freesia74 freesia74 komentáře u knih

☰ menu

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Opet nezklamala. Vsechny Aristokratky me bavi a vracim se k nim. Oddechove cteni na 2 vecery, ktere rozesmeje a pomuze aspon chvili zapomenout na denni strasti. A to, ze jsem kazdou chvili vyprskla smichy mluvi za vse. Doporucuji jako lecbu smichem :))

18.01.2019 5 z 5


Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Prvni chyba byla, kdyz jsem zjistila, ze knihu napsal TEN Miroslav Macek. Coz se dozvite az na prebalu knihy. A predsudek byl na svete.
Kniha jako takova je sice objemna, nez ji otevrete. Velka pismena jak pro prvnaka, ilustrace na kazde treti strance. Tady slo zrejme o novinku - texty pod ilustraci. Aby si tupy ctenar spravne spojil obrazek s vypravenim. Paradoxem je, ze nekdy se obrazek objevi po precteni textu. Ok. Nekdy se ale jaksi predbehne a vztahujici se text najdete az o stranku dal :). Vlastne to tak je ve vetsine knizky.
Co do obsahu. Chvilemi jsem mela blazeny pocit, ze ctu opravdu pana Jirotku. Pokazde jsem z tohoto stavu byla vytrzena a hozena do reality nezazivnosti.
Chapu, ze navazat na takovy skvost, jakym Saturnin bezesporu je, je tezke a spis nemozne. Otazkou je, zda Saturnin pokracovani vubec potrebuje.

30.12.2017 1 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Všechny 3 dily jsou oddechovka po perném dni. Knížka má spád a humor. Co mě mrzí u tohoto dílů je zpracování knihy. Nevím proc, ale tento dil má písmenka velka jak pro prvňáčky a mezery mezi řádky nestandardní. Takže stále otacite stránky. Myslím, ze diky tomuto stylu náhle přibylo knížce 30 stran. Fakt psycho :)

25.01.2017 5 z 5


Hovno hoří Hovno hoří Petr Šabach

Příjemné počtení, dá se zvládnout za jeden večer. Šabachův milý humor mě nezklamal. Je potřeba se oprostit od Pelíšků a brát knížku jako knížku, nesrovnávat s filmem, nečekat oblíbené scény a hlášky. Potom vás nemůže zklamat. Doporučuji k přečtení.

02.04.2013 5 z 5


Potichu Potichu Jaroslav Rudiš

Asi jsem čekala víc, na základě hodnocení. Kniha neurazí, ale opravdu se vám musí trefit do nálady. Je to pohodovka pro večerní čtení, ale usnout se u ní dá :-)

05.03.2013 2 z 5