem zubař.

18.12.2017 1 z 5


Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

Velký rozdíl v tom JAK je to napsané (humorné, skvělé neotřelé obraty, výrazy..) a O ČEM to vlatně je. Asi kdyby to nenpasal tak vtipně, citlivější povahy by si po přečtení mohly hodit mašli. Kniha mi pomohla znovu si uvědomit, jak skvělou a smysluplnou mám práci, do které se denně ráno těším a uspokojuje mě. Nemůžu skoro uvěřit tomu, že to někdo může mít v práci opravdu takhle. I když podle komentářů čtenářů asi jo :(

25.10.2017 4 z 5


Otevřené manželství Otevřené manželství Tess Stimson

Knihu jsem přečetla za dva dny proležene v posteli při chřipce. Žádná superintelektualni četba, ale oddychovka s dobře napsanymi erotickými pasážemi. Btw překvapuje mě, kolik čtenářů v komentech tvrdí, že nemají sex v knížkách rádi.

22.09.2017 3 z 5


Objížďka - Erotické povídky z autobusu Objížďka - Erotické povídky z autobusu Zuzana Zimmermannová

Tuto knihu jsem bohužel nedočetla, autorka neumí navodit erotickou atmosféru, naopak povídky vyznivaji směšně nebo trapně. A ta jména postav- Drahomíra Talabánová apod. to zabíjejí úplně.

21.09.2017 odpad!