halbi94 halbi94 komentáře u knih

☰ menu

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Podle tvorby na YouTube jsem od Kovyho knihy čekal kvalitní autobiografii s hlubšími myšlenkami, což skutečně kniha naplňuje. Teenagery v ní najdou inspiraci, jejich rodiče si zase uvědomí, že youtuber nemusí být jen sprosté slovo a může to být člověk, který je pozitivním vzorem pro jejich děti.

Ostatní se třeba pobaví u zajímavých příhod z Kovyho cest. Osobně jsem se těšil i na praktické postřehy k tvůrčí činnosti, kterých v knize tolik není. Ale chápu, že to nebylo jejím účelem.

27.05.2018 4 z 5


Jako orel královský Jako orel královský Janne Ahonen

Místy zajímavé pasáže, ale celkově je kniha poměrně nepřehledná. Dočetl jsem jen proto, že jsem fanouškem skoků na lyžích.

27.04.2018 2 z 5


Čekání na Bojanglese Čekání na Bojanglese Olivier Bourdeaut

Trochu bláznivá kniha, která pobaví i dojme.

27.04.2018 4 z 5


Můj dlouhý běh Můj dlouhý běh Luboš Brabec

Závod v Americe jsem si odběhl skrze písmena spolu s Danem. Běžecký nadšenec se od knížky neodtrhne.

27.04.2018 5 z 5


Tak jsme lajkovali Tak jsme lajkovali Dominik Feri

Některé rozhovory jsou nudné, čekal jsem od knihy víc. Myslím, že by měl víc co říct i samotný autor.

27.04.2018 2 z 5


Běhání s Keňany: Tajemství nejrychlejších běžců světa Běhání s Keňany: Tajemství nejrychlejších běžců světa Adharanand Finn

Uvědomuji si komerční stránku knihy a fakt, že příběh nemusel být úplně podle skutečných událostí, ale jako zapáleného běžce mě to chytlo a živě jsem si představoval Keňu, běžce, západ slunce...

27.04.2018 5 z 5


Továrna na debilno Továrna na debilno Dominik Landsman

Dumal jsem, jak Dominik Landsman propojí zdánlivě nespojitelné mikropříběhy o politicích a událostech, které hýbou světem. A myslím, že zvolil ten nejlepší způsob. Továrna na debilno skvěle reflektuje současnou společnost i osoby, ze kterých si Landsman s Břínkem nejčastěji střílejí. Kniha má potenciál stát se kultovní.

27.04.2018 4 z 5


Můj sen o zlatě a sněhu Můj sen o zlatě a sněhu Martin Fourcade

Martin Fourcade ukázal, že je nejen dobrým biatlonistou, ale i spisovatelem. Kniha vás vezme do zákulisí sportu, ale i Fourcadovy rodiny. Přečtete ji velmi rychle a bude vás mrzet, že není delší. To vnímám jako jediné minus, nejlepší biatlonista by určitě měl co říct.

27.04.2018 5 z 5