filipilka filipilka komentáře u knih

☰ menu

Nebýt sám Nebýt sám Magda Váňová

Moc hezka obálka, ale příběh mě zklamal. Nezajimavy, misty naivní. Sirotek si najde bohatého kamaráda, sbalí jeho bohatou sestru, je s ni šťastný a během minuty se rozhodne, že se vrátí k byvale chude milence do chudého domu. A během další minuty si to zase rozmysli. Nepravděpodobne bylo i to, jak Dora po zjištění těhotenství vzdala dlouholetý vztah jen kvůli tomu, že ji cizí osoba řekla, že ji přítel zahýbá. A ona neměla potřebu mu říct, že s nim cela dite... Misto toho se domluvi s jinou ženou, že nakuka jejímu synovi, že je dite jeho. Tedy toleruje, že se synovi lže. Zkrátka hodně ujete. Četla jsem dlouho a s námahou. Za dobre prokresleni postav dávám 2 hvězdičky.

19.04.2017 2 z 5


Herečka Herečka Magda Váňová

Čekala jsem od příběhu trochu více, ale špatný nebyl. Chyběla mi silna pointa.

04.09.2016 3 z 5


Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Úžasna kniha, ktera me přiměla k zamyšlení. Přečteno opravdu jedním dechem, nemožno se odtrhnout. Strhující děj a nečekaných konec. Příběh pomnenkovych matek a jejich deti me zcela pohltil, nikdy jsem nic podobného o pohresovanych detech nečetla. Těším se na další dílo spisovatelky, její tajemné příběhy me dostávají.

23.12.2015 5 z 5


Hodina tance a lásky Hodina tance a lásky Pavel Kohout

Líbilo. Oblíbena kniha.

02.12.2015 5 z 5


Utopená Utopená Lenka Chalupová

Palec nahoru, výborná ceska detektivka, napnuti az do konce. Krásná čeština a dobře promyšleny dej. Originalni a netuctove zpracovani. A taky to bylo dojemne, třeba to, co se odehrávalo v nemocnici. Postava Riy me dostala, to co udělala bylo necekane a sokujici. I Leona byla zajimava zenska, prokreslena tak, že si ji čtenář dokáže zive představit. Největší moje sympatie ale má Maria. Kryštof byl zavislak a zarlivec, úplne mu to člověk věřil. Hercovi! Za sebe dávám autorce plný počet hvězdiček a zároveň si kupují její další knizky, fakt me oslovila a nadchla. Napisu potom i recenze. Nesouhlasím s komentářem pode mnou, srovnávající az hloupe. Mam nacteny stovky knih a téma lásky mladšího muže ke starší ženě není novum, stejne jako to, že se mlada holka líbi chlapům, nebo to, že si někdo uživa sex. Souvislost s dilem Snetiveho je nulova, tam šlo úplne o jiný příběh a dej, jiný styl psaní a úplne jinou zápletku. Srovnání je fakt mimo. Jak už se tu psalo, Utopená by byla skvěla i na televizní obrazovce.

29.10.2015 5 z 5