Fenix188 Fenix188 komentáře u knih

☰ menu

Praga V3S Praga V3S Jan Neumann

Perfektní kniha o V3S. Jen jedinou chybu jsem našel. Autor se podivuje, proč má sklopka vývody na vzduch pro vlečku, když nemá vývody na hydrauliku pro sklápění vlečky. V padesátých letech byly sklápěcí vlečky dělány i na ruční sklápění, kdy se korba "vyheverovala". Takže i sklápěč PV3S mohl vozit sklápěcí vlečku a obnovovat tak poválečné Československo.

26.06.2022 5 z 5


Chraň nás od zlého Chraň nás od zlého Lisa Collier Cool

Dobrá kniha. Kdo jednou potkal démona, tak ví..

23.08.2020 5 z 5


Velká kniha o starožitnostech Velká kniha o starožitnostech Slavomír Pejčoch Ravik

Naprosto úžasná kniha. Možná by měla být nazvána Biblí pro každého sběratele starožitností. Je tam vše, o starožitnostech, historických obdobích a i o nás sběratelích.

18.11.2017 5 z 5


Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Nečekejte pohádku o šíleném vědci co dělal pokusy na lidech. Příběh je místy odvyprávěn skoro až bez emocí,nutí vás to knihu odložit ale zároven ji musíte dočíst až do konce,stáhne vás sebou až do hlubin nejtemnejší plynové komory.. Jedna ze slabších knížek o Auschwitzu, protože ty jiné jsem odložil a ještě neměl sílu se k nim vrátit. Ale i tak je to dost hrozné..doporučuji popíračům holokaustu a historikům

12.11.2017 5 z 5


Norimberské procesy Norimberské procesy Paul Roland

Rozhodně doporučuju, mnoho citací..mohla být i obsáhlejší ale na takový výcuc, co byl kdo zač to pro neznalého stačí. Myslím,že podle ní byl natočený i film.

12.11.2017 5 z 5


Norimberský proces Norimberský proces Arkadij Iosifovič Poltorak

Dlouho jsem její četbu odkládal, protože jsem knihu považoval za nedůvěryhodnou. Nakonec jsem ji začal číst a pořídil jsem si k ní i novou knihu, Norimberské procesy at to mám s čím porovnávat. Ano, propaganda tam byla, což jsem čekal ale nebylo jí zas tak moc,aby se to nedalo přežít. Překvapilo mě, že je jinak psaná objektivně a autor se nebojí chválit i západní soudce. Zcela odpovídá faktům a nakonec byla velmi čtivá. Rozhodně se k ní rád vracím a skoro bych řekl, že byla v některých částech lepší než ta druhá. Dal bych i 5 hvězdiček ale za tu propagandu nedám. I když..možná kdyby jí nebylo, kniha by ani nebyla vydána ?

12.11.2017 4 z 5


Heinrich Himmler - Soukromá korespondence masového vraha (1927-1945) Heinrich Himmler - Soukromá korespondence masového vraha (1927-1945) Katrin Himmler

Velmi čtivé. Malý zásadový a pompézní človíček, který, kdyby se nedostal k moci, by pravděpodobně dožil někde v zahořklosti k celému světu mezi svými mýty a svíčkami. V počátečních dopisech psal Marze, jak věří, že v každém člověku je nějaký kousek dobra a poslední dopis ukončil pozdravem Heil Hitler. Strašlivá proměna ve zrůdu během pár let..

12.11.2017 5 z 5


Zpověď Zpověď Karl Hermann Frank

Hodně těžká kniha. Hromada textu, paragrafů a vyhlášek. Ze začátku jsem měl pocit, že se nesoudí jen Frank ale že s ním zároven soudí celou říši a v podstatě to bylo trochu zajímavější až když přišel Heydrich. Na konci knihy k němu už člověk cítil vyloženě odpor. Jinak s myslím, že stačí proletět fotografickou přílohu s popiskama a člověk tak získá skoro ten samý pocit co po přečtení celé knihy.

12.11.2017 4 z 5