Utopená

Utopená https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182850/bmid_utopena-6622e43fe2356.jpg 4 122 43

Tělo krásné a slavné scénáristky Leony Maxové bezvládně padá ke dnu bazénu u jejího letního sídla. Kdo měl zájem na tom, aby v něm našla hrob nejen ona, ale i tajemství horkého léta 1990? Leonu však její hosté naštěstí vytáhnou právě včas, aby ji místo smrti čekalo „jen“ kóma. U jejího lůžka, na němž leží ve svém „šípkovém světě“, se střídají ti, kteří doufají, že co nevidět procitne, ale možná i někdo, kdo si zoufale přeje pravý opak a lituje, že se jeho temné dílo nezdařilo… A co se odehrává za zavřenými víčky sexy a tajemné ženy, které bulvární média přezdívají Kleopatra? Jsou to rafinované milostné hrátky s výrazně mladším milencem Kryštofem, při kterých oba stoupají až k nebeským branám rozkoše? Nebo snad neblahé tajemství onoho prvního porevolučního léta, kdy Leona vůbec nebyla v Paříži, ale inkognito v Praze, a zahlazovala stopy mladistvého hříchu? A kdo všechno tohle ví? Buď jak buď, Leona procitá. A ne všichni jsou nadšeni. V jejím bezprostřední blízkosti je někdo, kdo svou pomstu hodlá dotáhnout do konce, i kdyby ho to mělo stát vlastní život. Leona a Kryštof musí potlačit palčivou touhu po společné slasti, kterou si museli tak dlouho odpírat, a najít vraha dřív, než on zjistí, kdo všechno zanechal černou stopu v jeho i Leonině životě.... celý text

Přidat komentář

xena2711
11.04.2024 3 z 5

Po všech přečtených zatím asi nejslabší kousek, ale i tak stojí za to.

EvikU.
20.03.2024 3 z 5

Taková detektivní jednohubka. Začátek je trochu krkolomný nebo za mě trochu nedovysvětlený. Slavná scénáristka Leona Maxová si na víkend pozvala tři ženy. Mají povídat svůj příběh. Ria, Helena, Alžběta. Další den v noci najdou tělo Leony v bazénu.

Záchranka přijíždí včas, ale Leona je stejně v komatu. Jestli se jedná o nehodu nebo pokus o vraždu se snaží rozluštit vyšetřovatelé Marek s Adamem. Do příběhu se postupně dostávají další lidé. Přítel Leony, jeho manželka, bývalý přítel Leony, maminka Marie, její dávná kamarádka.

Kdo mohl chtít krásné scénáristce ublížit? Nikomu nic zlého neudělala. Přesto má i ona svá tajemství

Po nemastném začátku se příběh celkem rozjede, ale mně tam stále jako něco chybí. Něco z čeho bych byla napnutá. Nevím jak to vysvětlit. Kniha není špatná, ale nemá takový ten čtecí “drive.

Autorka píše dobře, ale nemůžu si pomoct, historické příběhy umí vykreslit mnohem líp. To ani nedutám. Tuto knihu hodnotím jako průměr, dá se přečíst, ale za pár dní si na ní už nevzpomenu.


tittanie
08.02.2024

Na autorku jsem narazila díky sérii Kyselé třešně, která se mi velice líbila. A pak jsem se rozhodla přečíst i další knížky od ní.
Takhle kniha byla taková krátká a nějak to nebylo ono, ale autorka umí psát, takže vás ten konec zajímá, takže knihu dočtete.

99jana99
09.01.2024 3 z 5

Předchozí dvě knihy paní Chalupové se mi líbily mnohem víc. Tady mi některé části přišly nevěrohodné. I tak se těším na další knihu.

Jana512
08.01.2024 4 z 5

Přilákal mě začátek, kdy Leona přijíždí na starý mlýn, kde vyrůstala a prožila své dětství, a kde se cítí šťastná. Netušila, co jí tento pobyt přinese. Pozvala si tři ženy, se kterými chtěla prohloubit poznání, co prožívají. Za určitých okolností, které se zde odehrály, ji to "vtáhlo" do období jejího mládí, ale i s následky, které se od jejího mládí spřádaly.

Alienn
28.12.2023 4 z 5

Autorku čtu poměrně ráda. Jednoduchý děj, ne příliš složitý příběh a předvídatelný konec. Přesto se čte dobře a má spád, doporučuji.

Kanimůra2
16.10.2023 4 z 5

vůbec nechápu hodnocení 74 %. Mě se kniha líbila, stejně jako ostatní knihy od této autorky. Baví mě jejich životní příběhy

m2056
09.09.2023 4 z 5

Kniha je krátká, čtivý příběh dobře popsané postavy.

Máca216
25.07.2023 4 z 5

Detektivky moc nečtu, tato se mi ale hodně líbila. Dej plynulý, výborně se to četlo. Chalupová píše skvěle.

ferdada
06.12.2022 4 z 5

Aktuální hodnocení je 73 %, ale musím říct, že tato detektivka vůbec není žádný propadák nebo otřelost. Lenka Chalupová mě zatím nezklamala v žádné z přečtených knih a řadím ji mezi skvělé autorky. Dostala jsem se k ní vlastně náhodou a doteď to nechápu. Proč náhodou? Nejspíš to však bude tím, že nešermuje dnes povinnými proprietami, proto nemá vymeteno k piedestalu slávy.
Pěkný styl, dobrá čeština, uvěřitelnost.

DanaKa81
09.11.2022 4 z 5

Nečekala jsem podle hodnocení žádný zázrak, ale nakonec z této docela zajímavé detektivky vůbec nejsem zklamaná. Určitě si přečtu od paní Chalupové další knihy, protože styl jakým píše se mi moc líbí

lalela
20.04.2022 5 z 5

Přečetla jsem a nejvíc jsem milovala Leoninu matku. Ta ve mě vyvolávala úsměvy vším, co o ní autorka napsala. Jinak detektivka dobrá, ale taková lehce průhledná, jinak se četla knížka hezky, byla svižná a měla spád.

mcabr
29.12.2021 5 z 5

Pěkné čtení, taková pohodová.

knihomolka1197
20.09.2021 3 z 5

Nenáročná detektivní "jednohubka". Vraha jsem tipla a tip mi vyšel.

kika 13
15.09.2021 5 z 5

Rychlovka na čtení,ale vraha jsem odhadla špatně.

Dela111
09.06.2021 3 z 5

Utopená je jedna z prvních knih autorky a je to znát. Jde o jednoduchou detektivku, kde se čtenář určitě neztratí ani v ději ani v postavách.
Příběh je sice předvídatelný, ale čte se dobře a pokud někdo hledá nenáročné detektivky z domácího prostředí, bude spokojený.

pety588
17.12.2020

Četla sem první knihu od této autorky ,byla to taková rychlovka dobře se četla určitě se podívám i na další knihy.

martina1148
20.10.2020 5 z 5

Člověk by si z popisu Utopené pomyslel, že se jedná o další detektivku, která se snaží rozlousknout pokus o vraždu krásné dámy v nesnázích. To ale bohudík není pravda. Utopená je mnohem víc než jen detektivka. Je to kniha několika životních příběhů, které sváže dohromady jedna žena, jejíž prací jsou podobné hry s životy. Scénárista je vlastně takovým bohem filmového světa. Vytvoří svět, do něj zasadí lidi, těm přidá dobré i zlé vlastnosti, nechá je spadnout do prekérní situace a BUM! Film je na světě.
Co kdyby ale někdo našemu bohu chtěl překazit plány tak, že by se ho snažil zabít? Jeho smrtí by samozřejmě skončil svět. I když je Leona Maxová pouze člověkem, tedy literární postavou, i po její smrti by skončil malý svět popsaný na listech jejího pracně vytvořeného scénáře. Právě proto čtenář cítí napětí při každém otočení na další stránku – Leona Maxová se pro vás stane bohem knihy. Dá se tedy bezesporu říct, že hlavní postavě byla přidělena ta nejvhodnější profese, jakou vůbec mohu komu dát, když chci, aby má detektivka nebyla nudná a tuctová. To už je ale zase přímo dokonalý krok boha knižního světa – spisovatele.

Allla9
13.10.2020 4 z 5

Zaujaly mě všechny knihy od Lenky Chalupové. Mám ráda její styl psaní.

Kerberos
22.09.2020 3 z 5

Celkem průměr.