Foxik606 Foxik606 komentáře u knih

☰ menu

Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Četla jsem ji ve formě audioknihy a musím říct, že byť bezvadně namluvená, děj i postavy pro mne byly chaotické, nemohla jsem se úplně zorientovat. Zkusím ale dát knize šanci a přečíst si ji s odstupem času. Kniha Do tmy se mi totiž líbila moc.

18.09.2021 2 z 5


Magorovy labutí písně Magorovy labutí písně Ivan Martin Jirous

Ač jsem stále nepřišla na kouzlo básním, Seifertovy, Kainarovy a nyní i Magorovy jsou těmi, které můžu...:-)

21.12.2020


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Včera večer jsem ji před spaním zhltala, ale pachuť příkoří, nespravedlnosti vůči Báře, stejně jako hlodání vlastního svědomí coby matky jsem pociťovala ještě dlouho do noci.
Krásný, silný příběh pro všecky mámy povinný a poselství pro ně- dovolme našim dětem být sami sebou a ne aby byly našimi loutkami....Otec měl na tom všem stejnou míru zodpovědnosti, vedle své ženy svou roli však neustál.

21.12.2020


Královna bez koruny Královna bez koruny Margaret Campbell Barnes

Kniha mne ponoukla přečíst si o této době a postavách víc, a tak sáhnu po "6 ženách Jindřicha 8.". Mimochodem, četla jsem překlad od J. Hory z roku 1992 a nic mi na něm jazykově nevadilo.

06.08.2020


Město světla Město světla Andrés Barba

Strhující příběh, poutavé vyprávění o tématu tak citlivém, jak jen děti a vše s nimi spojené může být.
Smutek, nepochopení, zloba, naštvanost, soucit- to je jen pár pocitů, které kniha může evokovat.
Tak neuvěřitelně uvěřitelné....

06.08.2020


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha mne pohltila svou autenticitou a vypravěčským umem autorky. Zároveň pro mne byla neobyčejně poučná i z hlediska historicko zeměpisného- dějiny česko polského pohraničí na přelomu století 19. a20. na pozadí života hornických rodin, Larischův vzlet i pád, každoroční pěší cesta místních žen a dívek za solí do Wieliczky.... Už se moc těším na druhou knihu paní Lednické!

06.08.2020


Vlčí doupě Vlčí doupě Vasilij Terenťjevič Popov

Anebo máte tip na ji podobnou?

10.04.2020 4 z 5


Vlčí doupě Vlčí doupě Vasilij Terenťjevič Popov

Taky si na tu knihu dobŕe pamatuju a moc se mi líbila. Teď bych ji chtěla dát přečíst mému dvanáctiletému synovi, ale bohužel není nikde k sehnání. Mají ji u nás knihovně, bohužel je teď zavřená. Nemáte někdo nápad nebo tip, kde by se dala jinak sehnat? Děkuju Aneta

10.04.2020 4 z 5