gawenirs gawenirs komentáře u knih

☰ menu

Ekonomika Hollywoodu Ekonomika Hollywoodu Edward Jay Epstein

Odejdete z kina s pocitem, že jste viděli jen průjem efektů. Nemáte žádné sympatie vůči charakterům jen vůči hercům, jejichž jména vás právě měla přitáhnout před plátno. Nemáte sympatie vůči ději, protože kvalita ve skutečnosti vůbec není důležitá. Důležité jsou peníze.
Žádné překvapení...

13.07.2016 3 z 5


Hudba ticha Hudba ticha Patrick Rothfuss

Bylo to zvláštní, ale sama Auri byla vždycky zvláštní. Bylo to zvláštní v dobrém slova smyslu. Myslím, že zvláštnost této knihy si unesou ti, kteří si oblíbili Aurinu zvláštnost v předchozích dílech. Ke každému tak toto vyprávění promluví jinak. Já mám pocit, že jsem se probudila z kouzelně pohádkového snu. Jsem z toho snu zmatená, ale zároveň jsem velmi spokojená, že se mi zdál.

28.05.2016 4 z 5


Vteřinu poté Vteřinu poté William R. Forstchen

Naše město by se za mládí mých prarodičů zvládlo uživit samo. Teď je jsou ale místní obyvatelé závislí na tom, co se vypěstuje tam, vyrobí se tamhle a doveze se semhle do obchodu.
Tato kniha vás jednoduše přinutí přemýšlet, jak byste jednali, kdyby takováto situace skutečně nastala. Je to děsivé, protože tohle by se skutečně stát mohlo a my zdaleka nejsme připravení, protože v zájmu pohodlí a civilizovanosti jsme během několika let zapomněli jak skutečně na tomhle světě přežít.

28.05.2016 5 z 5


Do prázdnoty Do prázdnoty Tim Lebbon

Nerdi stranou. Tahle série bude i pro lidi, co toho o Star Wars zrovna moc nastudovaného nemají.

24.05.2016 4 z 5


Ty Ty Caroline Kepnes

Je to mrazivé, jak křehcí jsme jen díky tomu, že máme potřebu všechno své soukromí odhalovat na sociálních sítích. Je jen otázkou, které pako na naše soukromé informace narazí. O to horší tahle kniha je. Nutí vás sympatizovat právě s tím pakem.
Rozhodně doporučuji audioknihu v originále. Du forma a hlas toho chlápka, co to vyprávěl, mě zcela přenesl do jeho mysli a do jeho světa. Byl to úplně jiný zážitek, než když jsem se knihu pokoušela číst. Český překlad mi bohužel pokazil prvotní dojem.

24.05.2016 3 z 5


Atlantský gen Atlantský gen A.G. Riddle

Další díly není třeba číst. To co jsem měla v ruce nebyl ani tak román jako scénář pro další americkej seriál. Skákala jsem ze scény do scény, a ve čtení jsem pokračovala pouze, abych zjistila, o co vůbec jde. Autor nezvládl ukojit své ambice (konspirační teorie, alternativní historie, záhadné artefakty..), bylo toho moc, ale i tak se to nejspíš s tímto počtem prodaných výtisků brzy objeví na Netflixu.

24.05.2016 2 z 5


Dívka od vedle Dívka od vedle Jack Ketchum (p)

I po několika pasážích kdy mi bylo zle z toho, že ti trýznitelé jsou lidé tak jako já, jsem nenarazila na praktiky, které by mě zcela ochromily a nedovolily by mi pokračovat ve čtení. Vím, že takoví, co postrádají lidskost, svědomí a empatii mezi námi jsou a děti takové pojmy nepoznají, když jsou pod vedením právě takové osoby. Nepřekvapuje mě čeho všeho jsou lidé schopní, když mají v rukou moc a před sebou bezbrannou oběť. Autor sám neměl žaludek na to, aby všechno dopodrobna popsal, a tak vše zůstává v takové míře, že se dostanete snáz na konec. Jednak abyste zjistili, jak to celé dopadne a jednak, abyste unikli a knihu mohli konečně odložit.
Jednoznačně doporučuji přečíst.

24.05.2016 4 z 5