Griffith Griffith komentáře u knih

☰ menu

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Klasický Carter. Naprosto brilantní popis brutálních scén, které nelze než přečíst s otevřenou pusou. Závěr podle mě překvapivý, neočekávaný, ale nepřijde mi nijak extra “přitažený za vlasy”. Ačkolivse mi jiné díly líbily více, moc rád a bez delšího přemýšlení sáhnu i po další knize ze série.

04.02.2023 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Mám Cartera po předchozích dvou dílech fakt rád a i tady jsem knížku prolétl za pár dní. Inu, kdo umí, umí a kapitoly jsou opět zakončovány stylem, že “si dáte teda ještě jednu”. A další a další, až úplně zapomenete na to, že se vám chtělo spát.

Ale nemůžu se bohužel zbavit dojmu, že tenhle díl byl zatím jednoznačně nejslabší. Ano, má to spád, má to říz, má to i správnou brutalitu, tolik známou z předchozích dílů, ne-li ještě horší. Ale konec mi přišel hodně vycucaný z prstu. Vlastně celá kniha se tak nějak táhne jako řeka a na posledních 50 strankách přichází krásný vodopád v podobě rozuzlení. Rozuzlení, které odpovídá na všechny otázky, přičemž prostřední část knihy je sice čtivá, ale absolutně nedůležitá. A vrahem je vlastně někdo, koho si čtenář jen stěží zapamatuje z průběhu knihy. Čekal jsem bohužel víc.

Oceňuji popis brutálních scén, oceňuji, jak brilantně autor vykreslil Hunterovo psychologické úvahy, ale také Carterovu znalost whisky a aut nebo losangeleské architektury. Čtivost opět nadstandardní, ovšem příběh celkově mě tentokrát moc neoslovil. Každopádně se rád vrhnu na další díl, kterému opět věřím a doufám, že budu příjemně překvapen.

24.02.2021 3 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Mé druhé setkání s Chrisem Carterem a podruhé jsem byl příjemně překvapen. Kapitoly psány opět úderně, stručně, bez zbytečné omáčky. Špičkový thriller z pera skvělého spisovatele, až jsem často přemýšlel, jak si tohle všechno (a především pak ty nejbrutálnější věci) dokázal představit a vtisknout na papír.

23.02.2021 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Carter, Hunter, Garcia. Trojice, která si mě ihned a pravděpodobně na dlouhou dobu získala. Neskutečně sympatický styl vyprávění od autora a kombinace dvou na první pohled odlišných hlavních "hrdinů", mi hned přirostly k srdci a já můžu s klidem říct, že mám nového oblíbeného spisovatele i protagonistu.

22.02.2021 5 z 5