eliska7699 eliska7699 komentáře u knih

☰ menu

Genesis Genesis Chris Carter

No já nevím. Kniha mě bavila, nenudila, byla opravdu čtivá. Ale! Taky mě dost rozčilovala neoriginalita, neustále stejné fráze, stejné slovní obraty, nic nového? Styl psaní mě prostě začal štvát i přesto, že jsem od Cartera měla déle jak rok pauzu. Prostě začíná to být jak přes kopírák a při tolika knihách to začne prostě vadit a působit vlastně i nevěrohodně (pozn. mám přečtené všechny Carterovi knihy). Moje pocity velmi vystihuje recenze od "Friedulka". Další knihu bych si asi přečetla, ale pevně doufám, že se tam dočkám něčeho nového a jiného.

10.11.2023 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Několikrát jsem ji četla se slzami v očích. Je neuvěřitelné, jak mohou vypadat životní osudy lidí a kolik je některým lidem naloženo. Skvěle napsáno, chytlavé od první stránky.

27.10.2023 5 z 5


Zázrak v Andách: 72 dní v Andách a moje dlouhá cesta domů Zázrak v Andách: 72 dní v Andách a moje dlouhá cesta domů Nando Parrado

Velmi čtivé a fascinující právě díky tomu, že se jedná o skutečnou událost. Některé pasáže jsem četla se slzami v očích.

09.11.2022 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tahle knížka mě po delší době zase přivedla k četbě, za což jsem jí velice vděčná. Myslím si, že námět je fascinující a odporný zároveň. Pocity máte smíšené – přijde vám to absurdní a zároveň trochu pochybujete, jestli to není opravdu budoucnost lidstva. Určitě bych zvládla, kdyby kniha byla 2x tak delší a více propracovaná. Je tam spoustu nezodpovězených otázek a dal by se příběh i téma samotné víc rozvinout, ale i tak je to prostě hustý.

09.11.2022 5 z 5