EndyCZ EndyCZ komentáře u knih

☰ menu

Planina Planina Steinar Bragi (p)

Tajemno provázející celou knihu je úžasně zpracované. Kniha má zprvu pomalejší rozjezd a pak se seknete ještě u popisu postav, ale jinak vás kniha nutí přemýšlet o tom, co bylo skutečné a co se postavám odehrává jen v hlavě. Konec příběhu už je také spíš na vaší interpretaci.

Celkově moc pěkné a trochu mne mrzí to nízké hodnocení knihy.

05.12.2023 5 z 5


Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Čtivé, milé, odpočinkové. Příběh se lehce dotýká problémů žen v 60.letech v USA, ale to opravdu jen velmi jemně. Nečekejte žádné hluboké rozebírání problémů a popisy dobové atmosféry. Sama hlavní hrdinka je takový Sheldon Cooper a přijde jí nepochopitelné, proč by ženy něco nemohly nebo proč by pro ně platila jiná kritéria. A právě tento střet jejího nastavení hlavy s okolím je to, co mne bavilo.

PS: Pokud se vám kniha líbila, u seriálového zpracování se možná rozčílíte. Sice je zpracován hezky, jen dějově moc nesedí. Neobtěžovali se třeba dát prostor věcem okolo veslování.

05.12.2023 5 z 5


Den falešné kočky Den falešné kočky Pasi Ilmari Jääskeläinen

(SPOILER) Námět super, snaha poznat "jak to tedy bylo" také, ale asi mne rozčilovalo to, že si autor furt dokola a dokola nechával matku utéct.

05.12.2023 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Na knihu jsem se těšila, ale docela mne zklamala. Od prvních několika stran jsem tušila, jak se asi děj bude vyvíjet dál, nad čím bude hlavní postava přemýšlet a jak to celé skončí a přesně tak se to taky odvíjelo a skončilo.

Poselství hezké, ale kniha moc nezaujala.

05.12.2023 2 z 5